Anonimen -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 18:42:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* nočem zgornjega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] ! ni pobogu ne!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] Obupen. Kot kaki rabljeni Always ultra. [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] Naredi Semifredo (sem doktorirala prek Ronjinih receptov [sm=smiley1.gif] ), ker ne rabiš strojčka. Tule imaš osnoven recept: www.kulinarika.net/recepti/6931/sladice/navihani-semifredo/, potem pa daš zraven še sadje po okusu (po moje je ene 200g dovolj, a Ronja?). Ko je zamrznjen, je trd, samo se na zraku hitro zmehča in če delaš res z občutkom, počasi mešaš sestavine, da vmešaš čim več zraka, je tako lepo puhast v ustih. mmmmmm, pismo, meni je pa zmanjkalo sladke smetane, bo treba v nabavo. A lahko tole malo bolj detajlno opišeš? Rumenjake fajn stepeš s sladkorjem, da fajn narastejo. Potem jaz notri umešam sneg in to s tisto palčko za ročno stepanje jajc (kot pri mešalniku, samo da je večja in gostejša, se ne spomnim, kako se reče) in zelo počasi in z občutkom sneg vmešam v rumenjakovo maso. Na koncu isto naredim s stepeno smetano, čisto počasi, da se v maso vmeša čim več zraka. Ne torej hitrih gibov in hitrega mešanja. Za primerjavo: pri biskvitu lahko vse sestavine zmešaš skupaj z mešalnikom, ker bo zaradi pecilnega praška še vedno vsaj nekoliko vzhajalo. Semifredo pa rabi zrak, da je mehek, puhast in kremast, to dobiš le, če sestavine zmešaš previdno in z občutkom.
|
|
|
|