Gradbena inšpekcija (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Julija08 -> Gradbena inšpekcija (29.6.2011 11:31:16)

Zanima me koga lahko pokličem v primeru prijave gradbeni inšpekciji, gre pa za črno gradnjo betonske ograje.

Oceania -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 11:34:11)

Ja gradbeno inšpekcijo, jasno, da ne boš reševalcev klicala.

Felicita -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 11:44:14)

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200837&stevilka=1567

pa tole prej preberi, da ne boš izpadla kot špeckahla.

Julija08 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 11:46:47)

Vem, da gradbeno inšp. ker sem jih že povsod klicala pa jih ni za dobit.

Špeckahla pa ne bom, ker dela ograjo brez našega soglasja, s tem da nam onemogoča normalen dostop do hiše...pot je široka 2,5 m in sedaj bosta na obeh straneh betonske ograje.
Občinski odlok je, da se brez soglasja lahko postavi 1,5 metra.

larisa88 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 11:53:05)

Če si 100% prepričana, da lastnik, ki gradi na črno nima papirjev pol ja lahko pokličeš gradbeno inšpekcijo.
Vendar pazi, ker se slej kot prej izve, kdo jih je klical in jih lahka potem ti dobivaš na dom za vsako malenkost.
Je bil pri nas isti problem, sam mi smo imeli dovoljenje, sosed pa še zdaj plačuje, ker je inšpekcija prišla tudi k njim :) prav mu je

Nika v službi -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 11:55:10)

Če se nikakor ne da urediti z dotičnim sosedom, potem je potrebna uradna pot, ja. Bi pa jaz prej res izčrpala vse druge možnosti, ker tole tožarjenje je res zadnja faza.

Julija08 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 11:58:58)

seveda, da gradi na črno, ker nima našega soglasja.

Smo se pa že poskušali dogovoriti vse živo, celo predlagali smo mu da mu odkupimo meter ob cesti, da imamo normalen dovoz, ker že kurilnno olje ful težko pripeljejo, zdaj bo nemogoče...gre za edin dovoz do hiše.
Kar se pa tiče inšpekcije mi je čisto vseeno, če ve ali ne, ker mi smo mu predlagali en kup možnosti, če ne bo šlo zlepa bo šlo pa zgrda...

majčica1508 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:02:05)

Če je zaprosil na občini za dovoljenje,potem tvojega soglasja ne rabi......

Julija08 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:05:09)

Ni res, ker meji z nami in tudi v uredbi piše:

– ograja, ki je medsosedska in označuje potek meje, se lahko gradi na meji, vendar le, če se lastniki zemljišč, ki jih razmejuje, o tem pisno sporazumejo;

gre za mejo med nami, ne med občinsko.

majčica1508 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:12:10)

Julija.....nima veze,če meji z vami,ali občino.....jaz imam levo in desno po enega soseda,zadaj za hišo pa 3...
in nobenega nismo vprašali za soglasje,na občino smo uložili vlogo za gradbeno dovoljenje,zraven dali skice in ga tudi dobili......ko smo pa zakoličili smo pa poklicali geodeta in vse sosede...vse po uradni dolžnosti

Julija08 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:29:28)

Ampak mi nimamo dovoza do parcele razen z oseb. avtomobili. Po zakonu o varstvu pred požarom moraš imeti mislim da min. 3 metre.
Lahko dobiš soglasje, če ne posegaš v pravice sosedov.
Če bi bil požar noben bog ne more do nas priti....

larisa88 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:32:28)

Jaz ti najprej svetujem, da pokličeš na svojo občino, kako imajo to urejeno, pri nas na občini imajo zapisano, da betonski zid lahko postaviš direktno na mejo soseda brez dovoljenja soseda (dovolj je samo gradbeno dovoljenje), za ograjo pa rabiš dovoljenje soseda. Vem čudno se sliši ampak, če je tako napisano v občinskem odloku, pol bo že tako.

mika -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:37:59)

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

Julija.....nima veze,če meji z vami,ali občino.....jaz imam levo in desno po enega soseda,zadaj za hišo pa 3...
in nobenega nismo vprašali za soglasje,na občino smo uložili vlogo za gradbeno dovoljenje,zraven dali skice in ga tudi dobili......ko smo pa zakoličili smo pa poklicali geodeta in vse sosede...vse po uradni dolžnosti

Seveda rabiš soglasje. Imate pač normalne sosede, ki se v to niso vpikovali. Tud naši se niso, oz. se je en, ampak smo rešili, ker je prišlo do nesporazuma. Kljub temu pa imam od obeh pisno soglasje.
Brez soglasja lahko postaviš ograjo 0.5m od meje, na mejo pa s sosedovim soglasjem.

majčica1508 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:38:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Ampak mi nimamo dovoza do parcele razen z oseb. avtomobili. Po zakonu o varstvu pred požarom moraš imeti mislim da min. 3 metre.
Lahko dobiš soglasje, če ne posegaš v pravice sosedov.
Če bi bil požar noben bog ne more do nas priti....

si me spomnila na mojo kolegico,vedno ko grem k njej,komaj zavijem notri na njen dovoz,k je tudi zabita z obeh strani,da ko grem v rikverc z avto sploh ne govorim....ima pa z leve in desne strani lesene ograje od sosedov
želim ti,da porihtate brez kreganja....ampak žal obstajajo tudi taki,k se jim pa neda nič dopovedat(radi nagajajo)

Julija08 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 12:50:34)

Aja pa še nekaj, mi z njim mejimo cca. 2 metra, ostalo pa je lastnik drug sosed, mi pa imamo služnostno pravico.
Ali je potem potrebno naše soglasje ali samo od lastnika poti?

Mislim, ne more ti nekdo onemogočiti normalnega dovoza!!!

Ampak problem je v tej naši ljubi državi, da vsak lahko vse, potem pa pejt pa se toži 10 let[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

SRAMOTA!!!

kalbo -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 14:04:38)

ja, sam si mogla brez soglasja premaknit ograjo za pol metra na svoje.

majčica1508 -> RE: Gradbena inšpekcija (29.6.2011 14:22:05)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

ja, sam si mogla brez soglasja premaknit ograjo za pol metra na svoje.

imamo okrog in okrog parcele grmovja,smreke in ograja je postavljena pred tem(zaradi mačk,psov)...tako,da res ni na meji....

Stran: [1]