MorjeMorje -> Ščipanje za lička (10.6.2011 0:59:46)
|
Imam leto in pol starega fantka (natančneje 19 mesecev), za zdaj še ne hodi v vrtec. Večinoma sva zunaj, ker je zelo živahen otrok in potrebuje veliko gibanja. Hodiva tudi na otroška igrišča, kjer so drugi otroci, tako da ima že od malega kar nekaj stikov z drugimi otroki. Problem je pa v tem, da ima zelo rad otroke in jih kar objema in kar je moteče-vsakega bi uščipnil v lička. Zdaj smo že kar v nizkem startu, ko se približa otroku, ker vemo kaj bo. Včasih pa se zgodi tako na hitro, da ne moremo preprečiti. Vedno ga kregam in mu povem, da to boli, da otroček joka itd. Tisti trenutek se mu zasmili, naslednji pa spet isto. Ne vem kako ga naj to odvadim, ker v bistvu to ne dela, ker bi bil hudoben ampak "iz ljubezni". Včasih tudi mene tako zgrabi, ko se stiskava. Mu tudi povem, da me boli in da ne sme. Žal mi je, ker si želim, da je v družbi otrok, ampak se ga potem že kar bojijo, nekateri starši pa tudi zelo burno reagirajo in mi je potem neprijetno. Včasih se zalotim, da se na igrišču že namerno izognem otrokom, da ne bi prišlo do te situacije. Vem, da ni prav, septembra pa bo šel sinček tudi v vrtec in me že zdaj skrbi kako bo tam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kakšne izkušnje in predlog kako bi ga tega odvadila?
|
|
|
|