ronja -> RE: mercator (24.6.2011 11:08:32)
|
POjma nimam, kako je z zakonodajo, gotovo pa ni fajn, če te par dni prej obvestijo. Tudi kar se mene tiče, so lahko trgovine med prazniki in nedeljami zaprte, se ne spomnim, da bi kdaj šla takrat v šoping, če pa že, sem pa verjetno pozabila, da je praznik,ker sem tudi sama delala. Je pa res, da je veliko poklicev, ki tudi delajo petke in svetke in to niso samo zdravniki, ki to vedno pridno povdarjajo, čeprav večina ne dela čez praznike in večina ne dela nočnih in tistih nekaj velikih štacun, ampak še kup drugih poklicev: policisti, medicinske sestre (teh dela več nočne kot pa zdravnikov ker dežura navadno en zdravnik in nekaj sester), gasilci, reševalci imajo praviloma med prazniki največ dela, glasbeniki in ostali nastopajoči, radijci, televizijci (ne samo voditelji, še kup tehnikov, osvetljevalcev in ljudi, ki jih ne vidimo), piloti, vozniki avtobusov in vlakovodje, prodajalke vozovnic pri vseh teh, turistični delavci in gostinci, delavci v elektrarnah, predvsem pa kup ljudi v proizvodnji, kjer se ne splača ustavljat strojev za čez vikend in delajo ljudje na 3 izmene - pa jih nihče ne vidi med tistimi, ki delajo petke in svetke. Vendar če ustaviš stroj, gre dostikrat precej materiala v nič ali pa ga je treba temeljito očistit, da se ne uniči in zato tega ne delajo. Pa navsezadnje tudi pri nas stavba še nikoli ni bila čisto zapuščena čez vikend, vedno kdo dela takrat... Čeprav nas nihče ne sili k temu, razen dela. Se strinjam, da trgovin pa ne rabimo ves čas, zato bi lahko vsaj ti ljudje imeli normalno družinsko življenje, vendar pa se mi zdi malo hipokritsko jamrat, da so ravno oni tako bogi, če pa ravnotako uporabljajo elektriko, ravnotako bojo poklicali policijo, če bo štala, ravnotako bojo šli k zdravniku in ravnotako bojo kuhali v posodi, ki so jo naredili delavci v izmeni od 11h do 7h... (ne leti to na avtorico posta, ampak na sindikate, ki so se tako zelo repenčili, kako so samo oni tako strašno bogi in pozabili na kup drugih poklicev, ki delajo petke in svetke) Včasih je fajn pogledat tudi širše, je človeku lažje...
|
|
|
|