Išias?! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

uma -> Išias?! (18.8.2005 8:10:04)

Mene pa zanima nekaj. Že predvčerajšnim me je začelo rahlo špikati v hrbtenici in čez dan se je bolečina razširila po desni strani dol po nogi. Včeraj zjutraj že skoraj hoditi nisem mogla. Veliko sem počivala a še vedno ni nič bolje. Na desno nogo se zelo težko uprem, ker me grozno boli.
Čist sem si hecna, ko si tud hlač ne morem normalno oblečt, saj me desna noga enostavno ne drži.
Pa me zanima, če je imela katera tudi take težave? Ali mi moj :duda: to lahko kam pritiska al sem res fasala išias al kaj drugega?!
Sem v 30t in če pomislim, da me bo tako bolelo neprestano in tudi po porodu sem :hudicek:.
Pomagajte kaj naj naredim :((:((

Pozdravček!

štručka -> Išias?! (18.8.2005 8:21:57)

Vprašaj zdravnika naj ti pove, kaj narediti in kaj je narobe. Lahko da ni nič, ali pa "hernija".

Pazi nase!

AKŠ -> Išias?! (18.8.2005 8:26:07)

evo še ena s takšnim problemom.....samo mene pa daje leva noga - včas mam občutek da me ne bo zdržala :zmeden: (da ne omenim, kako težko se premikam še težje pa vstanem kadar sedim....počutim se kot raček....)

mogoče nam pa naši :duda: res kam pritiskajo....

no ja..pa saj bo kmalu bolje...

tinčica -> Išias?! (18.8.2005 9:05:36)

o še predobro vem kako je to, mene je zagrabil v 29t, ma nisem tud stala ne več, je bolelo ko :hudicek:, sem šla v porodnišnico in so mi dali nalgesin tablete, vzela sem jih samo 4 si jih nisem upala jemat, potem pa mislim da se je :duda: obrnil in je živec popustil.
mene je tok bolelo da se nisem mogla premikat in je g. rekel da če bo tako še naprej bom pač šla prej rodit, no na srečo je bilo potem ok.
še vedno imam prov dobr spomin na to kako sem bila čist nemočna, še moj :love: me je do g. po stopnicah porival :).

lp

Anonimen -> Išias?! (18.8.2005 9:53:05)

Mene je tudi nekaj časa, že ko sem imela velik trebuh, grozno bolel križ. Potem me je pa sam od sebe nehal. Lahko da otrok pritiska na kakšen živec, čeprav menda da so mišice v hrbtenici zaradi delovanja hormonov med nosečnostjo zelo zrahljane in lahko hitro pride do kakšnih poškodb. Ampak po navadi ne.

uma -> Išias?! (18.8.2005 10:13:48)

Naj potem grem k zdravniku oziroma ginekologu?! Se mi zdi, da je samo še slabše. Pa še nervozna ratujem zaradi tega. Ne bi rada da bi bilo z :duda: kaj narobe.

Anonimen -> Išias?! (18.8.2005 10:14:38)

Jaz nisem šla, če si pa nervozna, pa pojdi.

Udb -> Išias?! (18.8.2005 10:15:08)

uma, kaj pa če pokličeš in opišeš situacijo? Pa ti bodo povedali ali se pridi pokazati, al kaj druzga nuca!

tinčica -> Išias?! (18.8.2005 10:15:39)

ja če te ful boli pejt, sam dosti ti ne more pomagat, rekel bo samo počitek al te bo pa poslal v porodnišnico na pregled tako k mene.

uma -> Išias?! (18.8.2005 10:23:25)

Bom še mal počakala, da vidim kako se bo razvijalo naprej. Če ne bo bolje bom res šla. Moja g. pa je ravno na dopustu. Nazadnje ko sem klicala tako in je ni bilo mi nihče drug ni hotel pomagat. So bli tako nesramni, da me je groza klicat. Samo če ne bo bolje bom pa naj bodo tečni kolikor želijo.
Hvala. Upajmo, da bo minilo.

Minka Pobalinka -> Išias?! (18.8.2005 10:45:47)

Meni se to dogaja že od vsega začetka nosečnosti.. včasih je huje, tako da ne morem niti stopit na nogo, včasih je znosno.. Po moje :duda: pritiska na živec.. :zmeden:

Ana Pia -> Išias?! (18.8.2005 13:39:32)

Uma pozdravljena!

Jaz sicer teh problemov nimam, upam, da jih tudi ne bo, je pa imela moja prijateljica, ki je prejšnji teden rodila velike probleme z desno nogo, ortoped ji je potrdil išias in niso ji dali nobenega zdravila. Imela je bergle, da si je pomagala pri hoji in dosti je počivala. Proti koncu, zadnja tedna se je stanje malo izboljšalo, kako pa je zdaj po porodu pa ne vem, ker se nisva še slišale. Če te zanima ti sporočim.

Lp

uma -> Išias?! (18.8.2005 15:00:10)

Ana Pia zelo bi bila vesela, če bi mi povedala kako je kaj s tvojo prijateljico zdaj po porodu. Vse informacije mi pridejo prav.
Upam pa, da bo prej minilo in nehalo boleti. Bomo videli kako dalje. Vsako jutro upajoč, da bo boljše.
Lahko mi pišeš na privat, da se ne bova grešili na forumu, ker nimam vedno dostopa do neta.
Hvala!

Pozdravček!

pikapoka7 -> Išias?! (19.8.2005 8:38:29)

Zivjo!

Tudi mene daje išijas in moja G mi je potrdila, da je to zato, ker :duda: pritiska na živec. Mene zaboli v ritnici in se širi po nogi navzol, tako da ne morem niti malo stopiti nanjo. V prvi nosečnosti se mi je to začelo dogajati po 30. tednu, zdaj pa občasno čutim že od 13. tedna dalje. Upam samo, da se stanje ne po poslabševalo in da ne bo potrebno strogo mirovanje, saj si ne predstavljam, da bi preostalih 14 tednov samo ležala ....

Pozdravček vsem, pa čim manj teh nadležni bolečin!

Stran: [1]