Strela z (skoraj ) jasnega (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

mika -> Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 14:42:07)

Pri nas je trenutno oblačno s soncem, veter piha kar konkretno in od daleč se sliši grmenje.

Mož je šel s psom na sprehod in par minut za tem se zabliska in ful poči. Najprej sem mislila, da je nekdo vrgel petardo, ampak je zatem rahlo zagrmelo in mi je potegnilo, da je bila strela. Pol me je pa skoraj kap.....hočem poklicat moža, pa je mobi pustil doma. Pogledam skozi okno in vidim kako psica dirja proti domu, mož pa za njo. Stala sta dva metra od kandelabra, ko je vanj udarila strela iz katerega so letele iskre. Mož je rekel, da je mislil, da je oglušel.
Imela sta veliko srečo, ker bi se lahko drugače končalo. V bistvu ne morem verjet, da sta bila oddaljena le 2m in da ju ni zadelo. Jutri mi bo pokazal, kje sta stala.

Ne spomnim se, da bi kdaj švigale strele ob takšnem vremenu. A pri vas kdaj so?

uškinamama -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 14:45:03)

Hvala Bogu, dobro sta jo odnesla.

To ne veš kdaj in kje te čaka.

Pa slikico psičke objavi preden mi jo kje zapravite (malo črnega humorja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])

susica -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 14:54:47)

o jej, mož in kužek sta imela pa veliko srečo. pri nas okolica MB sije sonček malo je oblačno, grni in treska pa kot pri norcih, skratka me ne čudi da pri vas "letijo" strele.

majčica1508 -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 14:58:48)

Sam,da se je vse dobro končalo...če se pa kaj bojim je to bliskanje,grmljenje in strela

mika -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 15:00:33)

IZVIRNO SPOROČILO: susica

o jej, mož in kužek sta imela pa veliko srečo. pri nas okolica MB sije sonček malo je oblačno, grni in treska pa kot pri norcih, skratka me ne čudi da pri vas "letijo" strele.

mi smo tud iz okolice MB, ampak smo zgleda na drugem koncu, ker grmi od daleč. Sploh ven ne upam.

Uškinamama, ne morem slikice prilepit. Bom probala dat dala v album.

ZARA -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 15:55:16)

Ja, šit. Moja stara mama mi je pravila, da je kot dete doživela strelo z jasnega. Dobesedno. Tako da, ta rek ni bullšit.

diana 28 -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 16:05:05)

Pogledam skozi okno in vidim kako psica dirja proti domu, mož pa za njo.
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Oprosti, saj vem, da ni smešno..... Ma ko si živo predstavljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ksenija12 -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 16:31:02)

Nas je nevihta nazadnje ujela na Menini planini...in takrat sem se malo poglobila o strelah. Največ koristnih informacij je pred časom izdal IVZ, našla sem jih  tukaj http://www.arhivo.com/kako-se-ubraniti-pred-strelami

tamiflu -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 16:32:39)

Me veseli, da sta odnesla brez posledic.
V okolici Ptuja je tudi prav konkretno pokalo in deževalo.No, saj dež je bil pa tudi že potreben.

2.2. -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 16:57:06)

moja tamala jo je tudi predkratkim dobro odnesla. bili izpod balkona na balkonu drug na drogu antena. in strela treščila direkt v drog tamala 4l odskočila seveda mi z njo vsi prestrašeni. samo hvala bogu ni bilo nič hujšega razen velikega straha in šumenja v ušesih. 

susica -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 17:20:15)

IZVIRNO SPOROČILO: susica

mi smo tud iz okolice MB, ampak smo zgleda na drugem koncu, ker grmi od daleč. Sploh ven ne upam.

Uškinamama, ne morem slikice prilepit. Bom probala dat dala v album.

mika jaz sem proti ptujski strani, malo ven iz Miklavža. ampak hvala bogu ni blo nič razen germenja, niti kaplje dežja. lp

mika -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 17:53:44)

IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Pogledam skozi okno in vidim kako psica dirja proti domu, mož pa za njo.
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Oprosti, saj vem, da ni smešno..... Ma ko si živo predstavljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zdaj je tud men smešno....pol si pa še predstavljaj pribl. 80kg. psa na povodcu, ki vleče 75kg moškega. Mislim, da mu je uspelo stopit vsake 3m na tla[sm=smiley36.gif]

Uškinamama, že dolgo ti obljubljam slikico, ampak enostavno ne gre ne prilepit ne dat v album. V albumu mi piše error page al nekaj takega

mika -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 17:58:37)

IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

moja tamala jo je tudi predkratkim dobro odnesla. bili izpod balkona na balkonu drug na drogu antena. in strela treščila direkt v drog tamala 4l odskočila seveda mi z njo vsi prestrašeni. samo hvala bogu ni bilo nič hujšega razen velikega straha in šumenja v ušesih. 

Adiiiiio[sm=smiley22.gif]

Zara, a je babica imela kakšne poškodbe?

Ksenija, sem prebrala link, hvala. Glede na napisano sta imela srečo, da so tla bila suha, drugače se lahko po tleh širi tudi do 20m.

lučka 25 -> RE: Strela z (skoraj ) jasnega (30.6.2011 22:10:53)

No, pri nas je pa nekaj tednov nazaj pri starih starših (spet) treščilo v hišo. Strela je zadela radio, šla mimo štoka od vrat za svakinjo s svojo 9 mesečno hčerko v naročju (hvala bogu sta se 2 sekundi nazaj premaknili), v oba kuhalnika mimo mojega brata in ob lijaku v tla moji teti čez mezinec na nogi. Strašno. Smo rabili kar nekaj časa, da smo dojeli, prišli k sebi,.... Samo moja stara starša nista bila šokirana, ker sta tega vajena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], je namrečlani treščilo v omarico z varovalkami, da se je ogenj vžgal, moj deda pa je zraven lupil krompir. Je hitro pogasil ogenj, ker drugače bi šla vsa hiša .

Stran: [1]