zmajaz -> RE: csd-nakazilo pomoči ob rojstvu otroka (13.7.2011 14:05:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA1 hvala za link. [sm=smiley1.gif] mi pa ni čisto jasno kaj naj zdaj s temi datumi počnem... v bistvu hočem reči, bolniški stalež imam do 19.7., po tem izračunu pa naj bi bila na porodniški že 14.7. - se pravi jutri. ??? a gre to dvoje skup? vlogo sem hotela oddat pravočasno, pa so me zavrnili, češ da delodajalec (ki je v stečaju), mora dat podatke o plači. za izpolnit 1 stran obrazca je rabil neverjetna 2 tedna, tako da sem vlogo dopolnila 4.7.. zdaj bi jo že počasi morala prejet - odločbo, ne? Torej z jutrišnjim dnem nastopiš porodniško, kar pomeni, da se ti bolniška zaključi - verjetno bi morala o tem obvestiti osebnega zdravnika, ki ti je bolniško odprl, da jo zaključi zaradi nastopa porodniške - obojega seveda ne moreš imeti. Da prejmeš odločbo, lahko traja nekaj časa - jaz sem obakrat vlogo oddala bolj pozno in sem dobila odločbo šele, ko sem že nastopila porodniško, kar nima nobene veze, saj če jutri nastopiš porodniško, dobiš prvo izplačilo šele naslednji mesec, kar pomeni, da je pomembno samo, da je odločba izdana do takrat, ko moraš dobiti prvo izplačilo, ne pa nujno do dneva, ko porodniško dejansko nastopiš. Vloga je pa oddana "pravočasno" tudi, če jo oddaš šele 2 dni pred nastopom porodniške (rok za oddajo je namreče 60-30 dni pred PDP), tako da si jo oddala čisto pravočasno. Če si glede datuma nastopa porodniške še v kakem dvomu, ti pa predlagam, da pokličeš svojo svetovalko na CSD, pa ti bo še ona potrdila datum nastopa.
|
|
|
|