|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim pomagajte mi!
18.8.2005 20:09:59   
pufi 2003
Lep pozdravček vsem!

Pravkar sem prišla iz zdravstvenega doma, kjer sem dobila izvide krvi in vode. Sem v 6. mesecu in me rezultat zelo skrbi, saj imam v vodi številne bakterije in levkocitov 500/ul. Do sedaj sem zmeraj imela vse v redu, zato me zanima kaj je narobe in kakšno je nadaljnje zdravljenje pri takih izvidih.
Prosim napišite mi vaše izkušnje pri slabih izvidih. Moram povedati, da me je v trenutku zaskrbelo, saj sem slišala da levkocitov v urinu sploh ne sme biti prisotnih.

Obupana - prosim pomoč!

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   prosim pomagajte mi!
18.8.2005 20:18:04   
Anonimen
Kaj to pomeni glede nosečnosti, ne vem. Sem pa imela pred leti vnete ledvice in sem tudi imela v urinu vse možno, vključno z levkociti. To so delčki krvi, ki skrbijo za obrambo telesa. Izgleda, da sem imela najprej vnet mehur, potem pa se je vse skupaj razširilo na laevica. Dobila sem enotedensko kuro z antibiotiki in potem je bilo vse OK.
Verjetno imaš levkocite v urinu kot odziv telesa na bakterije. Torej možno da imaš kakšno vnetje. Verjetno ni treba nobene panike zganjat, ti bodo že zdravniki povedali kako in kaj, pa zagotovo obstajajo tudi antibiotiki, ki za otročka niso škodljivi.

(odgovor članu pufi 2003)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   prosim pomagajte mi!
18.8.2005 20:19:15   
jazz
Nič nisi napisala o pritisku in otekanju. Svetujem ti, da pokličeš ginekologa in ga vprašaš kje je možno narediti teste za streptokok aga...in ne vem kaj še...poglej par dni nazaj ko smo govorile o tem, in pod nujno naredi še ta test- samoplačniški, saj ti bo ginekolog več povedal o tem, pa posiljena bodi!!! Jaz sem imela beljakovine in visok pritisk, pa sedimentacije 70- kar je skos kazalo na neko okužbo, pa se ni nihče zganil, pri porodu pa je zaradi tega mali dobil neko okužbo ali infekcijo, za katero sem šele sedaj po osmih mesecih zvedela, da bi bila lahko usodna,sploh če ti voda odteče par ur preden sploh pride do poroda. Tako da naredi te teste, čeprav so dragi, boš vsaj pomirjena! Pa srečno, in javi seveda kako se bo izšlo!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3
   prosim pomagajte mi!
18.8.2005 20:19:44   
Seven*
Naj te ne skrbi pretirano. Imas klasicno vnetje secil. Dobila bos antibiotike, ki so primerni za nosecnico in to je to.. Nic kriticnega!

Neposredna povezava do sporočila: 4
   prosim pomagajte mi!
18.8.2005 20:27:35   
nana 27
Pufi,

pomiri se. Če so bakterije v vodi in levkociti, imaš uroinfekt oz. vnetje. V takšnem primeru ti predpišejo antibiotik, ki je za otroka neškodljiv. Je pa pomembno, da veliko piješ oz. se po domače prenalivaš kakor se le da, da odplakneš čimveč bakterij. Pij veliko vode ali sladkanega čaja in nikakor sadnih sokov in ne jej sadja, ker le to samo povečuje kislost urina. Kako se pa drugače počutiš? Te kaj peče, ko greš na WC?

Če te ne, si lahko sama pomagaš s pitjem. V lekarni se pozanimaj, kateri čaj za ledvica je primeren tudi za nosečnice in ga pij. Mislim, da ursi čaja ne smeš, ampak obstaja pa še čaj za ledvice. Nekaterim pomaga tudi sok iz brusnice. Uf, mene je začelo pečt nekje okrog 18. tedna in sem pila pila toliko, kolikor sem spravila vase tekočine. Zelo dobro je, da imaš noge na toplem, zato se kar lepo pokrij..

Neposredna povezava do sporočila: 5
   prosim pomagajte mi!
18.8.2005 20:29:02   
nana 27
mislila sem nesladkanega čaja!

Bi človek rad pomagal, pa mu škratki nagajajo :ups:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   prosim pomagajte mi!
18.8.2005 23:02:39   
Anonimen
Jaz sem imela prejšnji mesec nekaj v urinu, pa mi ni nihče sploh povedal, kaj. Mislim sicer, da so bile bakterije, ampak pojma nimam, kakšne. Vem samo, da so na podlagi mojih izvidov urina iz laboratorija ugotovili, da sem imela uroinfekt in so mi predpisali na vsakih 8 ur po 2 tableti oz. kapsuli Hyconcila in pitje velikih količin tekočine, predvsem navadne vode in nesladkanega čaja. Ta mesec so bili izvidi že OK. To je vse, kar ti lahko povem. Ne bi vedela, kakšne so lahko ali bi bile lahko posledice.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   prosim pomagajte mi!
19.8.2005 8:28:23   
tinkatonka
VELIKO VELIKO PIT ! Najbolje kaj ne preveč sladkega. Tistih kupljenih sokov raje ne, so presladki. Če imaš rada vodo se prisili, da vsako uro spiješ 2dcl vode ali bolje več. Pa kaj pol če bo potem tud vsako uro hodila na wc, važno da se znebiš teh bakterij v vodi.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   prosim pomagajte mi!
19.8.2005 9:08:26   
mujcek
Tudi jaz sem imela na prejšnjih izvidih veliko preveč levkocitov; pa me je G vprašal, če opazim kakšne probleme z vodo, ampak zdravil mi pa ni predpisal. Verjetno je do tega prišlo (pri meni), ker spijem premalo tekočine, ker se ne morem navaditi, da bi več popila :(

Drugače pa imam že od začetka nosečnosti povečane levkocite...

Neposredna povezava do sporočila: 9
   prosim pomagajte mi!
19.8.2005 9:28:56   
2ursae
evo, tudi jaz sem imela zadnjič preveč levkocitov (tudi 500, normalno je baje 250), pa mi je G rekla, da moram več pit. Ni panike, to je vse, kar je na stvari.
...pa še res je, da premalo pijem :ups:...

pozdravček :muca:

Neposredna povezava do sporočila: 10
   prosim pomagajte mi!
19.8.2005 9:33:50   
kylie
zdravo,
jaz sem tudi imela polno levkocitov v urinu,imela sem močno vnetje, in po besedah ginekologa stopnje 3, kar pomeni, da stopnja 4 pomeni zdravljenje v bolnišnici.
Začela sem 14-dnevno kuro z antibiotikom Ospen, vsak dan na 8 ur, pila veliko čaja, vsekakor mirovala.

gre se pa predvsem zato:
ko se pojavi močno vnetje, lahko krči, ki jih povzroča vnet mehur, sprožijo neke vrste porodne krče in lahko pride do zelo slabih posledic, zato tudi to ni tako nedolžno.

ti samo poslušaj navodila ginekologa in vse bo vredu.
pa počivaj in dosti tekočine!

Neposredna povezava do sporočila: 11
   prosim pomagajte mi!
19.8.2005 19:28:11   
Annny
Napisala ti bom nekaj pomembnega glede vode!
Nujno spij vsaj 4 litre tekočine dnevno! Obvezno!
Jaz sem se celo nosečnost takole 'utapljala', ampak nikoli bakterij v vodi- G mi je dejal, da je to odvisno samo od tega, koliko piješ.
Vnetje boš pa pozdravila, pa bo:)
Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?