|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako razumeti moške...
9.6.2011 15:28:08   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09
Joj, tehnofil, ti vedno iščeš neke razloge v mladosti. Pa ni vedno tako. Jaz sem imela krasno otroštvo in mladost in ravno zato, ker tega nisem bila navajena, da me recimo partner ne bi poklical, bi me to grozno prizadelo. Mi smo si doma vedno povedali kdaj je kje kdo.....

Kje pa naj bi bili, v prihodnosti?

Koliko je žensk ko točno vedo kje so njihovi partnerji kdaj (v bifeju) pa zato niso nič bolj srečne kot tista ki ne ve kje je njen partner, ker je ni poklical (pa ve da ni v bifeju cele dneve).

Ni problem da je prav da se slišijo in vedo kje je kdo kdaj. Problem je da jo to boli do nevzdržnosti. Očitno je da ne popiva okrog, saj bi drugače to napisala. Eno je da gre za nevšečnost, drugo pa je ko čutiš močno prizadetost - to pa je vedno posledica preteklih izkušenj.

Nekomu takšno obveščanje pomeni povezanost, drugemo kontrolo.
Nekomu neobveščanje pomeni svobodo drugemu nespoštovanje.

Vsakemu pa ta ista stvar pomeni samo tisto, kar je v zvezi z njo doživel v preteklosti. Tako on, ki lahko to jemlje kot znak občutka varnosti v njuni zvezi ona pa kot znak popolnega nespoštovanja.

Ti si to vedno doživljala v zvezi s spoštovanjem, zato to tako jemlješ. Kapiš? Vzrok je vedno v mladosti.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.6.2011 15:48:37   
mateyka
jaz sem neobveščanje vedno doživljala s čakanjem - od takrat ne maram čakanja, če ne vem koliko časa bom morala čakat user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
9.6.2011 18:55:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
9.6.2011 20:46:15   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Se ti ne zdi, da ti vedno pozabljaš napisat Moje mnenje je tako.. pišeš kot da so tvoje teorije o frustracijah iz otroštva, odnosu očeta in mame in podobnih zadevščin edina in absolutna resnica. user posted image Kdo ima tu kake frustracije mi je tako že dolgo jasno..

To niso tehnofilove teorije, flower...To so teorije (teorija je dokazana hipoteza) mnogih (ok, večine...user posted image ) psihologov in psihoterapevtov...Tehnofil jih je sam tolk vzel za svoje (ker, kolikor ga razumem, je te teorije preizkusil na lastni koži, poleg mnogih drugih (tukej štejem tut sebe), ki so se mal bolj poglobil v te stvari)...user posted image

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.6.2011 23:32:30   
ronja
teorija je dokazana hipoteza

noup, picola, teorija še ni dokazana - dokazani so naravni, psihološki, itd... zakoni. Teorija je bolj osnovana hipoteza, ni pa še dokazana. Večine se niti ne da dokazat, lahko jih samo ovržeš. Navadno obstaja za isto stvar tudi več teorij, pa dostikrat celo vse držijo, čeprav si navidezno kontrirajo (najbolj znan primer je elektromagnetno valovanje, kjer sta se dve teoriji dolgo kresali, dokler ni prišel en pameten dečko in razjasnil zadeve:).

Kar se tehnofilovih teorij tiče: lahko taka stvar res izvira iz otroštva, dostikrat naša čustva izvirajo od tam, ni pa vedno tako.
Recimo ravno navedeni primer: sama sem vedno zamujala (zdaj vedno manj, se trudimuser posted image ), nikoli nisem tega povezovala z nespoštovanjem, nisem tudi tujega zamujanja tako doživljala (kot neprijetno ja, ne pa kot mučno)... In tudi nisem bila navajena sporočat, imela sem ogromno svobode celo otroštvo in mi je bilo to zelo fajn, itd...

Lubija pa je dostikrat skrbelo zame, da se mi ni kaj zgodilo, kadar sem precej zamujala k njemu, čeprav je vedel, da vedno zamujam. En črviček te pač začne glodat - kaj pa če... Nisem dojela, ker nisem poznala tega občutka, ker smo pri nas bolj na hojladri oz. kot rečeno sem imela vedno veliko svobode in recimo moja mama ni imela nikoli tega črvička, onaje verjela, da bo vse ok - in je bilo:).
Ampak ko sem ga vedno bolj vzljubila in ko sem ga tudi jaz kdaj čakala in sem se sekirala, če se mu ni kaj zgodilo, mi je pa postalo jasno, zakaj ga skrbi. Ker je mene tudi. In obema bi nama bilo nevzdržno, da bi se čakala po par ur in ne bi vedela, kaj je z drugim - samo da je ok. Pa recimo sem bila jaz navajena na svobodo in na neporočanje in si tega tudi nisem pustila vzet. Vendar pa mu zdaj sporočim - ne iz spoštovanja, ampak zato, ker ga imam rada in se mi zdi brezveze, da bi ga skrbelo, če sem pa ok. Škoda njegovih živcev, po domače povedano. In enako škoda mojih - zato mi tudi on sporoči, kadar je to pač možno.

Valjda se kdaj zgodi, ko pač ne moreš poklicat in se tudi kdaj zgodi, da pač pozabiš - ampak če je to ves čas, pa je lahko zelo mučno, pa tudi če tega ne doživljaš kot nespoštovanje, ampak "samo" kot skrb. In ja, tudi meni, ki nadvse cenim svobodo, bi bilo nevzdržno čakat in čakat s kosilom doma, recimo. Ker se mi zdi škoda živcev. Pa čeprav se v meni ne zbudi nobeno čustvo nespoštovanja, ampak samo strah, da se mu ni kaj zgodilo, to bi mi namreč res bilo grozno.

Tako da kot so že druge predlagale: vrni milo za drago - ko bo občutil skrb, te bo razumel, razložiš mu to težko, lažje bo, če ga bo enostavno zaskrbelo.

tehnofil, lepo je, da si se spravil razčistit svoje probleme iz otroštva in nedvomno moramo vsi razčistit s tem, ampak ljudje doživljamo izkušnje tudi kasneje, v odraslem življenju - in ne boš verjel, tudi te nas oblikujejo! Ni samo en modul za vse - nikoli ni bil in nikoli ne bo. Verjamem, da ti zdaj vidiš in verjameš, da je samo to odgovor, pa vendar ni nujno tako.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.6.2011 8:14:00   
diamantina
Ne, nikoli me ne pokliče im mu tudi ni treba, saj ga tudi jaz ne. Razen če je kaj nujnega, potem se slišiva. Sicer se mi pa to obveščanje o vsakem koraku zdi malo otročje, vendarle gre za odrasle ljudi ... pa je pač ostal malo dalj pri kakem kolegu, ali pa je srečal kje kakšnega znanca in odšel z njim na kofe ... to bi jaz tudi naredila. Moj mož je velikokrat neplanirano doma tudi zaradi dela, ki ga opravlja, včasih reče, da bo doma ob šestih, pa ga še ob polnoči ni in ga sploh ne klicarim, itak bo poklical sam, če bi bilo kaj narobe ali bi kaj potreboval.

Na dosegu sva si zmeraj, če je treba, če pa ne, pa si dava svobodo ...

Ne se s takimi stvarmi toliko obremenjevat in se kregat, ker nima nobenga smisla. Pa tudi zakaj bi se trudile razumeti moškega in moški ženske ... ne vidim nobene potrebe, sam manj je treba komplicirat, na obeh straneh. user posted image  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.6.2011 9:32:06   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

noup, picola, teorija še ni dokazana - dokazani so naravni, psihološki, itd... zakoni. Teorija je bolj osnovana hipoteza, ni pa še dokazana. Večine se niti ne da dokazat, lahko jih samo ovržeš. Navadno obstaja za isto stvar tudi več teorij, pa dostikrat celo vse držijo, čeprav si navidezno kontrirajo (najbolj znan primer je elektromagnetno valovanje, kjer sta se dve teoriji dolgo kresali, dokler ni prišel en pameten dečko in razjasnil zadeve:).

No, hvala za tole...Sicer so nas v OŠ pri biologiji učili, da je teorija potrjena (potrjena je enako dokazana...al ne?) hipoteza in mislim, da jih še zdej tako učijo...Sicer sem našla še dodatek, da je potrjena s strani večih znanstvenikov (mogoče sam nam učitelj ni razložu še tega), nauk pa je potem splošno priznana in nedvomno utemeljena teorija.
Nekje sem našla tole: Potrjena hipoteza je načelo (princip) ali pravilo; Teorija je sistem povezanih načel...

V glavnem...nema veze...hvala za razlago, ronja...user posted image

Sicr se pa strinjam z ostalim delom, kar si napisala. Večinoma to drži, kar pravi tehnofil, včasih pa tut ne...
Čeprav mi je včasih hecno, ko nekdo reče, da to ni res, pol pa navede primer pri sebi...Ok, lahko ima prav, nikjer pa ne piše, da je samoanaliza pravilna...Lahko gre za čisto zanikanje, lahko gre za slepo pego, itd...Če sam meniš, da problem ne izvira v otroštvu, še ne pomeni, da to drži...Lahko pa ja. user posted image

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
10.6.2011 10:47:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu polnost)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
10.6.2011 11:40:30   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 34
10.6.2011 12:12:32   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: polnost

....ni mi jasno kako funkcionirajo njihovi možgani!!!!

večino časa mislijo na lepe postavne ženske in na seks.. in se s takšnimi malenkosti kot je zamujanje ne obremenjujejo user posted image

bolj iskreno ti ne morem povedat user posted image

< Sporočilo je popravil Spontan -- 10.6.2011 12:14:05 >

(odgovor članu polnost)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.6.2011 12:39:48   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

Pa to kar so predlagale druge, da vrneš milo za drago, mora biti v tem smislu, da bo zadevo dojel. Če te bo samo "čakal" doma s kosilom - težko verjetno, ker mu to očitno nič ne pomeni. Recimo, da te 2 uri čaka nekje na javnem kraju in mu minute res tečejo počasi, ali pa je mogoče zmenjen s kolegi ob 17h, ti pa prideš domov ob 19h, medtem pa nima otrok kam dati. Mogoče se mu takrat prižge žarnica user posted image .
Verjamem pa da je težko, ker če mu teh navad niso v otroštvu privzgojili, jih je potem na "stara" leta težko. Veliko sreče.

Good point! user posted image Doma pred tv-jem čakat je kul...ko si pa zmenjen, je pa že mal bolj mučno...

Neposredna povezava do sporočila: 36
10.6.2011 13:25:04   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

večino časa mislijo na lepe postavne ženske in na seks.. in se s takšnimi malenkosti kot je zamujanje ne obremenjujejo user posted image

Če tako funkcionirajo tvoji možgani, prav. Ampak prosim ne meči VSEH moških v isti koš.
In ne me narobe razumet- je čisto prav, da mislite na seks (saj me tudiuser posted image ), mislim pa, da možgani premorejo tudi več. Dosti več.

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 37
10.6.2011 13:40:01   
ronja
Nekje sem našla tole: Potrjena hipoteza je načelo (princip) ali pravilo; Teorija je sistem povezanih načel...

Ja, s tem se strinjam. Teorija je vmes- ravno to je problem z evolucijo, da ji govorijo teorija, čeprav je v bistvu že dokazana. Ampak na začetku je dobila tako ime in se je drži še danes.
Hipoteza je pač ena razlaga, ki ti pade na pamet in se bolj ali manj sklada z dejstvi, ki jih veš (ki tudi niso vedno nujno prava, dostikrat naslednje raziskave privedejo do obratnih rezultatov).
Teorija je potem že bolj podprta, ni pa še čisto dokazana. Je pa že utemeljena - to pomeni, ad ima veliko dejstev na svoji strani in da jo nekek smatra za pravo več ljudi, ne pač nekdo, ki se je to spomnil in njegovi prijetelji;).
Zakoni in pravila pa so nedvomno dokazani in držijo. se sicer še vedno zgodi, da veljajo samo v določenih okoliščinah (recimo Newtnovi zakoni za vesolje ne držijo, za Zemljo pa, pa zračni upor zna včasih zakomplicirat stvari, ampak ga fiziki v večini enostavno zanemarijo;), itd...)

Čeprav mi je včasih hecno, ko nekdo reče, da to ni res, pol pa navede primer pri sebi...

lej, ta primer sem dala zato, ker sem bila sama včasih na drugi strani - cenila sem svobodo in zaboga nisem nikomur sporočala, kje sem in kdaj pridem. "Saj vsi vejo, da zamujam, nobenega ne bo skrbelo." Težko bi se jaz spremenila enkrat sredi odraslosti zato, ker bi v otroštvu doživljala nesporočanje kot nespoštovanje - potem bi to morala doživljat že prej. Saj sem ves čas, do takrat, ko mi je kapnilo, kaj drugi doživlja, veselo tako delala in me tudi ni nikoli skrbelo zanj (ker pač navadno ni zamujal;).

Mi je pa kapnilo kasneje. Pa še zdaj tega ne sprejemam kot nespoštovanje in če ga zdaj ni in ne pokliče, vem, da pač ne more (narava dela, dobesedno narava bogu za leđima, hehe). Ampak me pa vseeno stisne, če ni besede od njega, ko bi naj bil že zdavnaj doma.

Če mi razložiš, kako bi se to lahko vleklo iz otroštva, pa potuhnjeno čakalo na to, da ga bom dovolj vzljubila, sem odprta za razlago, samo res nikakor ne najdem neke logične variante. Ker se ne spomnim, da bi kdaj vsa nesrečna in v skrbeh čakala na starše, niti kot rečeno mami ni nikoli skrbelo zame (očeta včasih ja, samo ni nikoli težil, samo vedela sem, da ni dobro spal do takrat, ko sem se vrnila).

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.6.2011 13:59:49   
diamantina

user posted image  user posted image  user posted image

Ja, vsekakor si ne obremenjujejo možganov s tečno ženo, ki ga vsa napsihirana čaka doma.

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 39
10.6.2011 15:06:48   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

user posted image  user posted image  user posted image

Ja, vsekakor si ne obremenjujejo možganov s tečno ženo, ki ga vsa napsihirana čaka doma.

niti slučajno user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
10.6.2011 15:25:48   
picola1

Ja, s tem se strinjam. Teorija je vmes- ravno to je problem z evolucijo, da ji govorijo teorija, čeprav je v bistvu že dokazana. Ampak na začetku je dobila tako ime in se je drži še danes.
Hipoteza je pač ena razlaga, ki ti pade na pamet in se bolj ali manj sklada z dejstvi, ki jih veš (ki tudi niso vedno nujno prava, dostikrat naslednje raziskave privedejo do obratnih rezultatov).
Teorija je potem že bolj podprta, ni pa še čisto dokazana. Je pa že utemeljena - to pomeni, ad ima veliko dejstev na svoji strani in da jo nekek smatra za pravo več ljudi, ne pač nekdo, ki se je to spomnil in njegovi prijetelji;).
Zakoni in pravila pa so nedvomno dokazani in držijo. se sicer še vedno zgodi, da veljajo samo v določenih okoliščinah (recimo Newtnovi zakoni za vesolje ne držijo, za Zemljo pa, pa zračni upor zna včasih zakomplicirat stvari, ampak ga fiziki v večini enostavno zanemarijo;), itd...)

No, so mi stvari še mal bolj jasne, tnx a lot! user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
10.6.2011 15:53:00   
picola1

Čeprav mi je včasih hecno, ko nekdo reče, da to ni res, pol pa navede primer pri sebi...

lej, ta primer sem dala zato, ker sem bila sama včasih na drugi strani - cenila sem svobodo in zaboga nisem nikomur sporočala, kje sem in kdaj pridem. "Saj vsi vejo, da zamujam, nobenega ne bo skrbelo." Težko bi se jaz spremenila enkrat sredi odraslosti zato, ker bi v otroštvu doživljala nesporočanje kot nespoštovanje - potem bi to morala doživljat že prej. Saj sem ves čas, do takrat, ko mi je kapnilo, kaj drugi doživlja, veselo tako delala in me tudi ni nikoli skrbelo zanj (ker pač navadno ni zamujal;).

Mi je pa kapnilo kasneje. Pa še zdaj tega ne sprejemam kot nespoštovanje in če ga zdaj ni in ne pokliče, vem, da pač ne more (narava dela, dobesedno narava bogu za leđima, hehe). Ampak me pa vseeno stisne, če ni besede od njega, ko bi naj bil že zdavnaj doma.

Če mi razložiš, kako bi se to lahko vleklo iz otroštva, pa potuhnjeno čakalo na to, da ga bom dovolj vzljubila, sem odprta za razlago, samo res nikakor ne najdem neke logične variante. Ker se ne spomnim, da bi kdaj vsa nesrečna in v skrbeh čakala na starše, niti kot rečeno mami ni nikoli skrbelo zame (očeta včasih ja, samo ni nikoli težil, samo vedela sem, da ni dobro spal do takrat, ko sem se vrnila).

V bistvu nisem s tem svojim stavkom ciljala na nikogar konkretno, niti na noben konkreten primer. Očitno nisem dovolj jasno napisala pa se je razumelo drugače. Na splošno sem mislila, ker včasih ugotavljam, da se poskuša mnenje o problemih iz otroštva ovrečt samo na podlagi tega, da človek sam pri sebi meni, da to ne drži...Sej pravim, lahko da ja, lahko pa da ne...Je treba včasih velik samoanalize in časa/pripravljenosti na uvid, da človek poveže stvari, čeprav še par let nazaj tega niti slučajno ne bi trdil zase.
Torej: nočem trdit, da to pri tebi ali komurkoli ne drži...ampak nek hudo trden argument pa zame to ni...
Hm...v bistvu ugotvljam, da mi je pri tem pomembno v bistvu to, na kakšen način to človek pove...Če je ful čutit, da se brani in na vsak način hoče zanikat, potem mu nekako ne verjamem, ker sem mnenja, da močan čustven odziv govori ravno o tem, da ima človek s tem nekje problem...
Jst recimo pri sebi vidim, če ful zanikam pa odreagiram, potem si slej ko prej moram priznat, da to ni to, kar trdim. Če pa rečem...'hm...ok, možno je vse...(da ima z neko stvarjo problem), bom razmislila'...Ali pa 'sem mal razmišljala pa mislim vseeno, da s tem nimam težave oz. da težava ni povezana bla bla bla'... oz. nekaj po tem sistemu, potem se pač velikokrat izkaže, da imam nekako prav oz. da po vsej verjetnosti res nimam težave tam, kjer mi kdo skuša prikazat, da jo imam.

V bistvu sklepam zdej čist po sebi...in je čist možno, da se motim...user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
10.6.2011 17:13:38   
ronja
V bistvu sklepam zdej čist po sebi...in je čist možno, da se motim...

hehe, sem mela to na jezikuuser posted image .
In še vedno sem odprta za razlago, če mi jo ponudiš: kako bi razložila moj primer z izkušnjo iz otroštva? Podlaga, da to ne drži, ni, da pač jaz tako mislim, ampak zakaj tako mislim - argumetne sem ti prej nanizala: da bi se po mojem to moralo potem že kdaj prej pokazat - ne pa da sem večino časa delala tako, kot sem bila pač navajena iz otroštva in potem mi je enkrat kapnilo, da pa to ni ok. In to, da se mi zdaj to ne zdi ok, naj bi bilo spet na podlagi izkušnje iz otroštva - katere oz. kako bi to razložila? Lahko ugibaš, pa ti povem, če sem kaj takega res dožival, me bi zanimala razlaga, ker sama je za živo glavo ne najdem.

kot sem napisala, se strinjam, da dosti čustev res izhaja iz otroštva, vendar pa se naše življenje ne konča z najstništvom in zaznamujejo nas tudi izkušnje, ki jih doživljamo potem. Recimo primer: sama sem imela do poroda in vsega zelo pozitiven odnos in se ga nikoli nisem bala (se ga še zdaj ne), ker mi je pač tudi mami to vedno pozitivno prikazovala - oz. moj porod je povedala, da je bil fajn, sestrin pa muka - ampak jaz sem se odločila, da bo pač pri meni fajn, če mam glih izbiro;). In je bilo, kolikor je pač porod lahko fajn. Po prvem porodu pa so mi malo odpeljali na IE in mi med vrsticami povedali, da je zelo velika verjetnost, da bo umrla. O tem sem veliko govorila z ljudmi (ko je bila ok seveda) in sploh pred 2. porodom, ker nisem hotela kake traume vlečt. Vsi so vedeli, da mi je bilo grozno takrat prva dva dni po porodu. Vseeno pa je po 2. porodu vse prišlo še enkrat za mano - ko je mlajšo hči p. (bila je celo ista p.:) pogledala in rekla, da je vse ok, kar verjet nisem mogla in čim je zaprla vrata, sem se samo zjokala. Ne zaradi izkušnje iz otroštva, to ti lahko garantiram, ker pri Ronji nisem imela nobenih takih izpadov. In tudi ne zaradi hormonov, ampak zato, ker sem si tako oddahnila, da je ta otrok živ in zdrav (celo nosečnost ji ni kazalo najboljše, ves čas so bile šanse, da donosim zelo male). Ker sem pač prej morala bit močna, da sem vse skup zdržala, čim je pa bilo vse ok, sem se lahko sesula in so frustracije našle pot ven in mi potem dale mir.
To je bila izkušnja v odraslosti, ki me je recimo fejst zaznamovala. In nima nobene veze z otroštvom, ker v otroštvu pač nisem mogla doživet občutka, da se bojiš za svojega otroka. niti se nikoli nisem bala za svoje starše, čeprav sta tudi delala kake neumnosti, ampak nikoli se nisem res ustrašila zanju, da bi umrla (hvalabogu, da se mi ni bilo treba). kot pravi moj oče: "ni vse tako digitalno, svet je analogen";).

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
10.6.2011 17:48:21   
picola1

V bistvu sklepam zdej čist po sebi...in je čist možno, da se motim...

hehe, sem mela to na jezikuuser posted image .
In še vedno sem odprta za razlago, če mi jo ponudiš

Joj, bejbi si ti mene najdla mučit...user posted image user posted image Nisem se poglabljala v tvoj primer, niti od nikogar drugega...govorila sem nasplošno. Ko sem vidla, stavek, da si pač razmišljala o tem in da ne vidiš povezave v otroštvu, sem takoj pomislila na to, da ta argument večkrat slišim...pa ne od tebe, ampak tut od drugih... in sem pač to napisala, kar sem napisala. Pri nadaljnem branju pa nisem mislila na to, da pa sigurno moraš imet neke probleme iz otroštva al pa kaj jaz vem kaj, ampak se nisem spljoh poglabljala v to, niti se ne želim, ker me ne zanima. Če ti pač praviš, da to ni to, potem pač to ni to.  In ti čist verjamem, oziroma o tvojem primeru nimam posebnega mnenja...niti o nobenem primeru v tej temi.
Bah...moji možgani velikokrat delujejo tako, da pomislijo na nekaj čist nasplošno, kar nima čist čist povezave s konkretnim primerom o katerem se menimo. In potem bleknem nekaj in ljudje mislijo, da govorim o njih...jst pa hočem debato preusmerit na splošno debato. Sej zadnjič je blo isto pa smo se s Frodo pol zapletale in razpletale...(mah, sej sem sama kriva, da do tega pride, se bom morala odvadit to delat)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
10.6.2011 21:07:58   
Izabelina
Ronja vsako stvar lahko pripišeš spominom iz otroštva... mogoče ne takim spominom, ki jih imaš v glavi in se jih zavedaš ampak čisto telesnim in nezavednim spominom.

npr.: ti si bila celo otroštvo svobodna, nobenega ni skrbelo zate toliko, da bi te poklical in povprašal kje si. Morda si to občutila kot svobodo, lahko pa bi občutila, kot da tvoji družini ni mar zate. In si ti delala enako, saj jih itak ne skrbi kje sm, zakaj bi jim govorila ita,k jim je vseeno. Taka si bila dokler nisi spoznala nekoga, ki pa mu je mar zate. Ki je pokazal pristno zaskrbljenost, če ni vedel kje si. Tako zaskrbljenost, ki ni povezana s kontrolo temveč z ljubeznijo in skrbjo. In ko si to začutila si bila šele zmožna to nekomu vračat.

Tvoj nezavedni, telesni spomin ti je govoril nikomur ni mar zame, nikomur ne bom razlagala kje sm. To je občutek zapuščenosti, ni prave navezanosti (tehnofil bi uporabil termin; mati te ni čutila, ni te začutila in ti nisi imela zdrave navezanosti nanjo). 

S tvojim parterjem si dobila možnost do nekoga razviti pravo navezanost (kot nekakšen popravni izpit iz otroštva, ta igra se je še enkrat odigrala in tokrat je bil rezultat drugačen), ker te je on pravilno začutil. Ti veš, da je njemu mar zate in zato ti ni težko povedat kje si in kdaj prideš...

pa imaš v zavesti, da ste čist ok družina podzavest pa lahko včasih skriva kaj drugega.

voila user posted image

pies: seveda ne pravim, da to drži je pa možno... konckoncev je skor vse možno in verjetno, odvisno le kako človk neko stvar predstavi, a ne?

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 45
11.6.2011 1:58:10   
ronja
ti si bila celo otroštvo svobodna, nobenega ni skrbelo zate toliko, da bi te poklical in povprašal kje si. Morda si to občutila kot svobodo, lahko pa bi občutila, kot da tvoji družini ni mar zate.

Dobra razlaga, vendar za to ti lahko garantiram, da sem občutila kot svobodo - nisem imela občutka, da jima ne bi bilo mar zame, daleč od tega. Zakaj tako mislim? Ker imam dostikrat slabo vest, da svojim otrokom ne bom mogla omogočit toliko svobode, kot so jo meni, ker se bojim zanje - čeprav vem, da je to za otroka super, ker sem sama uživala v tem. In vem, da dosti moje samozavesti izhaja ravno od tu - da sta mi vedno dala občutek, da mi zaupata in da bom shendlala situacijo. (poklicat nas takrat niso mogli, ni bilo mobijev, svojega prvega sem dobila - od mamiuser posted image - pri 23ih).

Tudi kot sem že omenila, sem vedela, da očeta skrbi, dokler se ne vrnem domov - samo da mi ni težil, da bi mi postavljal uro. Vedela sem pa vseeno (mami je hvalabogu spala in sem ji bila vedno hvaležna za to). In zato sem tudi prihajala prej domov kot bi sicer - ne ker bi mi bilo treba, ampak ker sem vedela, da ne spi, če me ni; on je rekel, da lahko pridem, kadar hočem, da pa ne more pomagat, če ga pač skrbi.
Tudi staršem mi ni bilo nikoli težko povedat, kam grem - fora je bila samo v tem, da me nista zasliševala, kar mi je bilo zelo všeč in vem, da sem že kot najstnica zelo cenila njuno zaupanje - vsaj tako sem ga doživljala in se mi zdi, da sem ga prav. Ni pa to pomenilo,da jima nisem sama od sebe povedala. Ravno v tem je fora! Enako to doživljam tudi zdaj - ni mi treba, je pa bolj praktično in zato povem. Ne počutim se zato nesvobodno.

Moja primarna družina vsekakor ni idealna (navsezadnje sta se starša ločila, kar je verjetno odklon od idealauser posted image ) in vsekakor ni vse najnaj, ampak kar se svobode tiče, pa vem, da mi je vedno pasala, jaz sem to doživljala odkar pomnim kot zaupanje, kar mi je ful pomenilo - in tudi vem, da sem že kot najstnica razmišljala, da če bi mi postavila uro, sigurno ne bi hotela takrat prit nazaj, pa čeprav ne bi imela kaj počet zunaj;). Sem bila vedno bolj upornik kot ne... user posted image Hvalabogu se ni šel nihče te igre z mano, ker bi pobesnela, sem bila bolj divja včasih;).

Ker pa mi je nista omejevala, dejansko nisem počela nič strašnega - rada sem plesala, nisem pa pila, kadila, seksala z vsemi povprek itd... nič kar bi k najstnici spadalo - ker sem imela že takrat dokaj razdelano, kaj se mi zdi ok in kaj ne in se nisem hotela napit zato, ker so se ga pač durgi in so mi težili, da se moram še jaz. In sem se vrnila dovolj zgodaj domov; če pa je bilo strašno fajn, sem pa vedela, da mi ne bo nihče težil, če sem kasneje doma.
Največji hec je, da sem se enkrat v odraslosti pogovarjala z mami in sem ji povedala, kako sem cenila to svobodo in da nisem imela ure itd... in je rekla, da če bi ga srala, da sem lahko ziher, da bi me omejevala, tako me pač ni bilo treba - jaz sem mela pa občutek, da mi puščata popolno svobodo, hehe.user posted image

Kar se mami tiče, res nisva bili ne vem kako navezani (vsaj iz moje strani), ampak nisem imela pa občutka, da ji ni mar zame - samo da me ne razume - kar je bilo res, sva si precej različni.

V bistvu je res, da še zdaj doživljam te stvari enako kot v otroštvu, vendar pa sem bila takrat in zdaj srečna s to svobodo, ki jo imam/čutim; vseeno pa zdaj bolj javljam, ker se mi zdi pač fer, saj imam otroke in če mene ni, padejo čisto nanj in je fer, da lahko računa. Pa če se zapričam po plavanju, je bilo to včasih normalno in nihče ni vedel, kdaj pridem, zdaj je pač delavnik bolj predvidljiv, zato ga tudi prej zaskrbi. Včasih sem pač imela način življenja, ki je bil dostikrat cel dan zdoma in tudi mobijev ni bilo in so vedeli, da pridem šele zvečer in se valjda zato ni noben sekiral. Če me pa ne bi bilo po zadnjem busu, bi pa ziher paniko zagnali;).

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 46
11.6.2011 12:02:43   
Frodo Bisagin
im mu tudi ni treba, saj ga tudi jaz ne. Razen če je kaj nujnega, potem se slišiva. Sicer se mi

Kar se tehnofilovih teorij tiče: lahko taka stvar res izvira iz otroštva, dostikrat naša čustva izvirajo od tam, ni pa vedno tako. .....
.....
tehnofil, lepo je, da si se spravil razčistit svoje probleme iz otroštva in nedvomno moramo vsi razčistit s tem, ampak ljudje doživljamo izkušnje tudi kasneje, v odraslem življenju - in ne boš verjel, tudi te nas oblikujejo! Ni samo en modul za vse - nikoli ni bil in nikoli ne bo. Verjamem, da ti zdaj vidiš in verjameš, da je samo to odgovor, pa vendar ni nujno tako.

Relacijska psihoterapija je samo ena vrsta psihoterapije, a vsaka od njih (vrst terapij) daje tudi pozitivne rezultate. Skupni imenovalec, ki je istiocasno IMO prvi vstop na podrocje uspesnega psihoterapeutskega zdravljenja je ze samo zavedanje, da je le-to potrebno.
Je pa res, da so nekateri psihoterapevtski pristopi  primerjenjsi za dolocene tezave ter dolocene skupine ljudi. IMO je najboljse izbrati pristop glede na  problematiko, a ne pristop ne glede na problematiko, ki naj bi jo resevali. Skratka vse poti so pravilne, nekateres o edino bolj primerne in pot do "resitve" je krajsa. Nikoli pa ne gre pozabiti na sugestibilno moc terapije.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
11.6.2011 12:07:11   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

Ronja vsako stvar lahko pripišeš spominom iz otroštva... mogoče ne takim spominom, ki jih imaš v glavi in se jih zavedaš ampak čisto telesnim in nezavednim spominom.

npr.: ti si bila celo otroštvo svobodna, nobenega ni skrbelo zate toliko, da bi te poklical in povprašal kje si. Morda si to občutila kot svobodo, lahko pa bi občutila, kot da tvoji družini ni mar zate. In si ti delala enako, saj jih itak ne skrbi kje sm, zakaj bi jim govorila ita,k jim je vseeno. Taka si bila dokler nisi spoznala nekoga, ki pa mu je mar zate. Ki je pokazal pristno zaskrbljenost, če ni vedel kje si. Tako zaskrbljenost, ki ni povezana s kontrolo temveč z ljubeznijo in skrbjo. In ko si to začutila si bila šele zmožna to nekomu vračat.

Tvoj nezavedni, telesni spomin ti je govoril nikomur ni mar zame, nikomur ne bom razlagala kje sm. To je občutek zapuščenosti, ni prave navezanosti (tehnofil bi uporabil termin; mati te ni čutila, ni te začutila in ti nisi imela zdrave navezanosti nanjo). 

S tvojim parterjem si dobila možnost do nekoga razviti pravo navezanost (kot nekakšen popravni izpit iz otroštva, ta igra se je še enkrat odigrala in tokrat je bil rezultat drugačen), ker te je on pravilno začutil. Ti veš, da je njemu mar zate in zato ti ni težko povedat kje si in kdaj prideš...

pa imaš v zavesti, da ste čist ok družina podzavest pa lahko včasih skriva kaj drugega.

voila user posted image

pies: seveda ne pravim, da to drži je pa možno... konckoncev je skor vse možno in verjetno, odvisno le kako človk neko stvar predstavi, a ne?

Kaj pa menis, da doloci katero razumevanje bo prevladalo? Recimo v tvojem primeru med tem, da imas svobodo in da jim ni mar?

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?