kredit , prosim nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mala zirafa -> kredit , prosim nasvet (6.6.2011 17:04:22)

Haj!

Bom kar tu vprašala ker vas je veliko gor.Zanima me ali je možno najeti kredit npr. 10.000 evrov in se po določenem času enem ali dveh letih odseliti v tujino s stalno oz. začasno vizo oz. z začasnim bivališčem?V tujini bi bili zaposleni in delali na tem da dobimo stalno prebivvališče ter sčasoma državljanstvo.
Zanima me kakšne so možnosti kredita.
Hvala.




Anonimen -> RE: kredit , prosim nasvet (6.6.2011 18:34:27)

Če kredit najemaš danes, so osnova za odobritev kredita trenutni podatki:
državljanstvo Republike Slovenije, običajno zapsolitev za nedoločen čas (ali za določen, vendar je pri tem trajanje kredita omejeno s trajanjem pogodbe o zapsolitvi) in trenutne finančne zmožnosti.

Če pogodbo podpišeš danes, in če boš kljub selitvi v tujino kredit redno plačevala naprej, te ne bo nihče nič vprašal. Mislim pa, da je običajno v pogodbi navedeno, da je potrebno banko o spremembi bivališča obvestiti v določenem roku. Na ta naslov boš tudi dobivala vsa obvestila v zvezi s kreditom.




Spark -> RE: kredit , prosim nasvet (6.6.2011 21:45:34)

mislim, da je neka fora, zaradi stalnega bivališča. Če ti ostane slovenski naslov stalni naslov in če kredit redno odplačuješ, te ne bo noben nič gnjavil. Če pa spremeniš stalni naslov, mislim, da postaneš nerezident, in v tem primeru mislim, da kredita ne smeš imeti. Ne vem pa če te lahko kako prisilijo, da kredit poravnaš, če nimaš denarja, in če si ti z banko podpisala kreditno pogodbo. Mislim, da ni v kreditni pogodbi nobenega takega člena. Veseli bodo če boš kredit odplačevala in to je to.




mala zirafa -> RE: kredit , prosim nasvet (7.6.2011 7:28:05)

Najlepša hvala.Morda veste kje bi bilo to bolj podrobno opisano?Se pravi ni treba da sploh omenjam da nameravam kam iti.Bivališče v slo bi pa itak imela vsaj dve leti po odhodu, stalno.Če bi mi slučajno zatežili, jim bi mogoče pomagala pogodba o zaposlitvi v tujini.
Kakorkoli, držte pesti da nam uspe oditi.




Anonimen -> RE: kredit , prosim nasvet (7.6.2011 21:26:41)

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Najlepša hvala.Morda veste kje bi bilo to bolj podrobno opisano?


V kreditni pogodbi, ki jo lahko v miru prebereš, preden jo podpišeš; oziroma ni ti je potrebno podpisati, če boš ugotovila, da so v njej določila, ki ti ne ustrezajo




mala zirafa -> RE: kredit , prosim nasvet (8.6.2011 7:24:55)

thx




Stran: [1]