betty.ford -> RE: slikanje otrok (18.7.2011 0:06:37)
|
načeloma tako kot TT: če slikam vprašam (ampak se mi zdi, da otrok neznanih sploh ne slikam (če že ne uleti v kakšen kot objektiva), bolj tiste otroke, s katerimi se naši družijo... za spomin), objavljam nikoli drugih kot slik moje ožje družine (pa še to se vedno bolj omejujem), ker se ne želim komu zamerit. kar se tiče skupinskih slik iz vrtca, mi je kul, ker jih je tako ali tako na sliki kot mravljic - in je pač samo otrok iz vrtca. da mojega otroka lahko slikajo, smo v vrtcu tudi podpisali. kar se tiče objav mojih otrok z drugih strani - mi do sedaj še ni bilo moteče. tudi ni bilo veliko teh objav. drugače: sama se čudno počutim, če imam v roki zrcalno refleksni fotoaparat, ker me vsi gledajo, kot da sem kakšen paparac... predvsem na kakšni plaži (kot da s tistim objektivom vidim pod kopalke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). meni pa je le do tega, da naredim kakšno lepo fotografijo svojih,... pa nimam ne vem kakšen aparat, da bi ga bilo treba občudovat,... ko slikam s kompaktnim ali telefonom pa je kar naenkrat kul. Sibil, si mi dala za mislit; bi izpostavila trend, ki se mi zdi vedno bolj moteč: look but don't touch. da se otroke oblači kot nekakšne modele, da so oh in sploh luštni in za pojest,... za kaj že? da jih lahko starši imamo na slikcah in kažemo, kako luštni so, ostali pa ne? to dvoje mi nekako ne gre skupaj. malček sem razdvojena... ko smo bili mi mali, je bilo zakon, če nas je kdo hotel slikat. pa smo bili umazani od peska okrog ust, z majcami polnimi kakšnih pack od hrane,... fotoaparat pa film pa strašno draga zadeva. bo verjetno bolj moteče to, da ima zdaj že vsak v rokah fotoaparat, ne?
|
|
|
|