Klima (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

malibauc -> Klima (1.7.2011 13:51:04)

Kako vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prenašajo klimo ( v avtu, doma,...). Meni se zdi, da naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne preveč dobro - je kar nekaj šmrkav, pa okoli oči rdeč,...

Doll -> RE: Klima (1.7.2011 14:18:29)

če klimo uporabljaš pravilno,nikomur ne škodi

malibauc -> RE: Klima (1.7.2011 14:27:00)

Kako je to 'pravilno'?

Kaj pa prehodi iz hladnega avta ven na vroče...ali obratno? Nič ne vpliva..., če je 'pravilno'?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

m_o_i -> RE: Klima (1.7.2011 14:43:22)

pri malem otroku se klima uporablja za ohladitev prostora, ko otroka ni noter. potem se izklopi.
pri nas smo to delali lani, ko je bil star mesec dni(prinesen iz centra za nedonosencke) in ni bilo niti enega smrklja...

masreja -> RE: Klima (1.7.2011 15:02:49)

Mi živimo s klimo praktično skoraj vse leto in nikdar ni zaradi tega bilo težav pri otrocih.

Je pa res, da jo v spalnici nastavim na 23 stopinj in pa da vedno tako v stanovanju kot v avto poskrbim, da je ventilator na minimum in da nikdar nikomur ne piha direktno v telo.

Spalnice nikdar nisem prej ohlajala in potem notri nesla otroka ko je buil še dojenček pa tudi sedaj ne ko ima ta mali že 3 leta, ker bi verjetno bilo zanj slabo, da pride v momentu iz zelo vročega v dokaj hladen prostor. Vedno prostore ohlajam skupaj z otroki. Se pravi, ko gredo spat tudi AC vklopim in tako se ohlaja počasi do 23 stopinj, prostor z njimi vred.

Kar se tiče avtomobila je pa situacija res verjetno nerešljiva in morajo stopiti iz ohlajenega prostora na vročino... tu pa verjetno ni rešitve razen, da nimaš v avtomobili AC naštimano na ta najmočnejšo jakost od začetka pa do konca vožnje.
Jaz najprej, ko se vsedem v avto tako ali tako odprem vsa 4 okna in avtomobilski motor malce ogejem, potem šele okna zaprem in vklopim AC na 2 ( od 4 možnosti jakosti) šele čez nekja časa preklopim na 3 stopnjo in potem ko se shladi spet na 2 stopnjo in kasneje na 1 stopnjo. Vem, cela znanost ampak tako počnem že leta in leta in nimam težav z zdravjem zaradi AC.

lp, S.

Roberta69 -> RE: Klima (1.7.2011 21:28:03)

Doma je skoraj ne uporabljamo, ker je zmerno hladno tudi brez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa še motilo bi me, da bi nam direkt pihalo, tako da je v prisotnosti otrok itak ne bi uporabljala, v avtu pa v bistvu ne piha direktno vanju in ni problema. Je pa kar zoprno v raznih trgovinah, zato otroke, če se le da, raje pustim doma. 

Doll -> RE: Klima (1.7.2011 21:33:40)

IZVIRNO SPOROČILO: malibauc

Kako je to 'pravilno'?

Kaj pa prehodi iz hladnega avta ven na vroče...ali obratno? Nič ne vpliva..., če je 'pravilno'?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ne ne vpliva,razen če nimaš 20 stopinj klimo prižgano,ko je zunaj čez 30 stopinj. Razlika naj bo samo par stopinj in ne več. ne sme pihati direkt,redno čiščenje klime,čiščenje rež itn

jakipaki83 -> RE: Klima (2.7.2011 9:05:08)

Če je pravilno, potem ni prehoda iz hladnega avta v vročino. Ker razlika med klimatioziranim prostorom in neklimatiziranim prostorom ne sme biti velika. Par stopinj samo. Sicer pa mi klime doma nimamo (včasih bi bilo fino, ampak kaj hočemo). V avtu pa navadno klimo vklopimo toliko, da malo shladimo, potem pa izklopimo.

Hope2 -> RE: Klima (2.7.2011 10:51:27)

IZVIRNO SPOROČILO: masreja

Mi živimo s klimo praktično skoraj vse leto in nikdar ni zaradi tega bilo težav pri otrocih.

Je pa res, da jo v spalnici nastavim na 23 stopinj in pa da vedno tako v stanovanju kot v avto poskrbim, da je ventilator na minimum in da nikdar nikomur ne piha direktno v telo.

Spalnice nikdar nisem prej ohlajala in potem notri nesla otroka ko je buil še dojenček pa tudi sedaj ne ko ima ta mali že 3 leta, ker bi verjetno bilo zanj slabo, da pride v momentu iz zelo vročega v dokaj hladen prostor. Vedno prostore ohlajam skupaj z otroki. Se pravi, ko gredo spat tudi AC vklopim in tako se ohlaja počasi do 23 stopinj, prostor z njimi vred.

Kar se tiče avtomobila je pa situacija res verjetno nerešljiva in morajo stopiti iz ohlajenega prostora na vročino... tu pa verjetno ni rešitve razen, da nimaš v avtomobili AC naštimano na ta najmočnejšo jakost od začetka pa do konca vožnje.
Jaz najprej, ko se vsedem v avto tako ali tako odprem vsa 4 okna in avtomobilski motor malce ogejem, potem šele okna zaprem in vklopim AC na 2 ( od 4 možnosti jakosti) šele čez nekja časa preklopim na 3 stopnjo in potem ko se shladi spet na 2 stopnjo in kasneje na 1 stopnjo. Vem, cela znanost ampak tako počnem že leta in leta in nimam težav z zdravjem zaradi AC.

lp, S.

Enako. Klimo imamo prižgano dan in noč praktično celo leto in nimamo težav. O teh razlikah pa ne morem pritrdit, ker je mi sploh ne upoštevamo, saj je nemogoče. Zunaj imamo 40-50 stopinj in ni šans, da v avtu ali stanovanju zato naštimam le 40 stopinj. Pa smo vsi živi in zdravi. Pazimo le, da direktno ne piha v nas. v AVTU imamo vedno 24, v dnevni 25, v spalnicah ko spimo pa 22-23.

Samo od hladu ne more met rdečih oči, ali ga napiha ali pa klima ni servisirana in spucana.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.7.2011 16:23:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.7.2011 16:24:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]