Hope2 -> RE: Klima (2.7.2011 10:51:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: masreja Mi živimo s klimo praktično skoraj vse leto in nikdar ni zaradi tega bilo težav pri otrocih. Je pa res, da jo v spalnici nastavim na 23 stopinj in pa da vedno tako v stanovanju kot v avto poskrbim, da je ventilator na minimum in da nikdar nikomur ne piha direktno v telo. Spalnice nikdar nisem prej ohlajala in potem notri nesla otroka ko je buil še dojenček pa tudi sedaj ne ko ima ta mali že 3 leta, ker bi verjetno bilo zanj slabo, da pride v momentu iz zelo vročega v dokaj hladen prostor. Vedno prostore ohlajam skupaj z otroki. Se pravi, ko gredo spat tudi AC vklopim in tako se ohlaja počasi do 23 stopinj, prostor z njimi vred. Kar se tiče avtomobila je pa situacija res verjetno nerešljiva in morajo stopiti iz ohlajenega prostora na vročino... tu pa verjetno ni rešitve razen, da nimaš v avtomobili AC naštimano na ta najmočnejšo jakost od začetka pa do konca vožnje. Jaz najprej, ko se vsedem v avto tako ali tako odprem vsa 4 okna in avtomobilski motor malce ogejem, potem šele okna zaprem in vklopim AC na 2 ( od 4 možnosti jakosti) šele čez nekja časa preklopim na 3 stopnjo in potem ko se shladi spet na 2 stopnjo in kasneje na 1 stopnjo. Vem, cela znanost ampak tako počnem že leta in leta in nimam težav z zdravjem zaradi AC. lp, S. Enako. Klimo imamo prižgano dan in noč praktično celo leto in nimamo težav. O teh razlikah pa ne morem pritrdit, ker je mi sploh ne upoštevamo, saj je nemogoče. Zunaj imamo 40-50 stopinj in ni šans, da v avtu ali stanovanju zato naštimam le 40 stopinj. Pa smo vsi živi in zdravi. Pazimo le, da direktno ne piha v nas. v AVTU imamo vedno 24, v dnevni 25, v spalnicah ko spimo pa 22-23. Samo od hladu ne more met rdečih oči, ali ga napiha ali pa klima ni servisirana in spucana.
|
|
|
|