pelin -> RE: se res ne cenim? (16.6.2011 21:43:34)
|
Tudi jaz sem mnenja da si prav naredila...Imeti službo ne pomeni le služiti denar ( pa čeprav včasih prav piškavega), temveč služba človeku daje občutek, da sam uravnava in kontrolira situacijo, sam skrbi zase in za svoje otroke ter je nekaj vreden in ni na pukli nekomu drugemu, ki gara namesto njega...Tako gledam jaz na te zadeve...S tem ko ti služba da neko finančno neodvisnost, ti da tudi precej duševnega zdravja v tem smislu, da se ne počutiš nesposobnega, nekoristnega, ničvrednega....Prav tako kot ti, sem kar nekaj časa delala na slabše plačanem delovnem mestu s kar precej višjo izobrazbo od zahtevane...Poleg tega, da sem si nabrala izkušnje, si v določeni organizaciji ustvarila nek položaj, ter konec koncev pripomogla, da je bil družinski proračun večji...V tem času sem si tako, kot je že ena prej omenila, plačala študij in sem lahko takoj ob zaključku le tega napredovala na precej višje delovno mesto, primerno moji izobrazbi... Seveda, marsikdo pravi da ni računice hoditi v službo za minimalca...in prav ima, če gleda le s tega vidika...če pa ti gledaš na situacijo tako kot ti, da si poleg finančnega stanja popravljaš tudi prespektivo zaposlitve zaradi pridobljenih izkušenj , znanj in poznanstev, pa reagiraš tako kot si...
|
|
|
|