|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
25.10.2011 10:37:10   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

Ker je že toliko govora o vozičkih - kakšni se vam pa zdijo tile: http://www.baby-spa.si/paleta_barv_novi_vozicki.html
cena se mi niti ne zdi pretirana, samo vprašanje je pa kakovost.....
Mnenja prosim.

(odgovor članu Polzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1326
25.10.2011 10:46:44   
poldy
IZVIRNO SPOROČILO: populis

poldy: naša je stara 3 leta in 3 mesece, uspavam jo od starosti 14 dni dalje. Vse živo smo res probali, tudi to da ležim zraven nje, da ji ne dovolim iz postelje ko smo enkrat v postelji, ampak to traja vsak slehrni večer uro in pol. Ti povem da mam že popoldan nakravžljane živce ko pomislim na večer. To da moram biti vztrajna pr takem otroku mi je več kot jasno.
Ne štekam da ne popusti, ker je vsak večer isti sistem, isti ritual isti vrstni red večernih opravil, vse isto. Ona pa vsak večer isto tipa kje je tista meja, in dokler ne povzdigneva glasu zgleda, ko t da se z dragim pogovarjava sama s seboj :S.

Mah vsake tolk pojamram ko mam poln kufer, kako noče spat, glavno je pa to da je zdrava, radovedna in igriva :)

Ti kar pojamraj, saj zato smo tuuser posted image
Zgleda da je zelo hiperaktiven otrok, ampak to tudi mine, če pa ne pa mislim da osebni zdravnik lahko tudi svetuje in pomaga pri tem. Ker hiperaktivnost pri tej starosti ni tako zelo redka, in velikokrat se zgodi, da morajo pri tem pomagati tudi osebni zdravnik in včasih tudi psiholog. Pa hvalabogu pravim, da je še zmeraj bolje to, kot pa da je otrok skoz nekaj bolan in nima nobene volje skakat okrog.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
   [Brisano sporočilo]
25.10.2011 10:56:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu poldy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1328
25.10.2011 11:15:14   
Anonimen
Pozdravljeneuser posted image

...štrikamuser posted image

Polzi - meni ti vozički niso všeč-moje mnenje. Se kr zanesem na že preizkušenegauser posted image Velikokrat je govora o tem, da preplačaš znamko in...bla bla bla
To je pri vseh stvareh, pa naj gre za športne copate, avto, gospodinjski aparat...
Jaz vem, kaj meni oz. šoferjemuser posted image in kaj uporabniku-otroku nudi voziček in kaj hočem. Je pa res, da ko kupuješ prvič, pa če nimaš nekih informacij ni ravno fajn. Jaz vem, da sem prvič čist enostavno izbrala, ko sem videla slabosti qunija,ki mi je bil favorit. Sem pa potem silom prilike kupila eno čist XX marelo, ki se je čist polegla in sem bila tudi zadovoljna. Tako da...

Jada - držim pesti, da je tvoj MV čist ok!user posted image user posted image user posted image

prvorojenci - naš je čist ovnovski karakter, ampak kr dobro furama. Res je da ima prebliske in sploh atija ovije čist na tesno...
Danes se je budil ob pol petih, zgleda so bile sanje, ker je govoril o toplem sendvičuuser posted image , pa siten da je joj, ol sva še pol ure nos čistilauser posted image
Pa še user posted image je začel zabavo...sem rekla možu - no super, zdaj pa oba bentitauser posted image
Sicer takih nočnih vstajanj, joka nisem vajena...se ne spomnim več kot tri noči, ki smo jih do sedaj delno prebedeli - enkrat črevesna bakterija pri 1 letu, ko se je zvečer ob 23ih prvič pokakal-driska, enkrat visoka vročina, ki smo jo do 2 zbili, pa še ena viroza.
Čeprav je imel z vstopom v vrtec pri 11 mesecih bronhitis na bronhitis ga nisem zbujala ponoči. Smo si ure tolk preračunali, da je dobil pumpico pred spanjem ali med spanjem še pred polnočjo.

Upam, da ostanemo v tem ritmu.user posted image
Glede uboganja in nič slišati vam priporočam, da ste striktne in da postavite mejo in se je držite. Najhuje je, ko enkrat ne dovolimo, drugič pa zarad okoliščin popustimo. Otroci pa to popadejo na veliko. Je težko, sploh včasih, ko imaš slab dan, ampak se splača.
Naš je nekajkrat v trgovini začel kr nosit stvari...in sem ga ustavila. VEDNO se dogovoriva - greva po to in to, občasno si lahko izbere (ponavadi je njegova izbira lizalka). Tud izbruh žalosti, joka in jeze - pa sem vse spregledala in šla mirno iz trgovine, kljub čist presenečenim pogledom navzočih-tu sem neomajana. Včeraj sva se že na poti do pošte dogovorila, da greva samo po pismo. Seveda je vse pregledal, najbolj somu zasvetile lizalke dude - pa saj ni vedel da so lizalkeuser posted image , ampak sploh ni moledoval, prosil...
Na poti se je spmnil, da greva mimo sladoledarja in mi ni verjel, da ima zaprto. Ko se je prepričal na lastne oči, sploh ni več komentiral...
Sem pa ga zdaj malo namensko bolj usmerila med knjige-zelo veliko bereva,še raje ima da si jaz izmislim pravljico...ravno danes sva pri zajtrku obnavljala tisto, ko je zmanjkalo v hladilniku bananinega jogurta in so šli palčki po banana v Afriko...user posted image tud slučajno je ne smem spreminjatuser posted image
Zdaj že od sobote opažam, da prebere vso najino literaturo,ki sva si jo pripravila za začetek - najbolj kjut mi je ko bere Župančičevega Cicibanauser posted image
Včeraj sva se pred spanjem dogovorila za eno pravljico in si je želel izbrati novo. Kljub mojemu opozorilu, da je zelo kratka ni želel druge. Izbral si je kartonko o rjavem medvedku, ker mu je ta risanka zelo všeč. Ko prebereva, kar sva se dogovorila (bereva v zakonski postelji v spalnici), gre brez težav v svojo sobo. Izrečeva si še najino bolhico in sladke sanje. En čas ni želel sladkih sanj, kopaje v par risankah slišal ta izrek, pa se mu zdi fajn.

Jaz sem glede prihoda user posted image in navezanosti s starni velikega bratca optimistična. Vem, da bo prineslo veliko novega in včasih pomislim, kako je bilo prvič - nič skrbi samo user posted image v voziček, avto in smo šli...zdaj bo drugače, a vem da prav tako sladko. In komaj čakam, da bom obe moji sreči lahko objelauser posted image
Včerajmi je bibon pred spanjem rekel - mami, kaj dojenček kaj raste, bo dovolj velik?user posted image
Čeprav imam občutek, da bo naša ovčka precej zaščitniška, se veselim - zelo!!!

Včeraj sem že hotela vprašat...
drugorodke - a se spomite kdaj nastane linea negra??? Jaz sem jo prvič imela, in kot pravijo - res je napovedala fanta. Čeprav jo je moja sestra imela pri deklici, pri fantih pa neuser posted image

...še kaj kasnejeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1329
   [Brisano sporočilo]
25.10.2011 11:21:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1330
25.10.2011 11:42:30   
bučka28

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image doma,
 kraj, spol (user posted image  user posted image  user posted image )

27.2 

user posted image disere, 35 let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image user posted image  

1.3

user posted image anonimnauser posted image , 2user posted image , 1 user posted image   Štajerska user posted image user posted image

user posted image marec2012, 1user posted image  
user posted image

user posted image čebela1, 24 let, 1user posted image   user posted image user posted image
user posted image  baklica, 24 let, 3user posted image  , 2user posted image , Poljanska dolina user posted image

2.3

user posted image divjana, 26 let

user posted image smetkica user posted image

3.3

user posted image alna, 3user posted imageokolica LJ user posted image

4.3

user posted image Zamy, 32 let, 1 user posted image    user posted image   

user posted image ircomp, 30 let, 1user posted image , Savinjska user posted image   

7.3

user posted image kaminek, 2user posted image ,1user posted image   user posted image

8.3

user posted image  katka*, 1user posted image  LJ-Štajerska  user posted image

user posted image Saša33, 1user posted imageVrhnika user posted image

user posted image  maja_g, 2user posted image , Ptujuser posted image  user posted image

9.3

user posted image zuza, 6 user posted image , 1user posted image   user posted image

user posted image  cukr07, 30 let, 2user posted image  1user posted imageDolenjska user posted image   

user posted image kimsy,  2user posted image , 1 user posted image    user posted image

11.3.

user posted image Jada82, 29let , 2 user posted image , 1 user posted image   Bled user posted image user posted image

user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image   

user posted image  poldy, 31 let, 2user posted image , 1user posted image , Jesenice user posted image

user posted image  majcis, 24 let, 2user posted image , 1user posted image ,Bled user posted image user posted image

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image

user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image
user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image

13.3.
user posted image  Caitlin, 24 let, 1 user posted image   Žiri user posted image

user posted image miska333, 2user posted image 1user posted image   user posted image

user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  

14.3.

user posted image   pokalona12 user posted image , 1 user posted image   user posted image

user posted image patella, 25 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ user posted image user posted image

user posted image   hrchy, 33 let, 1user posted image  Danskauser posted image user posted image

16.3.

user posted image anonimna

user posted image Aleda, 1 user posted image   user posted image

17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image

user posted image    Pattyka, 1user posted image user posted image

18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image

user posted image Jassika, 35, let , 4 user posted image , 1user posted image ,
Gorenjska user posted image

user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image
okolica LJ user posted image

19.3.

user posted image msabina

user posted image prihajcek, 33 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image

20.3
.

user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image

user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

22.3.

user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image

23.3.

user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires

user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image

user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image   

27.3.

user posted image zmajcy, 23 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image

28.3.

user posted image  RožcaM,    user posted image

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image

30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   

31.3.

user posted image  listek, 37 let, 1user posted image , user posted image

X.3.

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image

user posted image  sunshine88
, 1user posted image

user posted image alexjami

user posted image  cokolino, 3user posted image , 0 user posted image   user posted image

user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image

3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image : 57
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : disere

Z nami se pot začele:
user posted image  Pajama, acerola, canis, Zvezdica , Megi20user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si

- noseča.com                             - pregnancy.org

- bibaleze.si                               - bambino.si

- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com

-fitpregnancy.com

www.popek.si/oblacila za-nosecnice/majice-pridem.html

- pregnology

- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:

- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

- Priznanje očetovstva

- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
25.10.2011 11:45:23   
bučka28

user posted image   user posted image   user posted image   user posted image       PREGLEDI     user posted image   user posted image   user posted image   user posted image    

25.10.: alna internistični pregled

27.10.: spelca82 morfologija, anonimnauser posted image   morfologija,
             ircomp morfologija

28.10
prihajcek  morfologija - prva

3.11.: čebela1 test za sladkorno

4.11.: kimsy morfologijamarec2012  morfologija - drugič

8.11.: zuza morfologija
  bucka28
morfologija 

9.11.: Caitlin morfologija 

10.11.: sirenetta morfologija, anonimnauser posted image , Jada82 UZ maternični vrat

14.11.: iribiri morfologija

15.11.: zmajcy_

16.11.: alna

17.11.: Polzi  morfologija, zmajcy_  morfologija
 , populis

18.11.: marec2012

21.11.: LadyB  morfologija

23.11.: Jada82 

VELIKO SREČE VSEM!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PA HITRO POROČAT!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1332
25.10.2011 12:12:43   
poldy
Ne morem se dopisat na seznam.....Sploh mi noče poslat sporočila.
Naslednji pregled imam 21.11

(odgovor članu bučka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
25.10.2011 12:13:52   
Anonimen
populis - sem ti že napisala cel roman, pa je računalnik štrajknouser posted image
Tvoja sončica je motorično zelo spretna, zato ji manjši napori ne vzamejo dovolj energije...torej je vedno v presežkuuser posted image  Ni pa nujno povezano s hiperaktivnostjo, saj tudi P ne ravno radi in hitro dajo otroku diagnozo hiperaktivnost.
Jaz bi ti priporočala, da jo utrudiš do konca...čeprav nam že drug teden odklenka s premikom ure in posledično popoldnevom v temi. Ali si izbereta aktivnost na prostem...si pomislila na vodeno telovadbo?
Važno je, da ji pokuriš odvečno energijo, potem pa pravočasno spraviš spat - saj vem...misterij nemogočeuser posted image
Glede nič spanja in potem posledično spanje ob 17ih za malo...pa sploh ne govori. Se nam je dvakrat zgodilo, pa imamo drugače vredu uro naštelano za spanje, sam to je bil pa obup!!!
Glede na to, da še ni tak mraz bi ti priporočala, da narediš okoli četrte en trimček -ali na kolo, če ti rolaš je to super, ali na skiro...nekaj kar vaju-vas bo spravilo v pogon in boste premagali eno fajn razdaljo...potem pa, ali peš nazaj, ali spet v pogon..ko se vrnete pa fajn večerja, kopel, ob pol sedmih je risanka, pa še pravljica, pesmica in lahko noč...
Vem, da se sliši enostavno, poskusi in vztrajaj. Naredita si kak plakat za cel teden kaj boste počeli in se ga v kolikor ne pride do česa nujnega držite. Otroci imajo zelo radi organiziranost, v bistvu jo potrebujejo.
Načrtujte si kaj boste počeli, kdaj boste koga obiskali, kdaj boste športno aktivni, kdaj boste obiskali knjižnico, lutkovno predstavo...
V bistvu ne potrebuješ drugega, kot večji kos papirja, šeleshamer, kakšne nalepkice, ki bodo pritegnile...ne pozabite na pohvale, beležite podvige, zanimivosti, vreme...otroci ob tem zelooo uživajo, pa saj tud miuser posted image

Upam, da nisem izpadla kot da nekaj pametujemuser posted image
Se pa zavedamo tako tiste, ki že imamo otroke, kot tiste, ki boste sladkost materinstva izkusile prvič, da je to velika odgovornost.
Vsem bo prihod novega družinskega člana prineslo veliko novega. In kot pravi znani psiholog in človek velika srca dr. Aco Prosnik - Prihod otroka mora vse postaviti na glavo!

(odgovor članu bučka28)
  Neposredna povezava do sporočila: 1334
25.10.2011 12:25:44   
Anonimen

user posted image   user posted image   user posted image   user posted image       PREGLEDI     user posted image   user posted image   user posted image   user posted image    

Danes!!!
25.10.: alna internistični pregled

27.10.: spelca82 morfologija, anonimnauser posted image   morfologija,
             ircomp morfologija

28.10
.: populis, prihajcek  morfologija - prva

3.11.: čebela1 test za sladkorno

4.11.: kimsy morfologijamarec2012  morfologija - drugič

8.11.: zuza morfologija

9.11.: Caitlin morfologija 

10.11.: sirenetta morfologija, anonimnauser posted image , Jada82 UZ maternični vrat

15.11.: zmajcy_

16.11.: alna

17.11.: Polzi  morfologija, zmajcy_  morfologija

18.11.: marec2012

21.11.: LadyB  morfologija, poldy

23.11.: Jada82 

VELIKO SREČE VSEM!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PA HITRO POROČAT!!! user posted image

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1335
25.10.2011 12:42:31   
Anonimen
katka - glede samoplačniškega pregleda in drugega mnenje ti toplo priporočam. Zdravniki se delijo na tiste, ki sami vse vedo in poslušajo nasvetov in se ne posvetujejo in tiste, ki jim ni izpod časti, da za drugo mnenje vprašajo kolega.
Sama sem imela to srečo, da sem dan pred porodom naletela na zdravnico, ki je za mnenje povprašala kolega. Sama utemeljila, zakaj je želela drugo mnenje. In sem ji zelo zelo hvaležna, ker je bila njena odločitev dobra za naju z user posted image .

Poznam pa dva primera arogantnih, samovšečnih, polnih sebe in brezsrčnih ginekologov.
-prvi predstojnik ZD je delal kolegici UZ, komentiral - vedno da je mali dojenček....potem so bili ob porodu presenečeni, ker se je rodil zahiranček.
drugi je G bodočo mamico na MF tako prestrašila, ker ji je na ekranu kazala kao neko senčko na možganih. Sicer jo je napotila na MF še v UKC.

Tebi tvoj G ni nič razlagal, ampak ti je samo predlagal. Mogoče je res to njegova praksa. Jaz bi mu to štela samo za dobro.
Pojdi na samoplačniški pregled, potem boš umirjena!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1336
25.10.2011 13:24:03   
zmajcy_

drugorodke - a se spomite kdaj nastane linea negra??? Jaz sem jo prvič imela, in kot pravijo - res je napovedala fanta. Čeprav jo je moja sestra imela pri deklici, pri fantih pa neuser posted image

jst se ne spomnem kdaj sem jo dobila, sem jo pa imela pri punčki user posted image  zdej pravjo da bo fant pa bomo vidl a bo spet user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
25.10.2011 14:21:19   
sirenetta
Ou ženske ste se razpisale, vas komaj dohajam. No bom poskusila pokomentirat, kar mi uspe:

začnem od konca: linea negra - ne vem, kdaj naj bi se pojavila, v 1.user posted image nosečnosti sem jo dobila tako čisto narahlo zarisano in še to enkrat bolj proti koncu (nimam pojma točno kdaj, enkrat v kakem 8. mesecu), je pa res pravilno napovedala mojega fantička user posted image .

prvorojenci:
pospravljanje: moj tamali se je vedno obiral s pospravljanjem in smo mu težili naj gre pospravit in ni bilo nič od tega. Pa pol mu je moj user posted image grozil, da mu bo igračke pobral, pa ene parkrat mu jih je res za nekaj časa odmaknil pa ni palilo nič, ker je vedno našel kaj drugega, s čim se igrat.
Pol pa je super-mama (beri jazuser posted image ) prijela odločno stvari v svoje roke: Sem mu naročila naj pospravi in ker se ni lotil dele ampak krožil naokoli po dnevni, sem ga prijela za roko, ga peljala k igračkam za pospravit in ga posedla tam in mu zabičala, da dokler ne pospravi, ne gre od tam in on: se je začel kr neki igrat s kako od teh igračk. Pa sem mu zagrozila, da mora pospravit, potem pa se bo igral. In on valjda nič. Tako da je padla kazen: sem ga odpeljala v sobo za par minut in on valjda se je razjokal v sobi, ampak nisem popustila. Čez par minut sem ga šla iskat in ga peljala nazaj k igračkam. In on spet nič. Pa sem mu grozila in on nič. No ker nič od tega ni palilo, kljub temu da smo te prijeme dosledno ponavljali, sem poskusila drugače.
Zdaj bo mogoče katera rekla, da to ni pravi način, ampak: mali je dobil 2 take močne po riti...in v hipu je šel pospravit! In še ene 2 x se je potem to ponovilo, da sem mu dala ene 2 na rit, da se je lotil pospravljanja. Ampak je delovalo!!!
Od takrat naprej pospravlja igrače!!! Je dovolj, da mu 1x rečem, naj pospravi in on gre in pospravi. Zadnje čase celo sam od sebe pospravi igračke, brez da mu rečem in potem pove: "Dnevna je pospravljena, so igračke pospravljene." Tko da se je očitno obrestovalo. Ni več nobenih problemov okoli tega.
Sem se pa ene zadeve naučila v vrtcu, ko sem delala eno leto kot pomočnica: otrok preden vzame nove igračke, mora pospraviti tiste, s katerimi se je prej igral (npr. če se je igral z avtki, preden vzame lego kocke, mora avtke pospraviti itd.). Star pa je 3 leta in pol.

poslušnost
oz. neposlušanje: imamo pa en drug problem, ki ga opaža tudi vzgojiteljica v vrtcu. On ne posluša oz. se tako zatopi v igro, da se sploh ne odzove, ko ga kaj vprašam: Npr. si žejen? Si lačen?...on nič...se igra naprej in sploh ne pogleda proti meni, ko ga pokličem. Je vzgojiteljica lani celo pomislila, da ne sliši dobro. Pa itak da sliši. Sem pa naredila en poskus: Ko se je igral, sem čisto potiho rekla, če bi imel nov avtek (mali je nor na avtke) in se je v hipu odzval in pogledal k meni, kakšen nov avtek. Zdaj ga učim, da ko ga pokličem, mora pogledati proti meni in reči: kaj je,mama? Prej sem mu pa 5x ponovila eno in isto star in čakala da se mi bo odzval. Mogoče je moja napaka, ker ga nisem že prej učila,da me mora poslušati, ko ga kaj sprašujem. Ali ima katera podobne težave, da se otrok enostavno ne odzove, ko se ga pokliče ali ko se ga kaj vpraša medtem ko se igra?

uspavanje: pri nas se je tudi uspavanje vleklo v pozne ure in to kljub temu, da smo po prebrani pravljici ugasnili lučko. Zgledalo pa je takole, da sem jaz se ulegla zraven njega in on je kr neki spraševal in govoril in se vrtec po postelji in se smejal itd.
Pa sem se tudi sledeče naučila v vrtcu, kjer sem delala: leživa in ga opozarjam, pa magari vsake 5 sekund, naj zapre učke, pa potipam, če so zaprte. In vsakokrat,ko se oglasi, mu zašepetam naj bo tiho. Tako da se njegova in moja dejavnost zreducira na šepetanje naj zapre učke in naj bo tiho, ker morajo učke in ustka počivati.
Mi je enkrat ena sodelavka v vrtcu rekla, ko sem se potožila, kako se en otrok vrti na ležalniku in motovili z rokicami in vse živo počne namesto, da bi se umiril, da počne točno toliko, kolikor mu dovolim.
Če si otrok "zmišljuje" da bi pil in lulal, mu pa v temi, brez prižiganja lučke, dam flaško z vodo (sicer čez dan itak pije s kozarčka, to je samo za ponoči), če pa hoče lulat, ga izjemoma dam na kahlico kar v sobi, spet s pritajeno svetlobo (sicer čez dan to striktno opravljamo v kopalnici). Tako da otrok nima nič od tega, če pa ga pelješ na WC ali v kuhinjo pit, je to zanj že "žurka"(beri nagrada), ker lahko ustane, pa lučka se prižge itd.

Voziček: Imam ga še od prvega otroka in sem bila kar zadovoljna. Sicer je edina pomanjkljivost,da ni za po nekem divjem terenu, ampak za po asfaltu (kjer smo večinoma vozičkali) je ok. Glavna prednost pa je, da se lahko otroka kar med vožnjo obrne tako, da gleda bodisi v smeri vožnje bodisi proti meni. To mi je bilo ključno pri izbiri zaradi zaščite pred vetrom, soncem in pa zato, da sem se lahko malo "igrala" - malo sva se cartala-se gledala malo pa je gledal naprej. V bistvu ne dvigaš in obračaš tistega dela, v katerem otrok sedi, ampak ensotavno ročaj premestiš iz enega položaja v drugi. Edini pri katerem sem našla to opcijo pa je tale peg perego: evo demonstracija: http://www.youtube.com/watch?v=wQpnPusdkpY
Ni sicer neki ful moderen in fantastično lep, je pa izredno praktičen in meni osebno je bila na prvem mestu tale opcija, da se lahko dajo ročaji čez.
Je pa vse v enem - sedišče se spusti čisto v ležeči položaj, tako da v njem lahko otroček spančka že od samega rojstva v njem, ko je večji pa se dvigne v sedeči položaj.

Evo to je to! Lep pozdravček vsem in lepo božajte svoje bušije! user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
25.10.2011 20:13:29   
Jassika
O čvekice, kako ste bile pridne user posted image user posted image user posted image
Madona, saj ne vem kje začeti... no, najprej, danes smo imeli morfologijo (saj bi se dopisala na seznam, ampak odkar sem spremenila nastvitve enostavno ne gre!!!). Je traja kot NS,  preko regularnga časa, ker G ni videla želodčka in smo počakali skorej 1 uro, da se je napolnil in je vse OK. Najbolj happy, res, da vse kaže dobro user posted image user posted image user posted image Glede spola pa ni hotla 100% povedat, ampak pravi, da je verjetno user posted image SUPER!!! user posted image user posted image user posted image Glede na to, kolikor jo poznam, če se ne bi res videlo, oz. ne bi bila prepričana, sploh nebi rekla, ampak da pa se je malo "zazihrala" pa vseeno ni hotla bit 100% user posted image Ker se tudi v 1 ni zmotila, ji kar zaupam. Sva pa tudi pri sinku mela za "vsak slučaj" izbrano ime tudi za user posted image .
linea negra -  v 1 user posted image se mi je pojavila okrog 5 meseca, mislim celo 20 tedna, in zdaj isto user posted image Je bla pa pri sinu do jošk, zaj je pa samo do popka - tako da zna bit, da bomo res meli frau user posted image .
Kako pa kaj vaši popki? Ga kateri že boči? Meni je prii 1 user posted image precej porivalo ven popek, ampak se ni čisto izbočil, pa tudi začelo se je šele nekje v 6 mesecu. Tokrat pa se že kar začenja bočit, tako da upam, da mi ga ne obrne čist ven user posted image
jada zate sem brala za MV - stiskam pesti, da ni nič - če te kaj tolaži - mene je dol tiščalo že od 17-18 tedna naprej, pa cela panika je bila s kratkim MV, na koncu bi pa nosila čez rok, če mi nebi sprožili zaradi hepatopatije, ap tudi trdel mi je trebuh in vse, pa v P sem bila na hospitalizaciji, pa potem HB nič od vsega - tresla se je gora, rodila se je miš user posted image Amapk kot pravim HB - mam raje da za brez veze zganjajo paniko, kot da ni kao nič, na koncu pa sve narobe.
ČEstitke vsem za opravljene preglede, el tako pridno naprej poročat in čvekat. lepo bodite.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
25.10.2011 20:44:04   
Jada82

poldy: naša je stara 3 leta in 3 mesece, uspavam jo od starosti 14 dni dalje. Vse živo smo res probali, tudi to da ležim zraven nje, da ji ne dovolim iz postelje ko smo enkrat v postelji, ampak to traja vsak slehrni večer uro in pol. Ti povem da mam že popoldan nakravžljane živce ko pomislim na večer. To da moram biti vztrajna pr takem otroku mi je več kot jasno.
Ne štekam da ne popusti, ker je vsak večer isti sistem, isti ritual isti vrstni red večernih opravil, vse isto. Ona pa vsak večer isto tipa kje je tista meja, in dokler ne povzdigneva glasu zgleda, ko t da se z dragim pogovarjava sama s seboj :S.

Mah vsake tolk pojamram ko mam poln kufer, kako noče spat, glavno je pa to da je zdrava, radovedna in igriva :)

No, jaz sem jo pa pri okoli 1 mesecu začela navajat na svojo posteljico in da sama zaspi. Sem jo položila notri in se odločila, da je ne vzamem več ven. Potem sem kupila vrtiljak z glasbo (vsaka igra 20 minut) in vedno prižgala to in sčasoma začela hodit ven iz sobe ... Se je kmalu navadila, da je sama zaspala na to glasbo .... in še danes je tako ... Sicer pa tud, če vmes pride kakšen dan ali obdobje, da pa ne bi spala ... morm pa žal kar malo glas povzdigniti, ker samo lepo prigovarjanje pri nas ne pripelje nikamor, žal user posted image Recimo danes za opoldanski spanec - je hotela prej jest mandarino, ko je bila že v postelji. Dobro, to je dobila, potem pa kar, da ne bo spala ... Sva se lepo pogovorili, pravi da bo, samo da zaprem vrata ... jok, in to za brezveze. Vem pa da rabi še spanje čez dan. Potem sem se pa zjezila in prišla spet notri, s strogim glasom, mal povzdignjenim, da sedaj je pa dovolj, da naj zaspi in da naj ne slišim več glasu iz sobe ... da ne govorim, da jo je takoj zmanjkalo ... Žal, tko je ... ampak načeloma pa fajn spi!!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1340
25.10.2011 20:50:40   
Jada82

Včeraj sem že hotela vprašat...

Men je ratala, pa mamo punčko user posted image user posted image user posted image Ampak šele proti koncu nosečnosti  .... tam okoli 30. tedna, al pa še kasneje ... je pa trajalo skor 1 leto po porodu, da je izginila ... zdaj zaenkrat je še nimam ....

Drugač pa, tak lep post si napisala!!! Še takih, please!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Optimistično, veselo, krasno! Hvala, si mi kar polepšala večer!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
25.10.2011 21:00:00   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Voziček: Imam ga še od prvega otroka in sem bila kar zadovoljna. Sicer je edina pomanjkljivost,da ni za po nekem divjem terenu, ampak za po asfaltu (kjer smo večinoma vozičkali) je ok. Glavna prednost pa je, da se lahko otroka kar med vožnjo obrne tako, da gleda bodisi v smeri vožnje bodisi proti meni. To mi je bilo ključno pri izbiri zaradi zaščite pred vetrom, soncem in pa zato, da sem se lahko malo "igrala" - malo sva se cartala-se gledala malo pa je gledal naprej. V bistvu ne dvigaš in obračaš tistega dela, v katerem otrok sedi, ampak ensotavno ročaj premestiš iz enega položaja v drugi. Edini pri katerem sem našla to opcijo pa je tale peg perego: evo demonstracija: http://www.youtube.com/watch?v=wQpnPusdkpY
Ni sicer neki ful moderen in fantastično lep, je pa izredno praktičen in meni osebno je bila na prvem mestu tale opcija, da se lahko dajo ročaji čez.
Je pa vse v enem - sedišče se spusti čisto v ležeči položaj, tako da v njem lahko otroček spančka že od samega rojstva v njem, ko je večji pa se dvigne v sedeči položaj.

Evo to je to! Lep pozdravček vsem in lepo božajte svoje bušije! user posted image

Takega je imela moja prijateljica pri 1. user posted image . Pa ji ni bil všeč. Ga je sedaj prodala in za 2. user posted image , ki je na poti, kupila rabljen Jane Slalom. Kaj pa vem, men je to z držalom tud fajn, samo pol v eno stran sploh ne morš fajn vozit, k so kolesa, ki se obračajo glih v napačni smeri .... Ampak men načeloma ni bil slab, no. Ona pa ni bla preveč zadovoljna.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
25.10.2011 21:02:31   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Jassika

jada zate sem brala za MV - stiskam pesti, da ni nič - če te kaj tolaži - mene je dol tiščalo že od 17-18 tedna naprej, pa cela panika je bila s kratkim MV, na koncu bi pa nosila čez rok, če mi nebi sprožili zaradi hepatopatije, ap tudi trdel mi je trebuh in vse, pa v P sem bila na hospitalizaciji, pa potem HB nič od vsega - tresla se je gora, rodila se je miš user posted image Amapk kot pravim HB - mam raje da za brez veze zganjajo paniko, kot da ni kao nič, na koncu pa sve narobe.
ČEstitke vsem za opravljene preglede, el tako pridno naprej poročat in čvekat. lepo bodite.

Čestitke za uspešno opravljeno morfologijo in za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede Mv, ja, sem mela tud jaz že v prvo težave, sem 2,5 meseca non stop ležala - doma, sicer ... no, na koncu sem rodila 3 dni čez rok. Saj ni noben problem, samo rada bi vedela točno koliko mm je moj vrat dolg, da bom znala sama precenit ... ker sem že v 1. user posted image tok Pušenjaka na to temo prebrala, da pomoje že več vem od moje G ... Ker ona mi enostavno ne zna povedat kolk mm je dolg user posted image user posted image user posted image V 1. user posted image sem potem šla v bolniščnico, so mi ga zmerili, kao na običnem pregledu - je bil 22 mm, kar je še čist ok. Zdaj pa grem pač samoplačniško. Če bo tolk dolg, ne bom nobene panike delala user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
25.10.2011 21:58:56   
pokalona1
Dober večer!

Čestitam vsem za uspešne morfologije-same dobre novice...Super,super,super!

Glede tiščanja dol-jaz ne vem, če je to kaj povezano s skrajševanjem MV.Meni tudi dol tišči, pa imam normalno dolžino. V prvi nosečnosti je bilo isto. Po Magnesolu pa vedno popusti. Zakaj pa s tem ne poskusiš jada?

Sicer sem pa utrujena.sva že drugi teden sami z malo in je kar naporno. Ob šestih vstanem,. da peljem psa ven. Potem oblačenje, oddaja v vrtcu, v službi imam ogromno dela.Pa spet bom najbrž cel vikend v službi. V zadnjem mesecu in pol sem bila samo en cel vikend prosta. Vse ostale pa sem bila v službiuser posted image

Upam, da bom vsaj ponedeljek in torek prosta. Da se vsaj malo spočijem. Pa da malo pospravim. Rada bi oprala zavese, pa okna....Eh, bo že...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
26.10.2011 1:28:44   
katka*
Anonimen - ful ti hvala za ta odgovor, sem sedaj dosti bolj pomirjena. Res je, še en pregled, ne more škodit user posted image , pa user posted image bom spet vidla user posted image .

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
26.10.2011 8:17:27   
čebela1
dobro jutro user posted image  :)

malo dežka za zjutraj, pa saj mrzlo še ni tako zelo...se še da potrpet..edino storilnost v sluzbi je primerna vremenu user posted image  no uglavnm jaz imam eno vprašanje.. tale tabela ki ej na ringaraja http://www.ringaraja.net/clanek/tabela-rasti-ploda-po-tednih_138.html

se samo meni zdi da od 21 tedna naprej malo čudni rezultati?? gledamo malo po netu kje naj najdem priblizne mere za določen teden

http://www.iskreni.net/nosecnost-po-tednih.html - tukaj je pa mera 10cm manjša kot na ringaraja

tukaj spet drugače.. http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html

samo informativno če kera pozna še kakšno stran user posted image

drugače pa kar se tiče vozičkov, že kar obupujem-ko se že navdušim za enega in sem skor zihr da bo- me spet nekaj razočara... zadnji je bil maxi cosi (ki mi npr. na začetku nosečnosti SPLOH ni bil ušeč in sem bila apriori proti) tako da.. moj user posted image  je reku da tazga vozička ki bi zadovoljil vse moje potrebe še niso naredil user posted image user posted image user posted image  najbrš res.. pa še ker je prvi malo kompliciram.. do konca bom najbrš imela še vsaj 2 favorita user posted image  
mogoče http://www.icandyuk.com/products_detail.php?id=peach_jogger ... samo ga ni še v SLO- neprej so rekli da pride v začetku jeseni, potem v začetku nov, zdaj je ze konec dec... user posted image  

(odgovor članu katka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
   [Brisano sporočilo]
26.10.2011 8:20:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu katka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1347
26.10.2011 8:21:13   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

Glede tiščanja dol-jaz ne vem, če je to kaj povezano s skrajševanjem MV.Meni tudi dol tišči, pa imam normalno dolžino. V prvi nosečnosti je bilo isto. Po Magnesolu pa vedno popusti. Zakaj pa s tem ne poskusiš jada?

Ja, sej imam doma magnezijeve šumečke. Če je kriza, vzamem eno, je boljš ... ampak najbolj pa pomaga, da malo počijem, da se uležem za pol ure al kaj takega, pa je takoj boljš. Zato mi je zdaj fajn, da sem na tej bolniški za 4 ure, k se vsaj lahko uležem, če je tko, prej si tega nisem mogla privoščit. user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
26.10.2011 8:27:46   
Jada82
Dobro jutro! user posted image user posted image
Uf, kakšen dež! Pa danes je mlaj ... mater sem neki slabo spala ... tamala pa tud. No, ob 5h zjutraj je končala v moji postelji, itak sva bili sami, k je bil mož v nočni. Mah jaz sem se skoz neki zbujala, pa čudne sanje pa svašta. user posted image

Glede popka ste pisale - men se v 1. user posted image  ni izbočil, hvala bogu, ker mi je bilo vedno to najbolj grozno pri nosečnicah ... ne vem, če tko sem neki občutljiva na popke, noben mi ga ne sme šlatat .... skratka, kaj pa vem ... no, me je bilo res strah, da bo vem gledal. Pa ni user posted image user posted image  Zdaj tudi ne gleda ven .. najbrž tud ne bo, ker ni take oblike ... Samo se pa precej raztegne, tako da je luknja čisto vidna ... prej nikoli nisem notri videla, je bil čist povit na notranjo stran. Ampak se pa to dogaja zdaj že veliko prej, ker imam ful večji trebuh že. Recimo zdaj sem v 21. tednu in imam tak trebuh, kot sem ga v 1. user posted image  imela nekje v 26., 27. tednu. Noro. Upam, da se to potem izravna, da ne bo ful večji v končni fazi, kot v 1. nosečnosti ...

Joj, včer sem bila pa potem popoldne kar neki pridna. Se je ful poznalo, ker je bil mož doma in se je ukvarjal s tamalo. Jaz sem najprej skuhala, ko sem domov prišla, potem pa počivala. No, mal sem bla s tamalo, potem jo je mož prevzel, jaz pa sem se lotila omar. Sem pospravila njegovo in mojo - dala zimske cunje naprej itd. Njemu sem sploh mogla še vse porovnat, ker enostavno vedno vleče cunje ven, kot kura ... in je že v omari vse zmečkano user posted image user posted image  No, pa tudi zašila sem par stvari, ki so se strgale. Sem bila potem prav zadovoljna user posted image user posted image

Kolk malo rabimo, a?
Danes pa ne vem, če se ne bi odpravila malo okoli še kakšno nosečniško cunjo kupit. Sem se spomnila, da je v Lescah še trgovina Exit, kjer imajo baje nosečniške stvari. Pa še v komisijsko po kakšne hlače ... Zdaj, k sem v službi, mi kar zmanjkuje cunj user posted image

Nič, delo kliče, hitim.
Čao! user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
26.10.2011 8:30:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Čestitke za uspešno opravljeno morfologijo in za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  še od mene user posted image user posted image user posted image  tudi Jassiki

Zdaj pa grem pač samoplačniško. Če bo tolk dolg, ne bom nobene panike delala user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  dobra odločitev, navsezadnje imamo to srečo, da lahko same odločamo o stvareh, ki nas vznemirjajo/skrbijouser posted image

katka -user posted image  user posted image

Jada - user posted image

sirenetta - naš je tud brez ušes, če te lahk kaj potolažim user posted image  Včasih je ob risanki kot hipnotiziranuser posted image

Danes sem takooo slabo spala, so me zbudila sanje, pa nisem vedela kaj točno sem sanjala, zaspim nazaj, pa sanjam user posted image  da so na POP tv prekinila poročila, da so pokazali sliko, kako se je ena ženska na Kmetiji obesila...user posted image user posted image  res ne vem od kod pobiram take...user posted image

Me je bibon potem razvedril, ko je si je želel narediti cedevito in je komentiral, da bo tud sestrici naredil cedevito, ko bo prišla...seveda sem takoj vključila bratca ... ne, on bo imel sestrico! Sem rekla, boš bratcu tud naredil? Je odgovoril, da dobi sestrica limonino, bratec pa pomarančno...user posted image

...čaj se mi je že ohladiluser posted image

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.