kako nekomu povedat, da je presuh? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


TomTaylor -> kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:15:19)

Imam prijateljico - večno na dieti poleg tega pa še vegetarijanka. Obsedena s svojo postavo. Na splošno prihaja iz družine, kjer so vsi - od babice dalje vsi bolj močne konstrukcije (debelejših, dolgih kosti in ne debeli). Takšna je tudi ona. Tudi njena sestra in njen brat. Vsi so za svojo konstrukcijo ravno prav težki, niso debeli, ne pa tudi suhci..ne vem kako naj razložim..pač skladni.
Ona pa, odkar jo poznam, hujša. Edino merilo ji je teža na tehtnici in dokler se je gibala tam do 61- 63 kg (pri višini 175 cm) je izgledala še kar nekam okej. Zdaj ima težo - govorim od oka - krepko pod 60. Mora jih imeti nekje okoli 56-57 kg, mogoče še kak kilogram manj. Kost in koža. Dobesedno. Na riti ima kosti! Stegna njena...nič mesa, samo stegnenica... Ličnice vdrte...Jz pa ji ne upam reči nič v zvezi s tem, skušam ignorirati, čeprav me je groza za njeno zdravje. Ne morem ji reči, da dobro izgleda, ker ne. Ne morem ji reči, da je shirana in je videt bolana, ker mi bo rekla, da sem ji fouš. Ne morem sploh omeniti besede "hujšanje" ker jo tolk poznam, da bo še na tistih njenih kosteh našla maščobo in celulit...Žal ne vemkaj je v zadnjem času jedla (oz. kaj vse ni jedla) da je tako shirala. Na sumu imam bulimijo, mogoče anoreksijo...Ne vem...Mogoče bi morala tvegat in ji nekaj reči. Bolje prva zamera, kot zadnja. Kaj predlagate?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.7.2011 12:25:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Šarki -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:36:17)

Ja pa sej ti je povedala da so jo same kosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




Šarki -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:37:37)

sori TT, nimam nasveta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] če sta res dobri kolegici bi se mogle normalno pogovorit. ne vem no... težka je tale... zadeva




TomTaylor -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:50:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

sori TT, nimam nasveta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  če sta res dobri kolegici bi se mogle normalno pogovorit. ne vem no... težka je tale... zadeva


hja...se bojim, da če ne bom ubrala prave taktike, ne bova kolegici več, spljoh.




Anonimen -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:56:33)

Imam prijateljico, ki je precej suha in pazi na prehrano in mi je par mesecev pred njeno poroko zelo resno rekla, da mora do poroke shujšat ene 3-4 kg, kar je pri njeni višini in konstrukciji kar opazna kilaža. Mal sem jo čukasto pogledala in ji rekla: " Stara ne pribijej, si že zdaj taka, ko da se boš ravnokar na pol prelomila!"
Ne vem no ... če je to tvoja dobra prijateljica, ji povej direkt, da te skrbi in basta, če ti res ne da miru.




Sa.Ka -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:57:19)

In pomisliš mogoče na to, da to sploh ni tvoja stvar?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Važno, da je ona zadovoljna sama s sabo. 




TomTaylor -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:58:13)

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Sorry, ampak meni se njena teža glede na višino ne zdi tako zelo pretirana. Zelo je odvisno od konstitucije telesa. Sodelavki sta imeli vedno obe približni enako kilogramov (+,- 1 kg)  pri velikosti 168 cm. Ena je zgledala povprečno, druga pa koščena. Sama imam 161 cm in sem v "zlatih časih" pri 46 kg zgledala suha, sedaj pri 52 kg pa precej "nabita" (to je tudi mnenje drugih - ne bo nikoli nekdo rekel, da sem suha). Meni se zdi zelo pomembno, da je zdrava, da se dobro počuti in da ima veliko energije, da je odporna, da ima kri OK -> to se mi zdi bolj pommembno.


Tarna, da ji je odpornost padla, ampak ker ima otroka letos prvič v vrtcu ni to nič čudnega, da pobere skoraj vsako virozo. Sicer pa se počuti okej - vsaj tako je videt. Ampak na dolgi rok pa vprašanje kakšno korist ali škodo si dela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne vem.

Kar se pa kilogramov tiče - v bistvu so kilogrami zelo nehvaležen pokazatelj telesne mase.  Ampak sej človeka vidiš...Sploh pa, če je bil prej normalne postave, zdaj pa shiran. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]






TomTaylor -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 13:00:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

In pomisliš mogoče na to, da to sploh ni tvoja stvar?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Važno, da je ona zadovoljna sama s sabo. 


ej,točno to sem tudi razmišljala. Glavno, da se ona dobro počuti in je zadovoljna sama s sabo. Samo, problem je, ker se mi zdi, da pričakuje od mene, da opazim njeno spremembo. Jz jo pa ignoriram ker jo nočem prizadeti.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.7.2011 13:11:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 13:15:59)


IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor
Samo, problem je, ker se mi zdi, da pričakuje od mene, da opazim njeno spremembo.


kako to misliš?

p.s. saj lahko "opaziš" - rečeš da se ji vidi ritna kost in da to ni glih seksi..




Vilma -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 13:40:13)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Samo, problem je, ker se mi zdi, da pričakuje od mene, da opazim njeno spremembo. Jz jo pa ignoriram ker jo nočem prizadeti.


Mislim, da je tu bistvo tvoje dileme. Ona pričakuje, ti ignoriraš.
Ignoriranje je najslabša varianta reševanja problemov. Vedno in povsod.
Povej ji, kaj misliš in ne predvidevaj v naprej, da jo boš prizadela. Ker to sploh ni nujno res.




mateyka -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 13:57:41)

mene bolj zanima kaj prijateljica pričakuje.. če kaj pozitivnega, pol ne bo ravno dobro ritnih kosti omenjat (čeprav se jih vidi in res ne zgleda seksi)..




Janya -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 14:17:26)

Če se imaš za njeno prijateljico ji povej kako jo vidiš in če ne bo razumela, da te skrbi zanjo, je njen problem se mi zdi. Kako se boš pa počutila da bo čez nekaj časa čist shirala in še kje v bolnici pristala, ti jo pa nisi niti poskušala k  pameti spravit. Ponavadi je zanikanje kar pravi pokazatelj težav




Anonimen -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 18:33:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Samo, problem je, ker se mi zdi, da pričakuje od mene, da opazim njeno spremembo. Jz jo pa ignoriram ker jo nočem prizadeti.


Mislim, da je tu bistvo tvoje dileme. Ona pričakuje, ti ignoriraš.
Ignoriranje je najslabša varianta reševanja problemov. Vedno in povsod.
Povej ji, kaj misliš in ne predvidevaj v naprej, da jo boš prizadela. Ker to sploh ni nujno res.



Če sta prijateljici in te skrbi za njo, ker je že pod mejo zdrave teže, ji povej.




m_o_i -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 19:36:42)

evo, ravno vceraj sem po enem letu dobila priijateljico iz Lj na hiter obisk(je pac bla v blizini).
TAKOJ, ko je stopla iz avta, sem ji rekla, da ji grem sendvic ali dva kupit [sm=smiley14.gif]

in ker je prijateljica-ne "samo" kolegica, je razumela, kaj ji govorim in me je vprasala, ce se mi zdi presuha [sm=smiley1.gif]




Čebel@ -> RE: kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 19:51:18)

TT vem o čem "govoriš"...imam prijateljico-prej je bila okrogla,sedaj pa le kost in koža...nikoli mi sicer ni govorila o bilokakšni dieti,ampak ona je res kot okostnjak...z še eno prijateljico nama je bilo tole hitro hujšanje rahlo čudno...in sva jo začeli spremljat...ko smo se družili in smo jedli,je ona vedno po koncu obroka mogla na WC("lulat")...in ko se je res to ponavljalo,sva malo pogooglali in prebrali znake bulumije....med znaki je napisan tudi,da je oseba s to boleznijo bolj poraščena in sicer s temnimi dlakami....in pri moji kolegici je res tako...lani je rodila in so jo po porodu par dni obdržali,ker je bil otroček rahlo zahiran,njo pa so začeli "zdraviti" za bulimijo...po tistem je tudi priznala,da je hodila bruhat...zdej se ubistvu o tem ne pogovarjamo več,ampak jo pa vseeno spremljamo in "opozarjamo" da mora jesti

nasvet:opazuj ,če boš opazila kakšne znake....zna se zgoditi,da ti bo celo zamerila,če je res bolna...ti ji pa stoj ob strani




Stran: [1]