Bolečina v sklepu pri otroku!!? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


nanč -> Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:24:34)

Našo malo že teden dni občasno bolijo sklepi(roke,noge).Potem bolečina mine in se spet pojavi.Sem predvidevala,da bo boljše,ker jo drugače rade bolijo kosti ko raste.Ampak bolečina ne mine,zdaj že joče zaradi bolečine. Ravnokar sem opazila,da ima na sklepu(noga) kjer jo boli zatečeno oz.nek mehur,ki je mehak na otip.Sem klicala k zdravnici in sma naročene v ponedeljek.Me pa zanima ali se je že katera srečala s ćim podobnim,je to morda lahko revma???




TomTaylor -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:31:54)

joj, kakor opisuješ..jz vem, da bi težko do ponedeljka zdržala, ne vem če ne bi šla kar do dežurnega in potem naprej če bo treba. Voda v sklepih pri malem otroku? Meni se ne zdi, da ne bi bilo nujno...




nanč -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:34:07)

joj, kakor opisuješ..jz vem, da bi težko do ponedeljka zdržala, ne vem če ne bi šla kar do dežurnega in potem naprej če bo treba. Voda v sklepih pri malem otroku? Meni se ne zdi, da ne bi bilo nujno...
Če bo potrebno bova itak šle prej,bomo videli kako se bo odvijalo,tako mi je tudi sestra svetovala.




TomTaylor -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:37:08)

A ima kaj povišano temperaturo? Je kakšno bolezen prebolela? Kolk je stara?




nanč -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:45:49)

A ima kaj povišano temperaturo? Je kakšno bolezen prebolela? Kolk je stara?

____
Stara je 6 let teden dni nazaj je imela škrlatinko pred tem tudi angino,sem nekaj izbrskala,da so te bolečine lahko povezane s tem,zarad te bakterije,ki povzroča angino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




nanč -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:49:47)

Mnogokrat sem imel priložnost videti, kako so toksini pri napačno zdravljeni angini povzročili bolezni, veliko hujše od angine. Toksini lahko povzročijo vnetje srednjega ušesa, sklepni revmatizem, artritis ali celo trajno okvaro srčnih zaklopk.    Groza me je ko vse to berem,ker ima vse te simptome!




hrabra miška -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:54:34)

Naš tamal 6 let, je en teden po preboleni virozi tudi jamral da ga boli noga, šla sva k P, kateri naju je pod nujno pošibal v Celje (isti dan) da so mu vzeli kri in naredili ultrazvok. Sum je bil na bakterijo,ki razjeda ovojnice,zaradi katerih pride do izliva tekočine v sklepe. Hvala ne vem komu, je popustila ovojnica zaradi viroze in ne zaradi bakterije. 14 dni je bil na berglah in ni smel stopit na nogo, je pa prišlo do izliva v kolk. Koliko sem jaz vidla paniko od P, in slišala njegovo razlago, to ni majhna stvar, ker lahko popuščajo ovojnice ena za drugo, dejansko se z gibanjem bakterija prenaša po telesu.




TomTaylor -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 14:57:48)

dej nanč, dej jo pelji k dežurnemu ali na urgenco. Jz še vedno zagovarjam, da je bolje 100x peljat za brezveze kot enkrat prepozno.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.6.2011 16:34:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tlb -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 22:11:21)



[/quote]Stara je 6 let teden dni nazaj je imela škrlatinko pred tem tudi angino,sem nekaj izbrskala,da so te bolečine lahko povezane s tem,zarad te bakterije,ki povzroča angino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
[/quote]


je jemala antibiotik 10 dni? tako dolgo naj bi ga jemal pri Streptokoknih ikužbah (škrlatinka) plus otrok naj bi miroval pretežno.
Idi k dežurnemu (al pa na infekcijsko), po moje rabi antibiotik, da ni res vnetje sklepov posledica slabše zdravljene okužbe s streptokokom.
Držim pesti, da bo vse "bp" [sm=smiley1.gif]
LP T
------




nanč -> RE: Bolečina v sklepu pri otroku!!? (17.6.2011 22:30:28)

evo;bili pri dežurnem,nato na pediatriji-odvzem brisa in krvi,HB vse ok.Bakterija ni prisotna,čeprav še ima bolečine.Upam,da se bo pomirilo kmalu.
Hvala za pomoč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]