Menjava banke (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Julija08 -> Menjava banke (21.6.2011 12:41:09)

Razmišljam, da bi zamenjala banko. Sem pri NLB in mi gre že pošteno vse na živce. Imajo ful visoke obresti za kredite, nizke obrestne mere za varčevanje...

Kako zamenjaš banko če imaš še kredit, limit in minus na evrokardu...a ti v novi banki dajo kredit, da vse to pokriješ al kako???
Pa koliko je s tem dela?




Tutan -> RE: Menjava banke (21.6.2011 12:51:12)

Po mojem skromnem mnenju se mora limit pokrit (to je seveda od banke denar), poplačat dolgove na kreditinih karticah, pa pokrit kredit. Torej, tudi če ti na drugi banki odobrijo kredit za komitente, boš še vedno 1x plačevala za odobritev kredita, pa zavarovanje kredita, kar so povsem nesmiselni stroški, če si že 1x takšen kredit vzela. Prav tako ti potemtakem na novi banki morajo odobriti limit, kar s seboj potegne nove stroške (vsaka odobritev limita stane, ne samo mesečne obresti). Z depoziti je pa tako - če ti na eni banki ne nudijo dovolj visoke obresti za depozit, greš pač drugam. Depozitov so vedno veseli :) [sm=smiley36.gif] Ne vem no, jaz bi se pred menjavo banke poizkusila rešit vsaj dolga limita in kreditnih kartic, predenj bi se prestavljala. In vsekakor upam, da nisi ena izmed tistih ljudi, ki s plačo komaj pokrijejo dolg na kreditni kartici - ker tistega ti druga banka ziher ne bo pokrivala in vprašanje je, koliko bonitete (se pravi mesečnega zneska) boš dobila na novi kreditni kartici.




Nika v službi -> RE: Menjava banke (21.6.2011 12:51:48)

Sam prestop k drugi banki je preprost, poenostavljen, ampak kolikor vem, moraš prej vse poravnat, potem šele lahko menjaš. No, vsaj za kreditne kartice in limite to velja, za kredit pa ne vem, ker ga ob prestopu nisem imela. Sem prav tako šla z NLB (na Sparkasse) in je vse potekalo bp. Kako pa se potem glede pogojev, limita, kreditov... dogovoriš na novi banki, pa je stvar tvojih pogajalskih sposobnosti, višine prilivov oz. od tvoje bonitete komitenta.




ajataja -> RE: Menjava banke (21.6.2011 13:36:27)

Saj si lahko odpreš račun na drugi banki preden zapreš tega.Moja mami je menjala pred dvema mesecema in sicer je bila prej na Nlb in zdaj je šla na delavsko hranilnico.Imela je limita 1500e in kredita še okrog 4000e pa je mogla za limit prinest pogodbo od Nlb in so ji dali isti znesek da je lahko tam pokrila kredit so ji pa nov naredili s tem da imajo ful ugodno za tiste ki se prestavijo in so res zelo nizki stroški,in je lepo pokrila vse na prejšnji banki in potem zaprla račun.Najbolje da greš do tiste banke ki si jo izbrala poveš kako in kaj in ti bodo povedali kakšna je najugodnejša varianta.Naj pa povem ,da mojo mami pride ceneje zdaj s vsemi stroški ki jih je imela pri menjavi,kot pa prej obresti in vsi njihovi stroški mesečno.




FORZA -> RE: Menjava banke (21.6.2011 14:29:44)

Ni treba prej poravnat. Jas sem šla na drugo banko (tut iz NLB) pa sem prvo odprla račun, vzela kredit in pol poravnala vse kar sem imela. Dobila limit v višini kot sem ga imela na NLB in potem šele zaprla na NLB račun.




Julija08 -> RE: Menjava banke (21.6.2011 14:35:39)

IZVIRNO SPOROČILO: FORZA

Ni treba prej poravnat. Jas sem šla na drugo banko (tut iz NLB) pa sem prvo odprla račun, vzela kredit in pol poravnala vse kar sem imela. Dobila limit v višini kot sem ga imela na NLB in potem šele zaprla na NLB račun.




Koliko cca. ti pa da kredita nova banka, ker jaz imam skupaj cca. 15.000 € (limit, kredit, EC)




Nika v službi -> RE: Menjava banke (21.6.2011 14:38:12)

Kredit je odvisen predvsem od kreditne sposobnosti, torej ti tega podatka ne more dati nihče. Kontaktiraj banko in preveri.




ajataja -> RE: Menjava banke (21.6.2011 14:39:18)

to je pa odvisno koliko si kreditno sposobna ,to imajo pa vse banke zakonsko določeno mejo(okrog 550e)mora ostat vsak mesec.




Stran: [1]