Nočne mravlje jejo antibiotik (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

puncica -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 11:41:53)

Sem že enkrat pisala o tem kako štalo mamo zarad teh mravl, ampak zdej pa res so pogruntale kdaj lahko pridejo v kuhno in jih živ bog ne najde od kot:((:((:((:((
Skratka v kuhno se nacrtajo po polnoči in prešlatajo vse pulte, pa vse žlice ki slučajn ostanejo tam, pa vse talarje, če jih jaz ne pospravim, tako da zdaj imam vsak večer generalno, da pol ne pridejo al pa se obrnejo pa gredo kam drugam strašit.
Mater sem jezna, pa smo že vse probal, sam kaj hudiča ko ne vem od kot pridejo sumim, pa da so kar v podnu. Zadnjič sem šla ob 4 zjutraj po sirup anitibotik za janjo in kaj najdem na pultu, ker sem slučajn pustila žličko tam, 30 mravl, kako se bašejo s antibiotikom, pa res antibiotik so jedla, upam da ne bojo zdej še mutirale mater. Dobr da sem mela še eno žličko od sirupa proti bolečinam, tako da sem tisto kr ukraj vrgla

KAJ NEJ NARDIM; KAK Se jih nej znebim če ne vem od kot pridejo, pa so sam nočne, celo noč pa ne mislim dežurat. Pecilnega pa tud ne vem a nej celo kuhno natrosim al kaj, tiste pasti nič ne pomagajo, pa še janja jih prenaša okol, skratka nimam idej, vsak večer generalno čistit posodo in pulte se mi pa tud ne da.:((:((:((

puncica -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 11:43:25)

niso pa faraonke, pač pa ena taka rjavo črna sorta, bol majhne so

bskrle -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 11:52:24)

Potresi cimet ali pa kar skorje, drugače je pa treba pobiti!

puncica -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 11:53:23)

ja pa kam če ne vem od kot pridejo a kr po pultu:((:((:((

Baldi -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 11:53:59)

A antibiotike praviš...:)-

http://www.unichem.si/?thing=/gaia/mrces/mravlje&style=gaia

Samo po antibiotikih, pa ne dam roke v ogenj, da bo kaj od naštetega pomagalo:)

LP:pujs:

artista7 -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 12:02:17)

se strinjam - cimet jih je tudi pri nas pregnal..
:sloncek:

Jančika_ -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 12:39:25)

Pojma nimam, s čim pregnati mravlje. Ko sem stanovala v LJ, so prišli kar po celem bloku pošpricat z nekim giftom, pa je bilo.

Mi imamo drug problem - v bloku imamo zanemarjen star par (sem že enkrat pisala, na hodniku vedno ogabno smrdi, ko gresta kam). Imata enega cucka, ki ima bolhe:grrr:. In vsake toliko najdemo v stanovanju kako bolho:grrr::grrr::grrr:. Na srečo vedno samo po eno, ampak mene vsakič v luft vrže od besa. In ni šans, da bi te bolhe prišle od kod drugod, saj nimamo stikov z drugimi živalmi.

Ravno zdajle bom šla spet z Biokillom špricat hodnik, prag in predsobo. Mater, mi gre to na jetra:grrr:!

Anonimen -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 13:16:33)

Bolhe znajo biti hud problem, Jančika. Saj če ste eno našli, ni rečeno, da ni že jajčec kje zvalila. Jaz bi z Biokilom našprticala vse stanovanje, posebej kavč in tepihe ali kaj drugega kosmatega.
Pri nas v bloku imamo menda tudi faraonke in naj bi prišli s tistim strupom špricat. Sicer pri nas v stanovanju jih ni.

alenkapk -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 13:23:52)

Kliči na območni zavod za zdravstveno varstvo - enoto za DDD - dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija. Oni so strokovnjaki za te nadloge.
pa pa:muca:

Urša -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 13:32:09)

Sol se potrese povsod kjer so mravle pa pusti stati dokler jih ni več.

pomaga.:bravo::bravo::bravo:

Lunca1 -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 14:36:13)

a si že poskusila pasti za mravlje, da odnesejo strup matici, tako uničiš celo gnezdo.

urbancek -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 15:01:31)

Pri nas ni pomagal ne cimet, ne pasti za mravlje, so se me kar same usmilile in se preselile iz kuhinje - še ne vem kam, opazila pa sem jih na podstrešni. Upam, da se ne bodo ugnezdile, ker s strupom pa se res ne bi rada zafrkavala, zaradi ta malega.
Lp

Maxica -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 16:01:21)

Jaz sicer nimam izkušenj s tem (k sreči), ampak baje da tiste "hišice", v katerih je strup, ful pomagajo. Mravlje delavke naj bi ta strup imele za hrano, zato jo vzamejo in nesejo mravlji šefici. Tako pride strup v samo bistvo legla, zato naj bi bilo to tudi tako učinkovito. Probaj, pa srečno!:rozica:

puncica -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 17:52:31)

Tista pasti so za en k... sem jih nastavla, a pol jih tamala prenaša na pultu jih pa glih nočem imet, itak pa nobena noter ne pride, smo prav pogledat če je slučajno kaka noter, pa nobene:zmeden2:
Sol, cimet, pecilni, kaj nej, a celo kuhno poštupam al kaj, če ne vem od kot prihajajo, kako dolgo pa potem traja da pogruntajo da niso zaželjene a takoj al šele čez nekaj dni, ker na soljeno kuhno met vsak dan mi glih ni najbolj všeč:zmeden2:

Suzi* -> Nočne mravlje jejo antibiotik (19.8.2005 22:18:15)

Ko sva bila še v LJ smo imeli v bloku tele faraonke. Ful jih je blo. Isto so hodile po omarah in po pultu pa po banji. :grrr::grrr: Potem sem pa kupila eno zadevo, eno peno (RAID), s katero sem res pošpricala čist vse vogale sten (spodaj, zgoraj) in vse odprtine in špranje (cev za napo),... tista pena potem izgine, za mravlje pa še vedno ostane neprehodna ovira. Od takrat nisem vidla čist nobene več!! :bravo::bravo:
Poskusi!

Stran: [1]