Na kakšen način.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Marogica -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:46:28)

.... se pripravijo lisičke-gobe? Jaz poznam samo z jajci in pa v smetanovi omaki. Ima kakšna še druge ideje?
Hvala, ker skrbite, da bomo okusno jedli.




JASNA D -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:48:32)

Jaz jih imam rada v rižoti in v juhi.

Jasna




Gina -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:48:48)

Kaj pa v gobovi juhi? Priznam pa, da sem juho vedno delala iz več vrst gob, ne vem kakšna je samo z lisičkami.




Anonimen -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:50:54)

Če so same lisičke, so krasne v juhi. Sicer pa so vse druge gobe bolje, če so različnih pasem v juhi. Lisičke pa resssss jaaaamiiiiiiiii




Marogica -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:51:08)

Hvala JASAN D in GIna, vendar ne vem kako se rižota in juha pripravita.




Baldi -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:54:14)

Ajmoht:)




malika -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:55:00)

Jaz jih naredim tudi kot nadev v palačinke, ampak je dobro, če je zraven še kakšna druga gobica, ker so lisičke kar malo divjega okusa.
In sicer jih popražiš, dodaš zraven česen, peteršilj, jajćko po želji, nadevaš v palačinke, zviješ, naložiš v pekač, preko zliješ kislo smetano s jajčkom, daš v pečico za toliko časa da smetama malo porjavi (isto kot pri skutinih palačinkah) in to je to!

Ali pa jih daš v omako k zrezkom




Anonimen -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:55:39)

Na olivnem olju prepražiš malo česna in malo peteršilja, vržeš nanj gobice posoliš popraš in pacaš, ko se začne mal sprijemat pa pol kozarčka vina,ko se spari pa vse skp zaliješ z juho in ko so gobice nrejene daš še mal smetane za kuhanje ne sladke in ne kisle (po potrebi spet zaliješ z juho, če rata omake premalo). Riž skuhaš posebi, ker za moj okus una varjanta vse skp rata preveč bleckasta (taka bolj malta varianta).

Upam, da sem pomagala.




JASNA D -> Na kakšen način.... (18.8.2005 12:56:15)

Rižota - kakor vse druge rižote pri meni. Najprej prepražim malo čebule, dodam še kakšen strok česna. Nato vržem noter opran riž, da postekleni, na brzino še očiščene in narezane gobe. Solim in začinim še s kakšno sladko papriko in curryjem, zalijem z vodo in čakam, da se "zdinsta".

Za juho prav tako prepražim čebulo, dodam česen, pomokam. Dodam gobe, zalijem, začinim in počakam, da se skuha. V gobji juhi je meni všeč še na kolobarje narezan korenček in na kocke narezan krompir. Na koncu dodam malo kisle smetane ali kapnem v župco malo mleka. Nekatere dodajo še kis. Začimbe pa po tvojem okusu.

LP, Jasna




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2005 13:05:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ribica. -> Na kakšen način.... (18.8.2005 13:07:14)

Jaz naredim lazanjo z lisičkami. Njamiii!




Čiračara -> Na kakšen način.... (18.8.2005 13:09:02)

Jaz jih imam tud rada v rižoti:)




CUKRČEK -> Na kakšen način.... (18.8.2005 13:10:03)

Župca iz lisičk al pa iz jurčkov. Njaaaaaaaaaaami:smajlikiseoblizuje:

Prepražiš gobce, dodaš mokco, pa paprikco-suho, pa mal vegetke, pa zaliješ z vodo, pa krompirček dodaš in kuhaš. Pol pa veselo za žlico zagrabiš in papaš.




Marogica -> Na kakšen način.... (18.8.2005 13:53:08)

Punce, hvala, da ste tako hitro odgovorile. SEdaj pa grem gledat, kaj imam v hladilniku. Pa možu bom prepustila "odločitev" ali juho ali pa rižoto.

Vas pa vabim na virtualno :kava:




JASNA D -> Na kakšen način.... (18.8.2005 13:54:07)

Marogica - glede na to, da si iz MB, pridem kar v živo na južno. Men se itak ne da kuhat!

Pa dober tek!

Jasna




urbancek -> Na kakšen način.... (18.8.2005 14:56:19)

Ajmoht z lisičkami - njami




Inki in Igi -> Na kakšen način.... (18.8.2005 16:09:20)

pašejo v rižoti ali v juhi.za dušene mam dober recept: na malo maščobe daj nasekljano čebulo, posoli, počakaj da postekleni, dodaj očiščene lisičke in zalij z mlekom, da se pokuhajo.. nato nareži noter svež petršilj,dodaj začimbe po želji, na koncu, ko mleko precej izhlapi, dodaj 1 ali dve jajci.. njami!!!
drgač bi bil kako dober recept na www.kulinarika.com in pa v kuharicis. Felicite Kalinšek
jaz sem goboman, zato če te še kaj zanima, samo vprašaj..
:kava:




Stran: [1]