tehnofil -> RE: Izbruhi jeze 3-letnika (8.6.2011 14:39:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69 Naš 3-letnik je zadnje čase včasih tako jezen, ....Bi ga rada nekako naučila izraziti jezo na kak način, ki "odleže". ..... zgolj faza v odraščanju .... Jeza je odraz nemoči. 3letnik se prvič spopada z nemočjo in njegov naravni poskus je jeza. Jeza je čisto v redu čustvo, vendar je za posebne situacije. Izražanje jeze kot "pretepanje povštra" in podobno ni nič drugega kot "dajanje duška". Torej da vedno ko si jezen, se na nek način "izprazniš". Ampak "praznenje" ni pravi način. Tako dobiš osebe, z veliko jeze, ki jo praznijo z ihto ali vpitjem in na koncu vedno z nasiljem. Saj če ne gre (ker tenutno ne zmoremo moči) je se je treba sprazniti. Ampak bistveno se je naučiti ugotoviti, od kje jeza izvira da lahko kontroliramo izvor jeze in s tem tudi jezo samo. Ko je naš to delal sem stopil do njega, mu pokazal kako se naredi ali pa ga vodil z besedami in mu povedal: Vse stvari lahko narediš, če si le vzameš dovolj časa. Če ne gre, poglej zakaj ne gre, kaj je ovira, za vse to si pa moraš vzeti čas. Tudi jaz sem si moral vzeti čas in pogledati zakaj in kako. A vidiš da gre. Tako ga učiš vstrajnosti in kontroliranje jeze. Seveda veliko pomaga tudi, če tebe ne vidi kako ponoriš "za vsako figo". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Saj veš, vzgled, pa to.
|
|
|
|