Zobki in dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Sneguljcica -> Zobki in dojenje (18.8.2005 13:20:41)

Pozdravljene!
Se opravičujem če je ta tema že bila , ampak z iskalnikom nekako ne najdem:(...
Moj mali je dobil prvi zobek:bravo: in ob dojenju ga že kar fajn čutim...še posebno na koncu dojenja ko gre bolj za cartanje me že kar fino pika...Zanima me kako je kaj šele pol ko izrastejo še drugi zobki?A se bradavice tolk utrdijo al malčki ponavadi ravno ne ugriznejo???Ful bi rada dojila čim dlje, sam sem resno podvomla, da mi bo pasal če me bo fajn zagrabu z zobeki...:zmeden:

lp:rozica:

sarči -> Zobki in dojenje (18.8.2005 14:08:28)

Moja punčka ma 2 zobka,pa ne kaže zvečer (zjutro ja)več velike zainteresiranosti za dojenje,se bolj crta al pa še tisto kot je dan in ker bi rada še dojila ji večkrat ponudim in skoraj usilim dojko,pol se pa že tako razjezi da me fajn ugrizne:)-:)-:)-in pol ma mir:)-:)-:)-!
Hotela sem ti povedat,da le če otroku ne paše več vlečt,bo začel gristi(po moje).

Jančika_ -> Zobki in dojenje (18.8.2005 15:07:23)

Ko me je moj otrok imel poln kufer (oziroma joške), me je začel gristi. Tako se je postopno sam odstavil pri osmih mesecih. En čas sem se še nekaj trudila, a je bila za oba muka in sem ga nehala silit. Ampak me je res močno ugriznil, prav do krvi.

ma19teja -> Zobki in dojenje (18.8.2005 15:15:10)

Mi imamo dva zobeka cca. 2 in 3 mm velika pri 6,5 mesecih in mali me še ni ugriznil.:bravo: Upam, da me tudi ne bo.

lp

Mateja in Cene

nat30 -> Zobki in dojenje (18.8.2005 16:32:00)

kadar grize, mu daj jasno vedeti, da te boli, čeprav se pri tako malih to sliši smešno. Vzemi mu dojko in odločno povej, da boli. Uporabš lahko nastavke za dojenje, vendar bo verjetno potrebno nekaj časa, da se mali privadi. NAš je dobil prva zobka že pri 3 m, pa sva se dojila do 1 leta, sicer z nastavki, pa ne zaradi zob.

Anja167 -> Zobki in dojenje (18.8.2005 21:00:02)

Jah, zobki so lahko tam do enega 10. meseca kar problem. Bradavice se nič ne utrdijo. Zobke čutiš, ko jih drgne ob nje, pa to je še fino - huje je, ko te začne otrok gristi. Če te ugrizne in ne izpusti, pomaga, da ga stisneš v dojko, ker mora tako odpreti usta, da lahko zadiha. Če te ugrizne na hitro, pomaga, da mu jasno in odločno, pa ne preveč panično, rečeš, da ne sme gristi (traja par tednov, mesecev, da dojame, in potem neha to delati ter se lepo doji naprej, razen včasih še malo stisne po nesreči, ampak ne ugrizne "nalašč"). Ugrize lahko tudi preprečiš, če še pravočasno vstaviš prst v kotiček ust. Spremljaj prve ugrize, da boš videla, kako otrok nekaj začne pripravljati v ustih - se kar čuti, ker nekaj začne drugače delati s čeljustmi in imaš kako sekundo časa, preden ugrizne. Če te kdaj močno ugrizne, poskrbi, da boš rano sušila na zraku, ker se ti sicer lahko vname in boli ko :pujs:. Čim manj ugrizov!

andrejaz -> Zobki in dojenje (19.8.2005 13:08:22)

Naš Mark ima pri skoraj 1 letu že 6 zobkov in me še ni ugriznil - dojiva se pa še 3x na dan.

Stran: [1]