obrazci za uveljavljanje porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

srecka84 -> obrazci za uveljavljanje porodniške (21.6.2011 12:18:10)

Pozdravljeni,

zanima me katere obrazce rabim izpolnit za uveljavljat porodniški dopust in porodniško nadomestilo??? Sem zaposlena in pričakujem 1. otroka

Našla sem stran od zavoda CSD, kjer jemlem obrazce dol ampak ne vem točno katere rabim...ve katera???

Hvala

tjasaoasis -> RE: obrazci za uveljavljanje porodniške (21.6.2011 17:38:41)

Rabiš v bistvu dva obrazca...eden je vloga matere za uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka (vloga S-1/1), drugi je pa priloga S-1, katero izpolni delodajalec in to priložiš glavni vlogi. Ta dva obrazca sta glavna. Ostali obrazci, ki so tudi na voljo na spletni strani CSD pa se uporabijo v primeru, da želita s partnerjem dopust za nego in varstvo otroka oba koristiti npr. vsak po polovico, ali pa če se želiš vrniti na delo prej in dopust za nego in varstvo porabiti po dnevih ali urah (za to je na voljo še obrazec o izrabi prenesenega dopusta, ki pa pride v poštev šele od dejanski izrabi). Nič nisi omenila glede otrokovega očeta. Če nista poročena morata na CSD-ju podpisati še izjavo o priznanju očetovstva in potem lahko on uveljavlja še pravice za očetovski dopust.

Je pa najlažje tako, da se osebno oglasiš na pristojnem CSD-ju in ti bodo tam vse razložili.

Stran: [1]