taška30 -> RE: minirin in močenje postelje (7.6.2011 22:16:29)
|
Natanko iz istih razlogov kot ti, se jaz pri 5-ih letih nisem odločila za te tablete. Poleti otroku pač ne bom omejevala pijače. Poleg tega naše ni nič motilo to, da ima plenico, torej ... (sicer smo cca. 14 dni poskušali, a brez vidnih uspehov). Letos je bila stara 6 let, težava ostala nespremenjena, je pa šla pozimi z vrtcem na zimovanje (s pleničko), sicer kaj hudega ni bilo, je pa sliašala enega ali dva komentarja od sošolcev glede tega in bila malce žalostna ... in ker naj bi šla tudi na letovanje, smo se skupno odločile da spet poskusimo s tabletkami. Zdaj je bolje, že cca. 2 meseca jih jemlje, pleničke nima več, imamo pa nepremočljivo rjuho in cca. 1-2x na teden je še malce mokra, ampak to res malo po pižami, na rjuho skoraj ne pride... in moram reči, da se zdaj počuti veliko bolje. Bi pa omenila dve stvari: tablete začnejo resnično učinkovati šele po cca 3 tednih (meni sicer povsem nerazumljivo glede na princip delovanja, zakaj je tako, ampak očitno se mora res organizem - mehur oz. ta mišica? malce navaditi) in drugo, treba je ujeti pravi čas, vsaj 1 uro preden gre zadnjič lulat. Takole ti bom rekla: če se deklica prav nič ne sekira zaradi tega, bi jaz definitivno počakala do jeseni, pa ste čez poletje brez skrbi s pleničko - mi namreč zdaj povsod jemljemo s sabo napremočljivo rjuho. V zloženki o nočnem lulanju fajn piše: niso psihične težave vzrok za nočno lulanje (kot so včasih mislili), pač pa je lahko nočno lulanje vzrok za psihične težave, če ne ukrepamo pravi čas...:) Veliko uspeha. Lp
|
|
|
|