pekačice (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

J.L. -> pekačice (23.6.2011 20:30:58)

ali je krem fix enako kot želetina fix? rabim slednjo, pa sem po pomoti kupila krem fix. jo lahko nadomestim?

blaža -> RE: pekačice (23.6.2011 20:41:53)

Želatina fix ti želira kremo, kremfiks, jo pa v bistvu zgosti, malo izsuši oz strdne, po domače. kaj boš pa delala? Če delaš kaj zelo tekočega, kako jogurtovo kremo, je boljše, da je želatina fix, kremfiks je bolj za smetano, da se ne scedi,.. Mislim, pa, da bi se vseeno lahko nadomestilo eno z drugim,..

J.L. -> RE: pekačice (23.6.2011 21:03:28)

http://www.kulinarika.net/recepti/14227/sladice/kinder-milch-schnitte/?offset=20

kaj praviš blaža?

blaža -> RE: pekačice (24.6.2011 6:59:13)

Kreme je ful in jaz, če bi le mela možnost, bi šla po želatino fix. če pa res ne prideš do trgovine, pa probaj reskirat z kremfiksom. Želatina fiks, da tudi tak okus pri tem pecivu, ta krema rata taka želatinasta in pol je to to, z kremfiksom ne bo enka okus. Možno, da se ne bo sesedlo, ampak stoposto ne bo enak želatinast okus, kakršen naj bi bil pri tem pecivu.

ronja -> RE: pekačice (24.6.2011 8:08:56)

Ne. Sicer je pa najboljša prav želatina, kremfix da tak čuden okus, želatinafix pa nikoli ne dela prav (vsak take so izkušnje moškega dela naše širše družine, jaz je ne uporabljam).

J.L. -> RE: pekačice (24.6.2011 10:04:46)

ker je bilo pozno, trgovine pa zaprte, sem uporabila vseeno kremfix. kakšna je razlika (če je) v okusu nevem, je pa za pojest:)

Stran: [1]