Vloga in pomen dojenja (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ban_anica -> Vloga in pomen dojenja (23.6.2011 13:00:31)

Drage mamice,

za namene diplomskega dela raziskujem pomen dojenja v naši družbi. Pripravila sem kratek vprašalnik (13 vprašanj) in bi bila nadvse hvaležna, če bi mi pomagale in delile z mano vašo izkušnjo glede dojenja. Anketa je popolnoma anonimna in seveda prostovoljna.
Povezava je tule:
http://mojaanketa.si/anketa/200795602/

Hvala še enkrat in lep dan vsem!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.6.2011 13:27:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (23.6.2011 13:56:16)

Ta del je v anketi že prednastavljen, diploma bo v redu, ker ne bom preučevala razlike med višje in visko izobraženimi mamicami, bolj me bo zanimala razlika med višje/visoko in nižje.
Hvala in lp,
A.

3jeMi -> RE: Vloga in pomen dojenja (23.6.2011 14:02:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ban_anica

Ta del je v anketi že prednastavljen, diploma bo v redu, ker ne bom preučevala razlike med višje in visko izobraženimi mamicami, bolj me bo zanimala razlika med višje/visoko in nižje.
Hvala in lp,
A.

zanimivo...

... aja, pa ne pozabi na tole razliko... OTROCI SO SI MED SEBOJ RAZLIČNI... dojenje ni odvisno samo od mame in njene izobrazbe...

pa brez zamere... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (23.6.2011 14:09:06)

Živjo,
malce vzeto iz konteksta je tole. Odgovor glede izobrazbe se je navezoval na komentar, da manjka visokošolska izobrazba. Na splošno pa moja anketa ni namenjena raziskovanju povezanosti med izobrazbo in dojenjem. To je samo en korelat.
Sicer pa sem tudi že sama mamica, imam dva sinčka, diploma na to temo pa je nastala iz mojega velikega zanimanja o dojenju in sem se odločila, da raziščem malo bolj podrobno.
Hvala za komentarje, še posebej pa za sodelovanje pri anketi.
LPA

3jeMi -> RE: Vloga in pomen dojenja (23.6.2011 14:11:24)

oprosti... pač je bilo tako prebrati, zato sem tako komentirala... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

veliko sreče... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (23.6.2011 14:23:28)

Ni problema, rada odgovorim :)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.6.2011 15:56:42)

Errai -> RE: Vloga in pomen dojenja (24.6.2011 7:44:59)

Pri "koliko časa ste dojili?" ti manjka možnost "še dojim". Moj tretji je star 14 mesecev, se še doji in pojma nimam koliko časa bo trajalo.

Tutan -> RE: Vloga in pomen dojenja (24.6.2011 8:11:01)

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Mah vseeno, če imaš vse ostale stopnje izobrazbe po vrsti in ti samo ena manjka, je to po mojem mnenju pomanjkljivost. Potem je res brezveze, da imaš to vprašanje o izobrazbi sploh, ker rezultati tako ne bodo merodajni.

Označiš diploma pa je.

mateyka -> RE: Vloga in pomen dojenja (24.6.2011 8:20:39)

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Mah vseeno, če imaš vse ostale stopnje izobrazbe po vrsti in ti samo ena manjka, je to po mojem mnenju pomanjkljivost. Potem je res brezveze, da imaš to vprašanje o izobrazbi sploh, ker rezultati tako ne bodo merodajni.

ma ja - kaj naj pol izberem? višjo ali nižjo (od te ki jo mam in ki je ni na voljo)? [sm=zmeden.gif] če izberem višjo, bom snob [sm=smiley36.gif]

vprašanja o dojenju so mi pa čudna. npr. Ali ste otoka dojili - Da, ker je najbolj ekonomično.
zdaj, jaz se strinjam da je najbolj ekonomično ampak, ne morem tega obkrožit, ker je spredaj DA. hočem rečt tale DA in NE pred dodatnimi obrazložitvami - tisti z DA pred njimi se jaz ful strinjam, pa nisem dojila. a to nima veze al kaj? če raziskuješ pomen dojenja - a ni mnenje o tem tudi pomembno? npr. lahko da nisem dojila, pa vseeno mislim "da je mleko najbolj kakovostna hrana za dojenčka." samo te opcije tukaj nimam za označit [sm=smiley13.gif]

pa še to - moja tamala ni hotla vlečt zize in čeprav sem bila jaz prepričana da se bova dojile in niti nisem kupila ene flaške, sem morala stiskat/pumpat mleko in ga v flašo dajat. samo te opcije tukaj itak ni. ali dojiš ali dodajaš. kaj pa ko stiskaš in dajaš v flašo? dojenje to ziher ni. pije pa moje mleko..?

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (24.6.2011 8:44:03)

Možnih je več odgovorov, izbereš tiste, s katerimi se strinjaš. Za komentarje, če kaj manjka ali kaj ni bilo mogoče odgovorit, pa je namenjeno 13. vprašanje. dejstvo je, da ima vsaka izmed nas čisto svojo posebno zgodbo in izkušnjo, nekje je pač treba potegnit črto. ker pa vem, da se vsaka ne more najt v danih odgovorih, je na voljo še 13. vprašanje.
Hvala in lp,
A.

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (24.6.2011 8:45:27)

dodajte v komentar, bom upoštevala.
hvala in lp,
A.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.6.2011 8:54:36)

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (24.6.2011 9:06:39)

prosim, zapišite v komentar koliko časa ste si stiskali in če je bilo izključno vaše mleko ali ne.
hvala!

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (1.7.2011 9:27:51)

Še vsaj 7 mamic rabim.
HVALA!!!
[sm=bravo.gif]

ban_anica -> RE: Vloga in pomen dojenja (4.7.2011 12:15:04)

Anketa je zaključena.
Še enkrat najlepša hvala vsem, ki ste sodelovale in mi pomagale! [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
[sm=bravo.gif]

Stran: [1]