oka -> RE: Porodniška kontrola (28.6.2011 13:10:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: OČKA1 hčerka bo šla 1.9 v jasli, takrat bo žena še na porodnem do 15.9., v vrtcu so nas opozorili, da hodijo kontorle, če je otrok že v vrtcu, in mati ne gre v službo vaše izkušnje? zakonodaja? hvala Meni so na tak način zavrnili vlogo za vrtec. V pisni obrazložitvi so mi navedli, da hči ne bo dosegala zahtevane starosti. Ker se mi to ni zdelo logično, saj bi bila ob vstopu v vrtec več kot dovolj stara, sem šla na razgovor z ravnateljico, ki mi je povedala, da vrtec in porodniška nista združljiva in da naj bi imeli že težave zaradi primerov, ko so mame uvajale otroke v vrtec, uradno pa so še bile na porodniški. Razlaga naj bi bila taka, da je to zato, ker starš, ki je na porodniškem dopustu, za to dobiva nadomestilo. In kontrolo naj bi izvajal CSD. Meni je dala na izbiro ali predčasno prekinem porodniško ali pa počakam, če bo prosto mesto v času, ko ne bom več na porodniški. Nikakor pa ni hotela slišati nič o tem, da bi jaz malo uvajala in bila na porodniški pa čeprav je šlo za 14 dni.
|
|
|
|