Podaljšanje porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

marjetka -> Podaljšanje porodniške (21.6.2011 11:40:29)

Pozdravljeni,
kolegica mi je predlagala, da bi zaprosila za podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka, pa ne vem ali bi bilo v našem primeru te papirje smiselno sploh vlagati na CSD. Sin je star 5 mesecev, pri 1 mesecu je prišlo do zastoja dihanja in se je ponovilo še enkrat pri 2 mesecih. Takrat smo bili tudi hospitalizirani na pediatrični, kjer so so opravili preiskave, ki pa niso opredelile vzroka zastoja dihanja. Diagnosticirali pa so mu GER (gastroezofagialni refluks) in hepatopatijo (patološki izvidi jeternih preiskav). Pri 4 mesecih smo bili ponovno naročeni na pregled, kjer so ugotovili, da se stanje ni izboljšalo. Zaradi neopredeljene hepatopatije so mu predisali zdravljenje z zdravili, ki naj bi jih jemal 2x dnevno.
Sedaj pa me zanima ali bi bilo smiselno v tem primeru vložiti vlogo za podaljšanje na CSD?
lp

lananai -> RE: Podaljšanje porodniške (21.6.2011 11:46:48)

Vloži papirje. Ni dosti dela in izgubit nimaš kaj. Jst sem tudi dobila podaljšano, pa sem mislila, da ne bo nič.

m_o_i -> RE: Podaljšanje porodniške (21.6.2011 20:32:45)

...in prosi pediatrinjo, da ti napise mnenje[sm=smiley1.gif]
meni je P sama predlagala podaljsanje in rekla, da bo napisala mnenje(kar je pomenilo kronolosko nastevanje vseh izvidov in NIC DRUGEGA!), prilozla sem kopije izvidov(se onega iz porodnisnice.rojen je bil kot zahirancek) in poslala

diagnoze: zahiranost, povecan misicni tonus(posledicno FTH od rojstva), enako apnoicni napadi(na pediatricni so ugotovili, da so posledica refluksa in ne delovanja mozganov).

porodnisko sem dobila podaljsano za tri mesece[sm=bravo.gif]

Stran: [1]