Urejanje porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

enisat -> Urejanje porodniške (29.6.2011 14:25:25)

Pozdravljeni!
Do 30.6. sem v delovnem razmerju (neprekinjeno eno leto), nakar mi pogodbe ne podaljšajo. Do 10.7 sem s strani zdravniške komisije v bolniški. Zanima me, kako je z urejanjem porodniške in nadomestila. Na Zavodu ne morem biti prijavljena, če sem v bolniški, zdravnica pravi, naj bom v bolniški do nastopa porodniške-1.8.2011...
Prosim za nasvet, da ne bom ostale še brez tega, kar mi pripada. Na zavodu ne znajo ničesar obrazložit, samo zakone mi  berejo, kot, da sem jaz pravnik...
Hvala v naprej!
Lep dan še naprej!

Pigy -> RE: Urejanje porodniške (29.6.2011 16:02:35)

Če si neprekinjeno na bolniški in imaš podaljšano do porodniške, naredi tako:

Ko ti poteče pogodba 30.6. greš na zzzs, kjer si upravičena do 30 dneh bolniške, potem se prijaviš na zavod za zaposlovanje. Delodajalec ti izpolni papir (zadnjih 8 plač).  Tako boš dobijala lepo normalno porodniško in boš neprekinjeno zavarovana.

Upam, da sem razumljivo napisala. Tako sem jaz planirala naredit, vendar me je potem partner zaposlil.

Pigy -> RE: Urejanje porodniške (29.6.2011 16:27:36)

Sem pozabila omenit še to. Na zavodu si prijavljena in istočasno na bolniški, tako ti zavod miruje. Edino 1 mesec bi ga morala koristit, samo v tvojem primeru ne. Ker glih ko ti poteče izredna 30 dnevna bolniška s strani zzzs, se ti prične porodniška.

Stran: [1]