picola1 -> RE: vzgojiteljica (25.6.2011 20:41:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i itak, da bi se pokomentiral na vse mozne nacine zanima me samo dnevni ritem otrok(kdaj zajtrk, kdaj igra, kdaj spanje). septembra zacne nase dete sluzit, me pa zanima, kak sok bo to za njega-namrec ima svoj ritem hranjenja in spanja, od katerega ne ODSTOPA Upam, da ne boš preveč jezna, če pokomentiram... Nam so skupaj z obvestilom o sprejetju otroka v vrtec poslali zraven še en listek o tem, kdaj se izvajajo vse aktivnosti in priporočilo, da otroka pač že nekaj časa prej poskusimo navajat na tak ritem... Poskusi počasi...najprej poskusi prilagodit hranjenje (ne vem...se mi zdi, da je lažje), potem pa počasi še spanje...Premikaš po petnajst minut vsakih par dni. Če ne gre, greš počasneje ali pa vzameš manjši interval (10 minut), če je otrok tok občutljiv na spremembe. Tako bi naredila jaz (in tut bom-sam moj ni tok občutljiv pa bo šlo to lažje in tut ne bom tok hudo striktna-pol ure gor al pa dol)... Uapm, da sem ti kaj pomagala, itak se bo pa najbrž ogčasila še kakšna vzgojiteljica pa dala kakšen bolj strokoven nasvet...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|