Pot na Pelješac (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Andromeda -> Pot na Pelješac (21.6.2011 16:27:00)

Glede na to, da je ta forum najbolj obiskan, bom kar tu zastavila vprašanje:
Torej, za tiste, ki ste že bili na Pelješcu: zanima me, ali se na Pelješac bolje splača it na trajekt na Pločah ali je bolje iti ves čas po kopnem? Če morda kdo ve, koliko časa se voziš od Ploč potem naprej do Orebića? Glede na to, da bomo za v 1 smer plačali trajekt 28 eurov in se potem še 1 uro vozili z njim in nato še kakih 20 minut po kopnem...

Andromeda -> RE: Pot na Pelješac (23.6.2011 13:35:16)

Še vedno čakam na odgovor...[sm=smiley1.gif]

liliana -> RE: Pot na Pelješac (23.6.2011 13:48:46)

Ploče - Trpanj se mi zdi da je s trajektom okoli 45 min.....in potem še ene  pol ure z avtom to Orebiča.....

Pot po Pelješcu pa traja okoli 2 uri.....cesta niti ni tako slaba, je pa precej ovinkasta in ozka, kolikor jo imam v spominu......

ZARA -> RE: Pot na Pelješac (23.6.2011 16:40:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Še vedno čakam na odgovor...[sm=smiley1.gif]

Jst bi ti pomagala pa ne znam ravno.

yellowcrystalstar -> RE: Pot na Pelješac (23.6.2011 17:42:40)

sem šla pred leti iz dubrovnika čez pelješac na korčulo. men je bilo super. road trip varijanta.

honey* -> RE: Pot na Pelješac (23.6.2011 23:02:26)

Oila..
Mi hodimo že cca. 4 leta na Pelješac... od tega smo šli 3krat z trajektom in enkrat okrog, torej čez Bosno.
Meni osebno je bolj fino iti z trajektom, je pa res da je v Pločah precejšnja vrsta za trajekt in je potem odvisno koliko se ti potem splača čakati na
trajekt... peljejo s 1.7. na vsako uro, a kot pravim je kdaj gužve toliko, da lahko čakaš šele na tertji, četrti trajekt..(tako je bilo pri nas tisto leto, ko
smo šli čez Bosno...
Svetujem, da se ustavite v Pločah (itak ni ful izven poti), preverite kolono, in zračunate koliko se vam splača čakat oz. iti po kopnem...
Z trajektom se iz Ploč do Trpanja (do tja vozi trajekt) je približno 45 min. Potem z Trpnja pa do Orebića je pa cca. 25 km.

Žabika -> RE: Pot na Pelješac (23.6.2011 23:29:19)

Takole, skoraj iz prve roke. ;)

Vožnja iz Ploč do Orebiča po kopnem se kar vleče, ampak ni pa tako zelo zoprna, ker je cesta res dobra. Je pa na cesti polno tovornjakov, cistern, počasnih turistov, ... Tudi na meji se hitro izgubi 15-30 minut. Tako da traja cca 2 uri.

Trajekt je pa trajekt. Če ga ravno ujameš in imaš seveda srečo da prideš gor, je super. Če ti ravno uide oziroma ne prideš gor, ni super.

Cena - ceneje je po cesti, bolj komot po morju.

Skratka moja odločitev: v eno stran cesta, v drugo stran morje.

Andromeda -> RE: Pot na Pelješac (5.7.2011 13:34:30)

Hvala vsem za odgovore [sm=smiley1.gif] Verjetno bomo izbrali kar cestno varianto v obe smeri.

Stran: [1]