Koliko mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


natasarobi -> Koliko mleka (6.6.2011 22:00:05)

Sin je star 10,5m in počasi se bo moral navaditi, da mamice ni vedno zraven (služba) in da takrat zize ni. Z dojenjem še ne mislim prekiniti - naj se doji, ko bom doma.

Občutek imam, da tudi mleka nimam več toliko kot sem ga imela (mali se kaj dosti ne pritožuje, kljub starosti se še pogosto doji). V varstvu bo pri moji mami in sedaj ne vem koliko mleka naj bi mu dala, če sploh kaj. Mali rad pije mleko preden zaspi.
 
Nekje sem brala/slišala, da med enim in drugim um.mlekom naj bi bilo 3-4 ure razlike. a je to res? Verjetno, če spije celotni obrok?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Spili naj bi pa tudi še okoli 500 ml mleka, če se ne motim dnevno.

Kako ste dajale mleko svojim sončkom za pit, ko ste nehale dojit? Kot vmesne obroke, ali samo zjutraj in zvečer,....
 




m_o_i -> RE: Koliko mleka (6.6.2011 22:09:52)

ce se ni poskusil AM, potem kr zacni-ker je razlika med tvojim in "umetnim" mlekom in ni nujno, da ga bo sploh sprejel(nas pri enem letu kravje mleko pozna samo v mlecnih izdelkih-pa se to ne vseh!-v steklenicki MORA biti babylove oz. tisto mleko , ki ga ze celo zivljenje pije.
kravjega nobenega v steklenicki!

casovni presledki med obroki?! so vedno in povsod napisani INFORMATIVNO. mojemu je lahko 200 ml dovolj za 5 ur, tvojemu pa za eno uro.

Elias je na mleku se trikrat dnevno-dopoldanska malica, po kosilu in pred spanjem. in mi dol visi za vse napisano, da je za enoletnika to dosti-ce zeli, ga dobi.




natasarobi -> RE: Koliko mleka (6.6.2011 22:26:55)

AM je že pil in sicer čisto na začetku, ko sem morala mu dodajat in pa nazadnje nekje okoli 7 meseca, ko sva bila v PEK in nisem smela dojit. Takrat je pil brez problema.




BarbaraO -> RE: Koliko mleka (6.6.2011 22:46:52)

Verjetno je precej odvisno od tega, koliko goste hrane že poje. Jaz sem imela tak ritem, da je zjutraj (okrog 8-ih) dobil flaško (vidva se lahko podojita), potem je dobil okrog 11-ih sadni obrok (moj ga je pri 10 m že kar dosti zmazal: npr. banana + kuh. jabolko), potem je šel počivat, po počitku (okrog 14:00) je dobil mleko (z dodanim rižkom, gresom ipd. od Alete), nato okrog 17:00 kosilo (mi ga imamo pač tako pozno - ko pridemo iz služb) in potem še med 20:00 in 21:00 flaško (mleko + dodatek gresa/7 žit/rižka ipd.). In je spal do jutra. Nam se je takšen ritem obnesel, sicer se pa otrok navadi tistega, na kar ga navadiš. Splaniraj si tako, da ti bo dojenje zneslo zaradi službe. Midva sva končala ravno okrog 10. meseca, tako da s tem nisem imela težav.




Anonimen -> RE: Koliko mleka (7.6.2011 15:40:15)

Jaz sem mu dala 2x umetno mleko, 2x je po njem bruhal ko vidra, tako, da sploh ni rečeno, da bo hotel pit AM oz. da mu bo pasalo. Poskusi mu dat že prej, preden ga daš v varstvo. Jaz sem si svojega potem črpala.




Stran: [1]