Nika v službi
|
Prepoved vnosa hrane na bazen v veliki meri razumem, sploh po zadnji izkušnji. Smo bili prejšnji teden na morju in v torek, ko je bilo dopoldan slabo vreme, smo se zapeljali do Žusterne. Med namakanjem v vročem whirlpoolčku smo bili priča dvema malčkoma, ki sta brez spremstva staršev (mama je sicer mirno ležala oz. sedela na ležalniku v bližini), skakala v whirlpoolček, špricala vse naokrog in da bi bila mera polna, v bazenček prihajala z napolitankami v roki. Pri prvih napolitankah je šlo vse skupaj zelo hitro, tako da nihče niti ni odreagiral (mali je prišel noter, napolitanko namočil v vodo in jo zbasal v usta), ko pa se je praksa namakanja napolitank in hoje malčkov v bazen s sladkim prigrizkom nadaljevala, je mož malčka pospremil ven in stopil do mamice ter ji vljudno povedal, da je skrajno neprimerno, da otroka hodita noter v whirlpoolček z napolitankami in vsa mrvasta okrog ust, da potem tisti koščki hrane plavajo naokrog. In kaj je mamica naredila? Skomignila je z rameni in malčka odpeljala na zunanji bazen! Verjetno sta tam naprej namakala napolitanke v vodo. Naslednji primer: bazeni Lifeclass Portorož, Vitamin bar na notranjimi bazeni. Pride družina, ne naroči ničesar, ampak nonšalantno zasede mizico, ki pripada baru, ter razgrne svoje sendviče, pijačo, sladkarije... Človek ostane brez teksta, res. Jaz bi jim zaračunala še pogrinjek, madona. Razumem, da vzames s seboj plastenko vode, kak slan ali sladek prigrizek, ok tudi kak sendvič, če gre za odprto kopališče (zunaj na prostem), ampak potem bodi toliko kulturen in se umakni od bazenov, ne hodi s to kramo v lokalčke, pospravi za seboj. In zaradi kakšne kave, sladoleda ali kosila te tudi ne bo konec. Vsi pač morajo zaslužiti svoj denar. In povsod je jasno, da cene niso in ne morejo biti enake v trgovini ali v nekem lokalu oz. restavraciji.