špinačna lazanja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> špinačna lazanja (22.6.2011 14:48:29)

A bi bla katera tko dobra in svetovala kaksen dober recept za spinacno lazanjo? pa ne z ribami  (sem brala ronjin recept, je super sam brez rib bi jst) niti z besamelom...

Kakrsen koli drug recept za spinaco dobrodosel, je mamo za izvoz :)




Felicita -> RE: špinačna lazanja (22.6.2011 15:56:40)

sicer ne vem kakšna je lazanja brez bešamela ampak ok.

moj nadev je takle:

- špinača
- skuta
- kisla smetana
- jajca
- česen
- bešamel

sestavine dajem po občutku, ampak recimo za 4 dam nekje 25 dag skute, 2-3 jajca, 3 žlice kisle smetane pa ene 3 stroke česna. mal bešamela zmešam že v tole 'omako' za notr, ostank pa povrh in na konc sir gor (pecorino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]).




t5t6 -> RE: špinačna lazanja (23.6.2011 10:24:31)

Jaz dam samo špinačo. Špinačo pripravim z mlekom in malo smetane ampak bolj redko. Potem nalagam plast pašte plast špinače, na vrhu končam s špinačo. Vmes ribam tudi parmezan. Če je pregosto polij z mlekom, če ne želiš bešamela.




katipi -> RE: špinačna lazanja (24.6.2011 13:55:40)

Včeraj sem pripravila lazanjo, v katero sem dala tudi špinačo in je bila zelo dobra in sočna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]

1. Najprej sem na olivnem olju popražila mlado čebulo, por (tudi zelene dele) in mleto puranje meso, dodala kocko ( ni nujna, lahko samo sol).
2. V drugi posodi sem prepražila na tanke kolobarje narezane jajčevce, bučke in paradižnik in dodala še cele liste špinače, česen in sol, dokler se ni vse skupaj zmehčalo.
3. Mesno mešanico sem dodala v zelenjavno.
4. Razžvrkljala sem dve jajci in dodala  mleko in nariban sir.
5. Na pekač sem najprej dala nekaj zelenjavno mesnega nadeva, nato testene plošče in polila nekaj jajčne mešanice, izmenično, dokler ni vsega zmanjkalo.
6. Pekla sem na 180 stopinj, ventilacijska pečica.

Bilo je res dobro. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Če lazanja nekaj časa odstoji, se tudi lepo reže. Tudi ves sok, ki po pečenju ostane na dnu, lazanja "popije", tako da je lepo sočna. Bodi le previdna s soljo, ker je hitro preslano.
Dober tek! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Stran: [1]