Tekoči organski odpadki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Poka -> Tekoči organski odpadki (6.6.2011 21:04:23)

Imam en problem, kam naj s tekočimi organskimi odpadki, npr. ostanki juh, olja, kis... V WC se ne sme metat, vedno pa tudi nimam na voljo odpadne posode, da bi to shranila notri. Pa če se že ločuje odpadke, kam to sploh gre? V smetjak z organskimi odpadki olja ne smejo - kam potem? A se lahko vrže to na kompost?

Freya88 -> RE: Tekoči organski odpadki (7.6.2011 15:45:00)

Po resnici? V WC... pa pssst;)

Felicita -> RE: Tekoči organski odpadki (7.6.2011 15:47:49)

kokr jest vem nej bi uporabljeno olje šlo med nevarne odpadke - v zbiralnike. čeprov ne poznam nobenega k bi po pol leta olje zbiral in ga potem tja peljal.

jest osebno ga zmešam z detergentom za posodo in mal vroče vode pa gre... v wc ali celo odtok.

Dashenka -> RE: Tekoči organski odpadki (7.6.2011 16:57:34)

V WC in to brez slabe vesti [sm=smiley1.gif]

ajataja -> RE: Tekoči organski odpadki (7.6.2011 20:13:11)

nekaj v WC nekaj v odtok

Saša27 -> RE: Tekoči organski odpadki (8.6.2011 7:35:38)

v WC

nananaja -> RE: Tekoči organski odpadki (8.6.2011 7:55:00)

Juhe in kis za moje pojme niso tak problem, olje pa naj bi se zbiralo in oddalo kot odpadno olje. Poznam kar nekaj ljudi, ki olje zbirajo in ga oddajo v zbirnih centrih, tudi mi ga, manjše količine pa tudi gredo v odtok. So pa tudi ljudje, ki ga predelajo v gorivo za dizelske motorje, naprimer starejše avtomobile ali traktorje.

Z ločevanjem odpadkov v gospodinjstvu je veliko dela in predvsem je preba organizirati prostor zanje.

ALWAYS LARA -> RE: Tekoči organski odpadki (8.6.2011 7:59:40)

zakaj pa naj bi zlivala v wc? v lijak zliješ ap je a ne. v wc nikol ne zlivam mastnih zadev, ker ga ne pomivam z vročo vodo.
na koncu gre vse al iz odtoka al pa wcja v isto kanalizacijo

Poka -> RE: Tekoči organski odpadki (8.6.2011 21:19:25)

Sej sem jaz tudi prej metala v WC, po resnici povedano... Čeprav sem se na srečo navadila kuhati ravno toliko kot se poje, pa cvrem skoraj ne.

Ampak sem pozabila povedat, da moram zdaj nujno z oljem nekam drugam in sploh z  ostanki, ker so menda v čistilni napravi neki mikroorganizmi, ki lahko "crknejo"...

Stran: [1]