zobar in injekcija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ares1 -> zobar in injekcija (5.7.2011 12:24:40)

ali morda katera ve kako je z injekcijo proti bolečinam pri zobozdravniku? Menda se nosečki ne sme dat[sm=smiley13.gif]

Tjasa27 -> RE: zobar in injekcija (5.7.2011 12:45:48)

kolikor jz vem se lahko da. jz mam ravno jutri servis in bom dobila plombo in sem jo vprašala, če bom dobila inekcijo pa je rekla da ja, da se lahko da. deluje lokalno in ne gre v kri. kolikor je meni znano.

lp

ajataja -> RE: zobar in injekcija (5.7.2011 13:22:16)

Lahko jo dobiš nima učinka na plod ne škodi.

m_o_i -> RE: zobar in injekcija (5.7.2011 13:26:13)

jaz bi mogla dat ven modrostni zob in mi je rekel, da mi je ne priporoca v prvem tromesecju-ampak samo zaradi morebitne se hujse slabosti.
da bi kako skodo injekcija naredila, pa ne(pa predvidevam, da bi mi dal kako mocnejso kot za plombiranje oz. kak "manjsi" poseg[sm=zmeden.gif])

ares1 -> RE: zobar in injekcija (5.7.2011 14:25:24)

meni ji pri prejšnji nosečnosti rekla, da mi odsvetuje, se mi zdi da je nekaj omenjala prezgodnji porod. sedaj pa moram po plombo in bi želela injekcijo, ker imam nizek prag bolečine in me je kar strah.

Taddy78 -> RE: zobar in injekcija (5.7.2011 18:47:00)

14 dni nazaj se je pri meni začel zobobol. V 1 tednu sem šla 4x nazaj, ker bolečina ni nehala. 3x mi je delal na živo, sem mislila, da skup padem, potem pa sem ga prosila, da mi da injekcijo, saj mi je moral vzeti ven živca. Dal je lokalno. Sem vprašala tudi mojo G in je rekla, da nima kaj biti.

JB -> RE: zobar in injekcija (10.7.2011 16:28:32)

V prvi nosečnosti sem bila skoraj vsak mesec pri zobozdravniku in sem vedno dobila protibolečinsko injekcijo. Mi je rekla zobozdravnica, da nosečnost ni ovira. Pa imam zdravega otročka, rojenega ob roku[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: zobar in injekcija (11.7.2011 12:50:34)

Pri zobozdravniku sem bila v 13. tednu in sem dobila protibolečinsko injekcijo, vendar brez adrenalina (malce šibkejšo). 

dejzi -> RE: zobar in injekcija (12.7.2011 0:20:35)

V prvi nosečnosti sem kar nekajkrat dobila injekcijo in ni bilo nobenih problemov.
Sem prav vprašala, če škodi, pa so rekli, da ne.

Stran: [1]