Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Gorenjski recept: Liter vode zamrznit in posuti z eno žličko poceni cukra v akciji...
_____________________________
...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci AMEN!
jah no, kaj pa jaz vem, nisem ice cream literate - brez sladoledne mašine se mi zdi da delaš na roko.. ampak jaz se brez mašince ne bi tega lotla. to je tako kot bi šla 1000km turo v enem dnevu s kolesom namesto avtom.. seveda pričakujem slikco sladoleda in froca kako se baše.
jah no, kaj pa jaz vem, nisem ice cream literate - brez sladoledne mašine se mi zdi da delaš na roko.. ampak jaz se brez mašince ne bi tega lotla. to je tako kot bi šla 1000km turo v enem dnevu s kolesom namesto avtom.. seveda pričakujem slikco sladoleda in froca kako se baše.
Ah, jaz ga zmeraj na roke delam, ker bi mi masina pol kuhinje zasedla (je taka bolj tinimini). Pa je res ful simpl, rata gost in kremast... edina stvar je, da ga na vsake pol ure vzames iz skrinje in na nezno z lopatko obrnes, pa ni potem nic kristalckov. To naredis ene stirikrat, potem je pa itak ze zamrznjen.
Vceraj sem naredila cokoladnega s kardamomom, ena skodelica je ze sla, zdaj grem pa po drugo!
pa tale mi je zanimiva mešanica materialov: Sestavine za sladoled: 150 ml kokosovega mleka 150 g kisle smetane 150 ml sladke smetane 75 g sladkorja 75 g bele čokolade 4 žlice ... (na žalost nimam celega recepta..)
ima tak spicy okus, ful močen, ampak dober. mogoče bi ga lahko dala na isti kup ali mesto na polici kot maš cimet, klinčke, muškatni orešček, ingver ipd. tam zraven spada, ni pa isto..
Gorenjski recept: Liter vode zamrznit in posuti z eno žličko poceni cukra v akciji...
jz vem za eno izboljšavo - namest cukra taveliko žlico tapocen malinovca v vodo in zamrznit, pa po želji še kkšno narabutano malino iz sosedovega vrta zraven. Pa 'maš sladoled s koščki sadja tle.
_____________________________
Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.
Jaz bom pa danes delala cimetov, čokoladni in kokosov semifredo.
Recept za cimetov semifredo:http://www.foodnetwork.com/recipes/michael-chiarello/fruit-and-cinnamon-semifreddo-recipe/index.html.
Saj osnova gre povsod po podobnem kopitu, razlike so v številu rumenjakov in/ali beljakov, ponekod rumanjkov sploh ni, potem pa dodaš, kakršenkoli okus želiš. Kardamom, mmmm, sploh ni slaba zamisel. Tuhtam, če bi naredila čokoladni semifredo z malce čilija. Una čokolada od Lindta s čilijem mi je božanska. Ali pa s koščki pomaranče. Hmm, težke dileme .
Aja, slik pa ne bo, ker se mi je tamala usedla na fotiča in ne dela več .
pa tale mi je zanimiva mešanica materialov: Sestavine za sladoled: 150 ml kokosovega mleka 150 g kisle smetane 150 ml sladke smetane 75 g sladkorja 75 g bele čokolade 4 žlice ... (na žalost nimam celega recepta..)
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).