SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


*miska.mcc* -> SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 14:12:16)

sj vem, da je malo morje tem o sladoledu. sam ne najdem tega, kar rabim....

no, mama mi je posodila strojcek za delanje sladoleda. in fantje so si zazeleli jagodni sladoled.
kak fajn recept bi rabila. pa da bo tak rahel, mehek, kremast, lahek....(ne po kalorijah, ampak tako, da ne bo čist zbit in preveč kompakten)

posoda je ze v hladilniku, jutri pa bomo experimentirali.

ROOOOONJA!!!! (upam, da ti bo uspelo kaj finega napisat in da te ne mucim preveč.  [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]

pa vse ostale, ki se spoznate na sladolede vljudno vabljene...[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 14:15:21)

za ilustracijo:

nočem takega!
[img]http://www.mojirecepti.com/slike/jagodni-sladoled.jpg[/img]

ampak takega!
[img]http://zivljenjejelepo.files.wordpress.com/2010/07/doublestrawberryicecreamw.jpg[/img]

ampak OBVEZNO BREZ "koščkov"! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]





TomTaylor -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 14:21:13)

ti pa si zahtevna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ne vem, jz nimam strojčka in mi je ratal tak, kot na prvi sliki. Grd in trd. Ampak tamalima je pa kar všeč. Ko zmanjka lučk.




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 14:22:19)

nočem zgornjega! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/img]! ni pobogu ne!!! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/img]

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/img]




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 14:23:36)

baje, da je treba neki kuhat. z jajci, da rata tak ko spodaj. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley6.gif[/img]




ZARA -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 14:43:25)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
nočem zgornjega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] ! ni pobogu ne!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]

Obupen. Kot kaki rabljeni Always ultra.




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 14:45:21)

sam res.[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]




TomTaylor -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 15:10:49)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
nočem zgornjega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] ! ni pobogu ne!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]

Obupen. Kot kaki rabljeni Always ultra.


o đizs, fuj!




Anonimen -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 16:17:49)


IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
nočem zgornjega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] ! ni pobogu ne!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]

Obupen. Kot kaki rabljeni Always ultra.



[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Naredi Semifredo (sem doktorirala prek Ronjinih receptov [sm=smiley1.gif]), ker ne rabiš strojčka. Tule imaš osnoven recept: www.kulinarika.net/recepti/6931/sladice/navihani-semifredo/, potem pa daš zraven še sadje po okusu (po moje je ene 200g dovolj, a Ronja?). Ko je zamrznjen, je trd, samo se na zraku hitro zmehča in če delaš res z občutkom, počasi mešaš sestavine, da vmešaš čim več zraka, je tako lepo puhast v ustih. mmmmmm, pismo, meni je pa zmanjkalo sladke smetane, bo treba v nabavo.




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 16:31:24)

super izgleda, ankica. bom probala.
samo jutr mam namens strojčkom delat :D




Anonimen -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 18:26:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.


IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
nočem zgornjega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] ! ni pobogu ne!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]

Obupen. Kot kaki rabljeni Always ultra.



[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Naredi Semifredo (sem doktorirala prek Ronjinih receptov [sm=smiley1.gif] ), ker ne rabiš strojčka. Tule imaš osnoven recept: www.kulinarika.net/recepti/6931/sladice/navihani-semifredo/, potem pa daš zraven še sadje po okusu (po moje je ene 200g dovolj, a Ronja?). Ko je zamrznjen, je trd, samo se na zraku hitro zmehča in če delaš res z občutkom, počasi mešaš sestavine, da vmešaš čim več zraka, je tako lepo puhast v ustih. mmmmmm, pismo, meni je pa zmanjkalo sladke smetane, bo treba v nabavo.


A lahko tole malo bolj detajlno opišeš?




Anonimen -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 18:42:36)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.


IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
nočem zgornjega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] ! ni pobogu ne!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]

Obupen. Kot kaki rabljeni Always ultra.



[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Naredi Semifredo (sem doktorirala prek Ronjinih receptov [sm=smiley1.gif] ), ker ne rabiš strojčka. Tule imaš osnoven recept: www.kulinarika.net/recepti/6931/sladice/navihani-semifredo/, potem pa daš zraven še sadje po okusu (po moje je ene 200g dovolj, a Ronja?). Ko je zamrznjen, je trd, samo se na zraku hitro zmehča in če delaš res z občutkom, počasi mešaš sestavine, da vmešaš čim več zraka, je tako lepo puhast v ustih. mmmmmm, pismo, meni je pa zmanjkalo sladke smetane, bo treba v nabavo.


A lahko tole malo bolj detajlno opišeš?


Rumenjake fajn stepeš s sladkorjem, da fajn narastejo. Potem jaz notri umešam sneg in to s tisto palčko za ročno stepanje jajc (kot pri mešalniku, samo da je večja in gostejša, se ne spomnim, kako se reče) in zelo počasi in z občutkom sneg vmešam v rumenjakovo maso. Na koncu isto naredim s stepeno smetano, čisto počasi, da se v maso vmeša čim več zraka. Ne torej hitrih gibov in hitrega mešanja.
Za primerjavo: pri biskvitu lahko vse sestavine zmešaš skupaj z mešalnikom, ker bo zaradi pecilnega praška še vedno vsaj nekoliko vzhajalo. Semifredo pa rabi zrak, da je mehek, puhast in kremast, to dobiš le, če sestavine zmešaš previdno in z občutkom.




ZARA -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 18:49:10)

Rumenjake pretepeš, da fajn narastejo. Dodaš always ultra in barva se takoj vmeša v maso.




Anonimen -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (11.7.2011 18:52:38)

Ankica., hvala.
Če se ne prenajem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in ostanem živa, javim, kako je izpadlo mešanje.




ZARA -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 9:53:04)

A ste zmešale? A je ratalo tisto na prvi sljiki?




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 11:46:37)

jst bom popoldan. zdj belim kuhinjo. :D
ceprav bi blo bolš, da jo pol, po sladoledanju [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]

bom pa probala enega s strojckom in enega semifredo alkajjeze. bom poslikala :D. če me ne bo prevec sram.[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]




hedviga -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 12:36:21)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*


bom pa probala enega s strojckom in enega semifredo alkajjeze. bom poslikala :D. če me ne bo prevec sram.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Za potrebe slikanja ga pejdi iskat v prvo slaščičarno...sej ni treba da vemo če bo ratal un Always sladoled [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ZARA -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 13:18:00)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Hedviga, ju smart vumn.




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 13:41:28)

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 13:44:16)

bah....premal smetane sem kupla..... bom za zdj samo na roke delala. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 13:55:13)

ok....kaj pomeni "penasto umesamo" rumenjake....
kolko casa je treba mixat priblizno?

pa kolko velikih zlic je 50 g sladkorja?  nimam tehtnice [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/img]
pa a dam navaden cuker, al unega v prahu?[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]




ZARA -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 14:01:07)

Rumenjake stepaš dokler niso penasti. I guess. In, O.M.G. koliko vprašanj zaradi enega sladoleda. 5 dag cukra je cca 1-2 zvrhani žlici. Saj ne bo konec sveta, če bo malo bolj sladek ali obratno. Šibaj slikat.




*miska.mcc* -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 14:01:55)

čak....zdjle se spravljam mixat. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]




ZARA -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 14:03:42)

Slikaj![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: SLAAAAADOLEEEED!!!! (domač) (12.7.2011 14:04:15)

Penasto umešamo pomeni, da jih toliko razžvrkljaš z mešalnikom, da nastane pena (pač mehurčki kot v banji zaradi šampona [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Mešaš ene pol minute, govorim na pamet. Ma, hitro je narejeno, no.
50g sladkorja je pa tako od oka ene 3 zvrhane žlice. Jaz dam kar navadnega. Lahko pa eno kilo sladkorja razdeliš na 20 enakih delov in boš dobila lih  50g [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>