skos ga maltretira (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

naja78 -> skos ga maltretira (21.6.2011 13:55:04)

Živ!

ja sem brala post nižje.
tudi pri nas zjamo upijemo(ker nič ne zaleže),skoz se kregamo-pregovarjamo.....ker me mulca,bolj ta fvelik ne uboga ama nič.
je bolj živc,od malega.karakter dovolj težko vodljiv,star je 4,5 let.

mali je star 15 mesecev in kar cepeta ko ga vidi.

ta velik mu skoz nagaja,(suva,odrine,porine,preveč stisne),da mali ko ga vidi kar rata živčen,MAMI pa tud.

ne vem kako mu dopoverdat da to ne sme dalet.ok jaz vem da je to do neke meje normalno,vsaj berem,ampak kar je pa preveč je pa preveč.

ob enem se mata rada,je tudi z6aščitniški,sploh v družbi in nanj kar ponosen.
samo to nerganje in nagajanje je pa višek.
men in možu se meša.totalno usmerja pozornost nase(velik),jaz pa čedalje bolj opažam da ne zmorem tudio kosila skuhat,ker je mali totalno ogrožen.(ker če ga butne in ta prlčeti ob szteno ,...nevem kaj bo.)

kak nasvet????

aja kazen ne poomaga nobena,odvzem igrač tudi ne,se ne sekira,celo še bolj podivja????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

dreamhorse -> RE: skos ga maltretira (21.6.2011 14:04:07)

Loči ju, vsakega na svojo stran.... dokler se ne pomirita.... če sta tako navezana en na drugega, bo ločitev najhujša kazen... Ko se bosta zrausala ju loči za nekaj časa.. tako, da se ne vidita. Potem ju daj skupaj, ko se z njima pomeniš (tavečjim)... če se ponovi, ponovi vajo.. Vztrajaj..

ksenija12 -> RE: skos ga maltretira (22.6.2011 12:55:33)

Kaj naj rečem drugega, kot da to je 'v naravi'. Sem zadnjič gledala eno oddajo o življenju leopardov in sem se prav nasmejala, kako se mladiči med seboj ves času ruvajo, lovijo, valijo po tleh...in po mami:) Pri nas pride obdobje, ko se naša dva, ki eden brez drugega ne moreta, ves čas ravsata. Starejši malega žgečka, mali nazaj, un ga začne vlečt za lase..non stop..dirkanje po hodniku, ko samo čakam, kdaj bo kateri priletel kam v rob..Kadar imam kaj neodložljivega za narest, ju pač ločim, vsakega v svojo sobo za 10 minut, ker drugače ne gre. Kadar pa ni kaj nujnega, pa začnem nekaj z njima delat, usmerjeno-začnemo brat knjige, se z avti igrat, ven na sprehod. In to zadnje najbolj pomaga - fizična aktivnost. Je pa res, da zato ker smo cele dneve zunaj, je doma malo manj narejeno..

Leela -> RE: skos ga maltretira (22.6.2011 20:35:25)

rekla bi iskanje pozornosti

kakšen dan na teden si vzemi čas samo zanj (tavelikega fanta), pojdita nekam ali zvečer kaj skupaj delata...Mogoče bo pomagalo.

aja pa pogovarjaj se z njim takrat, prijateljsko, da on je tvoj tavelik fant in da je bratec še mičken zato mu mora pomagat...pozitivne stvari. Za dobre stvari ga vedno pohvali.

Stran: [1]