Priprava hrane v voku (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

frutka_ -> Priprava hrane v voku (18.8.2005 17:45:36)

Doma sem našla vok. Čisto sem pozabila, da sem si ga pred leti kupila v IKEI.Zdaj pa me zanima kako se v njem pripravlja hrana. Dodano ima tudi mrežico, ki jo obesiš preko roba, nima pa pokrovke.

Kakšen easy receptek?!

Anonimen -> Priprava hrane v voku (18.8.2005 17:55:08)

Kaplica olivnega olja, čebula, koščki kurjega ali puranjega mesa, zelenjavo nareži na koščke in zraven popeči, kikiriki dodaj, lahko sl. smetano...seveda kasneje ko je pečeno. Vse peči na močnem plinu pa bo.

Malo domišljije, ne moreš zgrešiti..sem kr lačna postala..hmmmm.

Dober tek!:rozica:

kofetek2010 -> Priprava hrane v voku (18.8.2005 18:00:26)

čisto enako kot v vsaki drugi posodi, le da razno zelenjavo in meso narežeš na trakove ali majhne kocke :)

še nikoli nisem kuhala v voku, kr je pri nas :love: vok mojster :)-
zato ti lahko povem kako to on pripravlja in je vedno njama :smajlikiseoblizuje:
na čebuli prepraži meso, ga soli in popopra, vzame iz voka in nato notr zmeče zelenjavo (svežo ali zamrznjeno) jo prepraži, doda jušno osnovo (po navadi kr kocko juhe prevre v 1/2l vode), prej si že pripravi črne gobe (te je potrebno v vodi prevret in nato narezat) in jih doda, če imamo arašide (kikirikije) potem tudi ti letijo v vok :) nato doda meso in zmeče notr še razne začimbe (pojma nimam katere) :) in sojino omako

posebej skuha riž, kar tist Uncle Ben's v vrečkah ;)

jaz tačas že nestrpno čakam s palčkami za mizo ;)

SašaR -> Priprava hrane v voku (18.8.2005 18:28:10)

Mrežico, ki jo imaš zraven lahko uporabiš za zelenjavo, ko jo hočeš kuhati v pari. V vok daš vodo, na rob obesiš mrežico, naložiš zelenjavo nanjo in "kuhaš" - dobro je da imaš v tem primeru pokrovko.
Mene moti to, da pri tem zelenjava ni slana.
LP:rozica:

nikitta -> Priprava hrane v voku (18.8.2005 18:29:55)

v iskalnik na net-u, vtipkaj PRIPRAVA V VOKU, pa bolj dobilA fajn recepte. Dva dni nazaj sem prijateljici šenkala en vok (dva sta preveč doma:)) in sva malo recepte gledale...ma super je vok:bravo:

Anonimen -> Priprava hrane v voku (18.8.2005 20:47:58)

js vok uporablam za vse, tut namest ponve in namest kastrole za golaž kuhat ker nimam tko velike. vok je zakon. sem pa že zamenala 3. prvi je bil litoželezn, ok je bil sam mi je zarjavu ker sem ga dala v pomivalca pomivat :) pa več se gor prime, pol sem mela plehnatga in je zaenkurc! vse se prime. zdej mam pa v bistvu teflonskega od tefala tistga k je bil v merkatorju v akciji in nad tem sem navdušena. v bistvu je to ena ogromna ponu sploh ne tolk vok! vse lohk delaš zose, rižote, pečeš, cvreš, kar hočeš res!

lp, lara

frutka_ -> Priprava hrane v voku (19.8.2005 16:13:38)

Punce hvala za izkušnje...zdaj še moram le prah dol obrisat in ga uporabiti.
:bravo:

Stran: [1]