Ryanair in lupinca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

Dadi -> Ryanair in lupinca (12.7.2011 10:03:13)

Vprašanje za vse, ki imate izkušnje z letalom in lupinco.
V avgustu letimo z Ryanairom. Takrat bo naša najmlajša stara 8 mesecev. Ker je pri Ryanairu vse za doplačat, pač nisem nameravala vzeti lupinice za v avto. Sem pa razmišljala, če dam lupnico na voziček (fit+) in potemtakem otroka not pripeljem do letala, jo vzamem z lupinco vred v letalo (voziček mi itak spodaj pospravijo), če je to možno, da mi ne bi kdo težil za kakšno doplačilo? Ima katera izkušnjo?

Lianna -> RE: Ryanair in lupinca (12.7.2011 10:42:03)

Kam boste pa lupinico potem odložil? Ker sklepam, da otrok svojega sedeža nima? Po mojih izkušnjah je bila do sedaj na raznih nizkocenovnikih vedno taka gužva, da ni variante, da otroka, če nima svojega sedeža kam odložiš. Razen, če bi lupinico dali v prostor za ročno prtljago. Oz. ko odložite voziček je lupinica gor in vse skupaj pospravijo oni.

dskubin -> RE: Ryanair in lupinca (13.7.2011 15:47:45)

Ryanair dovoli eno stvar za otroka pod 2 leti - ali voziček ali lupinica ali nahrbtnik. Ampak to gre potem v prtljago. Če dobro prebereš navodila na njihovi strani, pa lahko za dopločilo, zraven vozička neseš tudi lupinico, se mi zdi, da je 20 evrov, vsaj blo je, ko smo nazadnje leteli. Ampak lupinice nikakor ne moreš nest na letalo, niti, če bi dokupili še 1 sedež. Meni je mimo, za tanajmlajšega vedno plačam največ, svojega sedeža mu pa ne morem kupit ;( Lahko pa kupim sedež za poročno obleko ali violino :)

dskubin -> RE: Ryanair in lupinca (13.7.2011 15:49:22)

še nekaj, sama moraš pospravit voziček pod stopnicami, drgač ti ga lahko kdo še zlomi

Dadi -> RE: Ryanair in lupinca (13.7.2011 20:48:56)

IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Meni je mimo, za tanajmlajšega vedno plačam največ, svojega sedeža mu pa ne morem kupit ;( Lahko pa kupim sedež za poročno obleko ali violino :)

Ja to sem pa brala ja...smešno in nelogično

Dadi -> RE: Ryanair in lupinca (13.7.2011 20:56:15)

Najlepša hvala dskubin...ja za voziček vem, smo ga sami lepo zložili skupaj potem nam ga je pa uslužbenec dal v letalo. Kermu se pa da ukvarjat s tem kako ga zložit. Samo takrat smo leteli z drugo firmo.
Sicer vem da lahko lupinco za doplačilo s sabo vzamem, sam jaz bi se mal neumno naredila in bi lupinco skupaj z vozičkom dala v prtljago, ampak vprašanje če bi to šlo skozi. Eh, bomo že nekak, si bo pa babi probala kje lupinco sposodit za transfer z letališča v stanovanje.[sm=smiley1.gif]

dskubin -> RE: Ryanair in lupinca (13.7.2011 23:00:31)

dvomim, da bi lahko to speljala. Sej veš, uno nalepko z imenom, ki jo daš gor, dobiš smo 1, ti boš pa imela 2 stvari :)

mamica80 -> RE: Ryanair in lupinca (4.8.2011 22:14:39)

pozdravljena, ne vem če ti bo tole še prav prišlo, ampak vseeno...
junija sva šla z našim 5mesečnim z ryanairom, sicer nisem rabila lupinice-javni prevoz, sem ga pa imela ves čas v kenguruju. večino časa je prespal, ko pa se je hotel dojiti, sem ga "slekla".
ti dajo poseben pas, s katerim pripneš otroka na svoj pas. v eno smer se je stevardesa sicer spotaknila v kenguruja, pa je prišla nazaj in rekla da je v redu in sem ga s pasom kar tako pripela.
drugače si ne predstavljam na njihovem letalu (a si že kdaj letela-malo večji avtobus) lupinico, ker je čist premalo prostora, da bi jo imela na kolenih??? in vprašanje če bi ti sploh dovolili pa po moje tudi v prostor za prtljago nad glavo ne bi šla :(
skratka, lepo se imejte kamorkoli že greste...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]