javno delo - nujno! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Melia -> javno delo - nujno! (8.6.2011 21:24:30)

pozdravljene

morda je bil podoben primer že tu gor, a vseeno sprašujem tiste, ki kaj več veste o tem

torej moj problem:

leta 2010 sem preko javnih del dobila službo in bila sem noseča. tako sem do začetka porodniške delala lahko le 3, 5 mesece. potem sem nastopila s porodniško.

sedaj pa se mi je porodniška že iztekla in delodajec bi me takoj zaposlil, sicer spet preko javnih del. tu pa nastopi zavod za zaposlovanje. pravi svetovalka da mi ne pripada in da ne morem it delat. ker baje moram bit prijavljena vsaj 1 leto oz. moram biti prejemnica katerekoli denarne pomoči vsaj 3 mesece. naj povem, da mi pripada od 17.4 - 16.7. denarno nadomestilo za brezposelnost. in danes kličem svetovalko in mi pravi, da me vseeno ne more dat preko javnih del delat.  ker ko se mi istečejo ti trije meseci pa je potem spet drug problem,....da bi morala bit že eno leto prijavljena na zavodu. je rekla...hja, to je tak začaran krog. naj povem da bi lahko začela delat že 23.junija (torej bi prekinla z denarnim nadomestilom) pa pravi da mi pod nobenim pogojem ne pripada.

jaz si tega del.mesta zelo želim ,ker sem zelo rada hodila delat in zelo bi bila srečna, da bi spet lahko šla.

zdaj pa me tudi zanima, ali mi pripada, glede na to da leta 2010 nisem mogla izkoristit celega leta  (zaradi nastopa porodniške) javnih del - da izkoristim še tiste manj kot 9 mesecev?

hvala za vse odgovore.

Kratka -> RE: javno delo - nujno! (8.6.2011 21:54:40)

Mislim, da ima tvoja svetovalka kar prav. Nič ti ne pripada, ker je pogodba bila prekinjena zaradi tvoje porodniške. In res je, da moraš izpolnjevat določene pogoje (doba prijavljenosti na zavodu, starost itd.) na podlagi katerih lahko nastopiš z javnim delom. Žal je tako, zavod ima takšna pravila in ni važno ali te delodajalec hoče ali ne, vseeno te zavod  financira. Pogovori se z delodajalcem, mogoče bi pa v kakšni drugi obliki lahko delala?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.6.2011 8:49:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]