bomboncek1
|
Jaz sem te sveče kupila v lekarni. Ne vem, če je to ista firma, kot na linku, ki si ga kopirala. Skratka, te moje sveče so imele en tak krogec, ki ga daš okoli spodnjega dela tulca (ostane ti toliko, da lahko s prsti komot držiš spodnji del - kot recimo če si predstavljaš pri cigareti - krogec pride tam, kjer se uni del oranžnega filtra konča in se dejansko začne cigareta). Izgori hitro, tako da bi rekla, da je najbolje, da počakaš do konca. Delaj to zunaj, na vrtu, na balkonu. Ni moteče, ampak za vsak slučaj. Jaz sem imela pri roki kozarec vode, na koncu sem tisti goreči del potunkala v vodo). Sigurno je najbolje, da je kdo zraven, da vidi kdaj bo zadeva izgorela, ali pa če imaš ogledalce, da sama kontroliraš. Mislim, da je tudi spodnji del, torej tisti filter, zaščiten in da ne more kar tako se vnet, vsaj jaz sem opazila, da se je ogenj proti koncu začel sam od sebe manjšat in dogorevat, še preden je plamen prišel do tistega zaščitnega kroga. Ma ni neka znanost, probaj, brez skrbi. Za otroke pa menda tisto ni, čeprav mene mika, da bi poskusila, ker se tudi mi borimo z neprestanim mašenjem ušes in žal parafinsko olje sploh ne pomaga več. Malo je pomagalo ravno toliko, da je malenkost zmehčalo, nato pa smo šli na izpiranje k pediatru.
|