Hope2 -> RE: močni krči pri dojenčku (13.6.2011 12:09:02)
|
Pred vsakim previjanjem sem ga imela nagega na previjalni, mu masirala trebušček (weleda masažno olje za kolike), večkrat pokrčila nogice na trebušček in na koncu sem mu v rito porinla baby palčko namočeno v hladilno kremo. S tako palčko malo pomasiraš zadnjik ali pa s prstom- zunaj masiraš. Kak prdec že s tem izzoveš, s plačko pa greš lahko not, malo povrtiš in rafal prdcev se sprosti, velikokrat se tudi pokakajo, ampak potem je tako olajšanje, da je joj- našemu je to fejst pomagalo. Pa antiflat kapljice iz avstrije (so podobne sab simplexu, ampak nam te niso pomagale. Za potolažit jok smo pa imeli kapljice koroških lekarn- pomagale niso proti krčem, se je pa po njih tak oblizoval par minut in vsaj jok smo prekinili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Popoldan pa sem ga nakala v banjici, mu je tudi pasalo, ker se je zbrcal. Naš na trebuhu ni zmogel niti sekunde. Pravijo, da jim ta položaj najbolj paše, ampak pr nas je bilo potem še več dretja. Krči so bili cel dan in ponoči, najhuje je pa bilo popoldan in proti večeru. Pa jaz sem ugotovila, da tenstana čebula in cvrtje največ štale naredijo. Izveneli so pri 3,5 mesecih in se potem spet pri 4,5 ponovili
|
|
|
|