sončnica24 -> RE: Regres (22.6.2011 7:15:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica* IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24 Jaz sem ga dobila posebej nakazanega, moj pa ga baje dobi predno gre na dopust, pa podjetje niti približno ni v likvidnostnih težavah ampak jim je bilo rečeno da dobijo regres nakazan preden grejo na dopust, tako da še boma na njegovega čakala več kot mesec dni. Vsekakor zelo pogost pojav, vendar ni v skladu z zakonodajo, ki pravi: Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta. S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta. Saj to mi je znano samo kaj pa naj, če jih gre prijavit ali tožit bo verjetno ostal brez službe, plačo dobiva nakazano redno tudi slaba ni tako da bomo to že tudi preživeli, saj bi ga naj dobili in to ni izgovarjanje tako kot je bilo v prešnji službi ko ga sploh ni videl. Bo pa vsaj pravi čas prišo da ga ne bomo do dopusta porabli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|