katipi -> RE: špinačna lazanja (24.6.2011 13:55:40)
|
Včeraj sem pripravila lazanjo, v katero sem dala tudi špinačo in je bila zelo dobra in sočna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image] 1. Najprej sem na olivnem olju popražila mlado čebulo, por (tudi zelene dele) in mleto puranje meso, dodala kocko ( ni nujna, lahko samo sol). 2. V drugi posodi sem prepražila na tanke kolobarje narezane jajčevce, bučke in paradižnik in dodala še cele liste špinače, česen in sol, dokler se ni vse skupaj zmehčalo. 3. Mesno mešanico sem dodala v zelenjavno. 4. Razžvrkljala sem dve jajci in dodala mleko in nariban sir. 5. Na pekač sem najprej dala nekaj zelenjavno mesnega nadeva, nato testene plošče in polila nekaj jajčne mešanice, izmenično, dokler ni vsega zmanjkalo. 6. Pekla sem na 180 stopinj, ventilacijska pečica. Bilo je res dobro. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Če lazanja nekaj časa odstoji, se tudi lepo reže. Tudi ves sok, ki po pečenju ostane na dnu, lazanja "popije", tako da je lepo sočna. Bodi le previdna s soljo, ker je hitro preslano. Dober tek! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|