ksenjak -> RE: nutelina torta (8.7.2011 7:35:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma Ksenija en preprost recept za tortni preliv. Jaz jo vedno delam pri nutellini torti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Vezmi 1,5 dl sladke smetane in 150 g jedilne čokolade. Oboje mešaj na ognju toliko, da se ti stopi, rata taka homogena masa brez grudic. Zraven dodaj malo ruma, če ga imaš, ker čokolada dobi sjaj. Odstavi, malo počakaj, da se ohladi in s tem prelij torto. Krema se bo sama razpustila po torti, in bo lepa ravna. Pusti cca 15 minut na sobni temperaturi, potem pa torto z obodom vred v hladilnik čez noč. Recept sem povzela iz kulinarike, glej pod preliv št.2. Poglej si pa tudi te fotke teh prečudovitih tort. Drugi link pa je postopek priprave torte, je zanimiv, ker vidiš, kako obloži obod torte s peki papirjem in tudi kako enostavno zlije tisti preliv 2 na torto (sliki 15 in 21). Drugače pa je recept za eno drugo torto, vendar je slikovni prikaz odličen. http://www.kulinarika.net/recepti/12703/sladice/majska-torta/ http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=5dqxphr2sg831bd8&offsetalbum=0 Sem si natančno prebrala postopek a ugotovila, da na robovih pa ne bom imela ničesar. Kaj naj pa potem drug dan, ko bi dala torto iz oboda, premažem na rob torte? lp
|
|
|
|