zmešan cilkus in O test (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> zmešan cilkus in O test (26.6.2011 22:12:59)

Pozdravljene!

Zanima me nekaj, prejšnja M (v mesecu maju) je zamujala 14 dni, sicer imam zelo redne M.
Je možno, da se je cikel sam prestavil in da je bilo takoj naslednji ciklus jajčece zrelo in pripravljeno na oploditev?
Namreč, glede na ovulacijski test, sem ovulacijo sedaj imela...
Ali je to kakšna igra hormonov in je v bistvu ni bilo, pa je test vseeno pokazal?

Na dan pozitivnega testa, sva imela sp.o., ter čez 2 dni.

Kakšne bi bile po vaši oceni možnosti za zanositev, glede na "napako" v ciklusu?

Anonimen -> RE: zmešan cilkus in O test (26.6.2011 22:35:02)

Moja izkušnja z O testi je takšna, da niso zanesljici, sploh, če imaš zmešnjavo s hormoni. Lahko so tudi lažno pozitivni. Meni je ta test zaznal nek drug hormon in je bila 5 dni zapored pozitiven in sigurno ne zaradi ovulacije.

Pri tebi je seveda možno vse. Ali si noseča pa boš vedela šele 14 dni po tek, ko meniš, da si imela O. Drugače pa je test lahko pravilno pokazal O, pa vseeno ne zanosiš. Verjetnost v vsakem ciklu pri zdravem paru je namreš le 25%.

Če planiraš otroka, je najbolj zanesljiva metoda redni spolni odnosi na 2-3 dni skozi cel cikel. Ne potrebuješ nobenega O testa. Pa še manj boš napsihirana.

Jada82 -> RE: zmešan cilkus in O test (28.6.2011 10:38:24)

Jaz imam z O testi zelo pozitivne izkušnje in jim zelo verjamem, unim iz Kanade, ki pridejo v paketu po 20 kom. Jaz sem na ta način zanosila. Sem imela zelo dolge cikle, pa vmes me je vsakič ene 3krat špikalo, kot da je O. Kdaj je O, sem zanesljivo vedela šele zaradi testa ... Tako da ... jaz jim verjamem!

Stran: [1]