Ally78 -> RE: Amniocnteza (7.6.2011 20:39:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mavrica24 Pozdravljena. Ti povem še svojo situacijo. Sama sem imela tudi povišano vrednost nuhalne (2,7) in posledično večjo verjetnost kromosomskih ali drugih napak (1: 250). Na začetku je bil šok in glede na rezultate mi je pripadala zastonj amnio in info, da imam večjo verjetnost splava. Kaj zdaj? Me je bilo zelo strah, ker v glavi si o otroku predstavljaš vse živo in ne veš, če boš zmogel, sploh, če imaš doma že kakšnega. In seveda pride žalost in želja, da mi kdo da 100% odgovor. Z amnio pa nisem želela ogrožati otroka, ker če bi bil splav (tudi če je le 1-2% možnosti), po amnio nikoli ne bi vedela, ali ga je povzročila moja radovednost ali pa je življenje samo poskrbelo, da se je ta nosečnost končala. Pa potem nisem šla in si rekla, da bom sprejela, kar bo. Zakaj? Ker meni osebno rezultat amnio nič ne pove: tudi + rezultat ne bi pretehtal moje odločitve, da splava ne bom šla delat, le še bolj bi mi otežil ostalo nosečnost. Je bilo dan, dva, mogoče teden težko, a odločitev sem sprejela, pri tem sem rabila in dobila podporo moža. Pri odločitvi mi je pomagalo, da sem se še malo bolj pozanimala in zasledila, da je le mala verjetnost, da je kaj potem res narobe (le 2,5% povišanih vrednosti NS je dejansko realnih), in povišana vrednost NS lahko pomeni tudi kaj drugega, amnio ti pa pove le za najpogostejše kromosomske napake. Pa da bi čakala na rezultate medtem, ko bom otroka že čutila in se v sebi vsakič znova bojevala s strahom in upanjem? Ne! Tako da jaz sem se v sebi po tej odločitvi, da ne grem in sprejmem otroka z vsem, kar bo, pomirila. Odločila sem se še, da bom gledala pozitivno in se ne prestrašila za vsako stvar. In to mi pomaga, da uživam v nosečnosti (zdaj sem v 19 t) in se veselim vsakega novega giba. Saj na trenutke me še zaskrbi, a to hitro mine in živimo naprej. Tebi pa tudi želim, da se boš pomirila in da se bosta odločila tako, kot bo zate/za vaju najbolj prav. Srečno. Sama sem razmišljala popolnoma enako. Tudi meni rezultat ne bi pomenil nič, ker bi ga obdržala v vsakem primeru. Zato sem tudi zavrnila AC. Je pa to stvar vsake posameznice...
|
|
|
|