novorojenček in spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

ančipomaranči -> novorojenček in spanje (29.6.2011 20:43:51)

Imamo 14 dni starega dojenčka. Podnevi je še kar priden: poje, se previjemo, se crkljamo da zaspi in nato ga odložim v posteljico ( traja kako urico ). Ampak ponoči , nekje po 20h se začne: po vsakem hranjenju ga je treba nosit tudi 3 ure, da zaspi. Najbrž so tudi krči. Kako je pri vas? Kdaj se je pri vas vse obrnilo in je začel ponoči bolj spati? Kaj vaši tako majhni dojenčki počnejo ko ne spijo? Naš ali spi ali se pa nosi. Ni možno da bi kar buden ležal v posteljici.

lenčy -> RE: novorojenček in spanje (29.6.2011 21:12:52)

podobno je bilo pri nas zvečer, ker je imel krčke. malo več smo ga nosili, kar je privedlo do tega, da smo ga pri kakih 2 mesecih mogli nosit po pol ure, da je zaspal. probaj to nošenje omejit, naj mejhno zajoka, podnevi ga daj pa v voziček al pa v ležalnik, da ga ne bo potrebno nosit. ampak nikar ga ne pozabi crkljat, je vendarle še majhen ti pa si mlada mamica in si to zaslužita. sicer sem pa že kar malo pozabila, kako je bilo, ko je bil majhen, čas prehitro mineva, izkoristi ga! sej se boste že poštimal verjemi, morate se navadit eden na drugega.

roladica -> RE: novorojenček in spanje (29.6.2011 21:16:03)

Pri nas je bilo podobno v prvih dneh ko sem prišla iz porodnišnice, pa se je potem izkazalo da je lačen. Kakšen teden smo nato dodajali AM potem pa se je dojenje uredilo. Tudi mi smo mislili da ima lahko tudi krče, ampak ti se ponavadi začnejo šele pri enem mesecu. Sicer pa če po treh urah ne zaspi, ali ni že ponovno lačen? Tako mali dojenčki naj bi jedli vsaj osemkrat dnevno. Spanje se je pri nas nekoliko bolje uredilo pri mesecu.

V začetku ga tudi pri nas nismo nikoli puščali kar samega v posteljici, potem pa smo ga pri kakšnem mesecu začeli dajati v ležalnik in tam je bil zelo rad.

m_o_i -> RE: novorojenček in spanje (30.6.2011 7:48:03)

sicer nisem imela teh problemov, ker smo jedli striktno na tri ure(zahirancek pac) in je takoj zaspal. bil je na AM in je vedno ostajalo v flaski, tako da lacen ni bil.

pri dojencku lahko jok pomeni, da je lacen, da mu je vroce, ga moti polulana plenica/pretesna elastika ipd., da pogresa blizino.
in jok "resuj" po tem vrstnem redu [sm=smiley1.gif].
ko pa se je nekajkrat zgodil poskok v rasti, je pa tulil, oo ja. po hranjenju je sicer zaspal, ampak cez pol ure je pa vzgal vuvuzele[sm=smiley36.gif]
z novo dozo mleka smo resli jok in spali naprej[sm=bravo.gif]

sicer krci vas se cakajo(ce jih se ni), mogoce pa res poskusis z vec mleka(AM!?)[sm=smiley1.gif]
ker tri ure ga nosit [sm=zmeden.gif]

Lara28 -> RE: novorojenček in spanje (30.6.2011 8:41:56)

Če misliš da so krčki, potem mu probaj dat kake kapljice. Nam je zelo pomagal Coliprev. Drugače pa tudi možno, da je lačen. Naša je prav tako pri 14 dneh začela dobivat dodadtek, ker sem imela premalo mleka in se mi je tudi taqko podobno obnašala. Pa je spila dodatka včasih samo kaih 20-30 ml, včasih tudi 60. Šele pri skoraj 2 mesecih sva se polno dojile, brez dodatka. Zdaj ko se nama bliža 3 mesec, je zopet kaki obrok (sploh popldan ali zvečer) potrebno malo dodat, ampak zaenkrat mogoče na dan tam do 60 ml.

roladica -> RE: novorojenček in spanje (30.6.2011 9:29:27)

Tudi mi smo dodajalo po 20ml na obrok. Čisto malo ampak je ful pomagalo.

nusi -> RE: novorojenček in spanje (30.6.2011 12:25:13)

prvi mesec se itak dogaja vse sorte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , nikol nisi dovolj pripravljen. Zvečer sicer res radi napadejo krčki, ni pa vsak jok zaradi krča. jaz sem mojega zvečer fuuuuul podojila, ampak res, da je bil kot žoga, ponavadi je zadnje dve ure pred spanjem preživel na joški in noro jedel, po 1 mesecu pa je pred spanjem spil 3x20min, torej 1 uro, ampak je pa spal praktično celo noč. a če ga daš na joško se tudi joka, ga pa pač nonstop pristavljaj, pri meni se je to ful obneslo.

Aja na začetku se je dojil, spal, previjal in kakal na previjalko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Če se je nosil je itak takoj zaprl oči in jaz sem ga striktno odlagala v zibko ali počivalčka, nisem ga nosila naokrog, tudi če je bil buden ne, razen če je jokal, kar sem ga pa najhitreje potolažila s podojem. Pa mislim, da je blo 2 meseca kr samo tako.

žab*ca -> RE: novorojenček in spanje (1.7.2011 8:56:07)

Pri nas je stara mesec in pol,prvih 14 dni je bilo najbolj idealnih,saj je dobesedno samo jedla in spala,nobenega dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].Sedaj pa se čez dan doji na 2-3 ure,malo počuje in ko začenja bit sitna jo malo pogugam v ležalniku ali na roki in zaspi.Bolj ko se približuje popoldne,več čuje in bolj je razdražljiva,tudi malo krčkov je bilo,vendar ne pretirano.Ko je ura 21 pa gleda kot čukec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Tako da nam jo pred deseto ne uspe dat spat.Pa smo tudi poskusili s flaško,pa ni šans. Zaspi pa kakor kdaj,včasih kar sama v pojstlci,včasih v ležalničku ob guganju,ali na rokah ,zelo redko na prsih.Medtem ko nam je sin sedaj star 2,5let zaspal striktno na prsih in nikakor drugače.
Hočem reči,kako so otroci različni,s tem da se je sine ponoči zbujal n-krat,medtem ko sedaj hčerka le trikrat na noč in to je čisti luksuz. Se pa vse spreminja,vzorci spanja,hranjenja,tako da ni prehitro za hvalit,niti ne obupat.Boš videla, da se bo vse uredilo.

matejast -> RE: novorojenček in spanje (1.7.2011 9:48:46)

Tud pri nas je podobno- star je en mesec in ponoči se zbudi enkrat ali dvakrat, se lepo podojiva- nekje pol ure in praktično zaspi na joški, tud kupček podre pol ko ga dam v posteljico pa jok, ki je trajal tud po 2 uri. Sva ga nosila in ne vem kaj, včasih sem ga še nazaj priklopla, sam se je vidlo, da ni lačen, ker je u prazno cuzal, zaspal na joški, ko sem ga dala v postelco pa spet jok. se nama včasih kar meša. zdaj dva dni pa kar prakticirava, da ga dma v postelco in potem samo izmenično hodva k njemu in mu dava dudo in s ššššškanjem poskušava umirit. Seveda joka, tuli, samo ga ne pustiva dolg in res hodva k njemu in zdaj je obakrat prej kot v pol ure sam zaspal. tako da bova kar vztrajala, da se bo navadil sam zaspat, ko bo gosta hrana bomo na ta način ukinili pa še nočne podoje. Pri sztarejših dveh je ta sistem palil- pri prvem smo spali cele noči od 2 meseca dalje, pri drugem pa nekje od 6.

Stran: [1]