TomTaylor -> kako nekomu povedat, da je presuh? (11.7.2011 12:15:19)
|
Imam prijateljico - večno na dieti poleg tega pa še vegetarijanka. Obsedena s svojo postavo. Na splošno prihaja iz družine, kjer so vsi - od babice dalje vsi bolj močne konstrukcije (debelejših, dolgih kosti in ne debeli). Takšna je tudi ona. Tudi njena sestra in njen brat. Vsi so za svojo konstrukcijo ravno prav težki, niso debeli, ne pa tudi suhci..ne vem kako naj razložim..pač skladni. Ona pa, odkar jo poznam, hujša. Edino merilo ji je teža na tehtnici in dokler se je gibala tam do 61- 63 kg (pri višini 175 cm) je izgledala še kar nekam okej. Zdaj ima težo - govorim od oka - krepko pod 60. Mora jih imeti nekje okoli 56-57 kg, mogoče še kak kilogram manj. Kost in koža. Dobesedno. Na riti ima kosti! Stegna njena...nič mesa, samo stegnenica... Ličnice vdrte...Jz pa ji ne upam reči nič v zvezi s tem, skušam ignorirati, čeprav me je groza za njeno zdravje. Ne morem ji reči, da dobro izgleda, ker ne. Ne morem ji reči, da je shirana in je videt bolana, ker mi bo rekla, da sem ji fouš. Ne morem sploh omeniti besede "hujšanje" ker jo tolk poznam, da bo še na tistih njenih kosteh našla maščobo in celulit...Žal ne vemkaj je v zadnjem času jedla (oz. kaj vse ni jedla) da je tako shirala. Na sumu imam bulimijo, mogoče anoreksijo...Ne vem...Mogoče bi morala tvegat in ji nekaj reči. Bolje prva zamera, kot zadnja. Kaj predlagate?
|
|
|
|