hrchy -> RE: Marčevke 2012 (1.3.2012 10:04:25)
|
juhu mareeec!!!! Darila: Ste mi natrosile kar nekaj idej za darila! Hvala, pa ce pade se kaksna ideja, kar povejte! Hov Hov Darila - Jaz vedno vztrajam pri tem, da res ni potrebno ničesar kupovati. Vse kar si želim, so lepe želje. Tudi za poroko sva rekla, naj nič ne nosijo in da naj dovolijo, da jih midva pogostiva in da se imamo skupaj lepo, ker je to ena izmed redkih priložnosti, da se vsi dobimo na kupu. Tudi težko mi je sprejeti darila, ker vem, da si je marsikdo odtrgal od ust. Še zlasti za kakšno stvar, ki jo bo otrok po parih mesecih prerastel ni bo romala v kot. No evo, tako je tudi moje mnenje, tudi midva nisva hotela daril na poroki.... Ampak teli najini prijatelji se tako veselijo in dejansko zelijo, da bi imela mali nekaj od njih 'za spomin'... Tako da hvala za ideje! Vsec mi je predvsem tecaj plavanja [sm=ribica.gif], amapk so tukaj kar dragi (100+ EUR) in zato odpade, verjetno si ga bova privoscila kar sama. Sicer pa glasbeni vrtiljak/mobile za nad posteljico, pa knjigice, lego duplo in poganjalec.[sm=smiley20.gif] Igralni center in cebricek sva kupila sama, plenice bom pa pralne uporabljala. Igrace bodo itak kapljale, tukaj si ne delam utvar, oblekic je pa ze zdaj toliko 'poverbal', da jih ima vec kot mami in ati skupaj [sm=jezicek.gif] Sem si pa na seznam zelja dodala tudi tisto blazinico proti 'ploski glavi' (jo je svetovala sestra v materinski soli http://products.babymoov.eu/lovenest.html) in pa zaslon pred soncem (smo 5 minut stran od plaze in upam, da bo lepo poletje za izkoristit) http://products.babymoov.eu/anti-uv-baby-tent.html Tesno povijanje/swaddling so vcasih res prakticirali malo drugace kot danes. Meni je mami rekla, da so otrockom stegovali nogice in jih povijali skupaj, da bi bile ravne. Mucenje, za moje pojme. Vem pa, da se zdaj spet vedno bolj uveljavlja - naj bi pomagalo pri umiritvi dojencka, boljsemu spanju, proti kolikam... Meni se zdi, da je teorija glede tega zelo logicna - namrec ideja ''cetrtega trimestra'', ki ga dojencek prezivi zunaj maternice, ceprav bi ga moral se v maternici. In da ga s simuliranjem okolja, ki mu je domace, pomiris in sprostis. Pri povijanju mu recimo omejis 'gibalni prostor', tako da je malo stisnjen, ker je dojenckov naravni refleks, da se prestrasi, ce zacuti, da je okoli njega nenadoma prevec prostora. Na Danskem je to ena cela lekcija pri pripravi na porod. Je pa tako, da za povijanje lahko uporabljas navadno plenico ali kos muslina ali dekico... Aden+Anais imajo pa smesno visoke cene za tele njihove cunjice. [sm=smiley29.gif] Jaz sem si pa mislila narest takega: Swaddle-blanket Presredek si jaz kar redno (3x tedensko) mazem. Imam pa olje od Welede, prav za ta namen. Je pa menda dobro katerokoli hladno stiskano olje. Tukaj se ena povezava: http://www.ringaraja.net/clanek/priprava-presredka-na-porod_558.html Aja, vceraj sem pa gotovila, da vse cakate velike otroke... moj naj bi imel pri 38 tednih okoli 2700g. Pravi babica, da bo verjetno prisel nekje do treh kil... En mali crv bo, se mi zdi [sm=smiley1.gif] Ampak sem kar vesela, da bo manjsi, tako mi morda uspe rodit brez carskega reza...
|
|
|
|