Katy78 -> RE: Zbujanje in varstvo (12.7.2011 19:42:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Moje mnenje je, da bi bilo bolje, če bi šel otrok povsem buden v avto in novim dogodivščinam naproti. Tudi našo je treba precej pogosto zbuditi za v vrtec ... a opažam, da stvari zjutraj veliko mirneje potekajo, če ima tamala čas se lepo predramit in prit k sebi, kot pa če jo zadnji moment zbudim in hočem, da se bova hitro oblekli in umili. Potem je sigurno jok in upiranje. Ja, tako je tudi pri nas. Oz. jaz sem to vedela še preden sem končala s porodniško tako da smo ritem spanja "nastavili" tako, da gre zvečer dovolj zgodaj v posteljo da se dobro naspi in zjutraj sam prebudi. Parkrat sem ga morala sicer tudi zbuditi, ker je malo potegnil, pa ni bilo preveč fajn, ker se nama je potem mudilo in ga je bilo treba priganjat in hitet... Na koncu sva bila oba slabe volje. Poleg tega pa je tudi meni zoprno buditi otroka, ki bi še sladko spal. Če se da, ga poskušaj dati spat kakšno uro prej, da se bo čimvečkrat sam zbudil in da imata zjutraj še dovolj časa, da se v miru prebudi in predrami in da se zrihtata za odhod.
|
|
|
|