|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   samska noseča
2.6.2011 13:33:33   
Anonimen
Pozdravljeni!

Jaz bi pa prosila za pomoč  vse ki se na to spoznate oziroma že imate izkušnje z tem..In sicer situacija je takšna..Imam že enega otroka,sem brezposelna oseba prijavlena na zavodu ker sem do sedaj res zelo aktivno iskala zaposlitev...Sedaj sem pa spet noseča in z partnerjem nisva skupaj,kar bova po rojstvu kasneje tudi na sodišču uredila za preživnino.Zanima me kaj vse mi pripada med porodniško za oba otroka?starševski dodatek,otroški dodatek ali tudi socialna pomoč?

Najlepša hvala za vse odgovore ze v naprej.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: samska noseča
2.6.2011 13:55:13   
alexjera
Že v naprej se opravičujem. . .

A ti je otroka naredila tudi država????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.6.2011 14:03:37   
lobotomistična
IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Seveda, zato pa imamo državljane. Bodi vesela podmladka, ne glede na vse investicije v obliki raznih pomoči in dodatkov, da bo sploh kdo lahko delal za naše penzije.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.6.2011 14:05:39   
alexjera
Seveda vsi smo veseli novih državljanov, sploh če jih potem živi država in ne starši.

(odgovor članu lobotomistična)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.6.2011 14:07:31   
lobotomistična
Ne bit pesimistična. Včasih kakšen gen preskoči generacijo.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.6.2011 14:12:25   
majčica1508
Mislim,ene ste pa res user posted image user posted image ..................
Pozanimaj se na CSD-ju..............
srečno

(odgovor članu lobotomistična)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.6.2011 14:20:53   
IsabellaLana
Mah, je.. ga, se kar strinjam s tem. Ene država živi, eni pa garamo od jutra do sutra, država nam pa nameni klinčevih 19 eur OD in to je to. Pa da ne bo pomote, hvaležna sem, da imam delo in da lahko delam, se mi pa trapasto zdi, ko gledam ene k pa res nič ne delajo, pa imajo vsega polno rit.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2011 14:23:59   
IsabellaLana
Pa še to, nekak imam občutek, da je tale samskost una fora, k so kao samski, da čimveč pokasirajo in izkoristijo. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   k
2.6.2011 14:30:58   
Anonimen

Mah..sej brezveze kaj vprašat..Kar zaključimo lahko.. Hvala

< Sporočilo je popravil anilu -- 2.6.2011 14:32:09 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.6.2011 14:36:46   
alexjera
Poročeni in zaposleni s povprečno plačo imamo od te države otroške doklade za paket plenic in vrtca za eno tretjino plače.

Nezaposleni in samski imajo vse možne doklade in zastonj vrtec in na koncu še to ni dovolj in samo jamrajo. Žal.

Edina simpatija, ki jo lahko gojim do konkretnega primera, je do otrok, ki so se ali se bodo rodili, ker njihovi starši nimajo pospravljeno po podstrešju.

Edini, ki smo odgovorni za svoje otroke, smo starši sami tako finančno kot vse ostalo in če se tega ne zavedamo nastradajo, tako ali drugače, nedolžni otroci. Žal.

Pa če to kdo razume ali ne in se strinja z mano ali ne mi je prav vseeno. Naši državljani se vse preveč zanašajo na državo in solidarnostno pomoč in ne na svoje roke in možgane. Žalostno. Je pa v zadnjih letih postal slovenski šport JAMRANJE.

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.6.2011 14:41:11   
kristinaj
mislim... ne razumem... ali do delate načrtno ali slučajno rata

wtf

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.6.2011 14:46:03   
ZARA
In zakaj ste jo zdaj napadle kot neke "odgovorne matere hijene"? Fak, a človek ne sme resnično nič vprašat na tem forumu.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2011 14:50:04   
lobotomistična
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

In zakaj ste jo zdaj napadle kot neke "odgovorne matere hijene"? Fak, a človek ne sme resnično nič vprašat na tem forumu.

Ti le vprašaj ZARA, kaj točno te pa zanima?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.6.2011 14:50:58   
Izabelina
js sm študentka (nism zaposlena) in dobivam starševsko nadomestilo (193 €)...

ti pa boš verjetno dobila še socialno podporo in preživnino od partnerja (za otroka), ki je odvisna od njegovih dohodkov... aja ne pozabit še na paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/ in pa odvisno od tega v kateri občini stanuješ še enkratno darilo ob rojstvu otroka od občine.

verjetno pa bo res najboljše, če se bolj natančno pozanimaš na CSD-ju.

srečno!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.6.2011 15:11:34   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ne, edino če se gre za Colta, pol pa lahko. user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: k
2.6.2011 15:17:00   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: anilu

Mah..sej brezveze kaj vprašat..Kar zaključimo lahko.. Hvala

Ti bom najprej resno odgovorila. Če si 28 dni pred pdpjem brezposelna, ti pripada starševski dodatek (fiksen, poznan vnaprej) - nisi na porodniški, če si zaposlena, starševsko nadomestilo - porodniška, ki je v najslabšem primeru višje od starševskega dodatka. O tem teče veliko debat na rr, poišči. V vsakem primeru ti država plača eno leto pokojninske dobe. Ob rojstvu otroka dobiš še enkratni znesek, za kar boš vlogo oddala ob vlogi za starševski dodatek.
Otroški dodatek pripada za otroke, najbrž sedaj prejemaš za prvega otroka, po rojstvu drugega moraš oddati novo vlogo v treh mesecih, kakšne dohodke boš prikazala takrat, se pozanimaj na csd, ne poznam za primere brezposelnosti.
Ne navajaš sicer, koliko časa si na zavodu in če si prejemala kaj nadomestila. Denarno socialno pomoč lahko seveda zaprosiš že prej, o tem ti tako ali tako povedo na zavodu, ko nimaš več nadomestila, kdaj lahko zaprosiš. Seveda pa so tu tudi cenzusi, torej moraš predložiti dokazila o prihodkih, preživninah... o cenzusih si lahko poiščeš na netu.

Dodatno pa ti pripada mogoče še darilo občine ob rojstvu, če živiš v taki, ki to podeljuje, naša naprimer podari knjigo, ki jo prinese patronažna medicinska sestra na prvi obisk. Če se znajdete v stiski za preživetje, so tu tudi humanitarne organizacije, ki ti lahko pomagajo materialno.

Za konec bom rekla,  ne morem da ne bi: če s sta šla z očetom od nerojenega otroka resnično narazen sedaj, ali pa sploh nista bila v resni zvezi, ti želim vse najboljše. Žal pa se tvoje vprašanje prebere tako, da vsak najprej pomisli na to, da je oče obeh otrok enak in da imata že za prvega urejeno preživnino, ker uradno nista skupaj, saj ne vem, od česa živita z otrokom sedaj, če nimata dohodkov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: k
2.6.2011 15:28:11   
nananaja
Aja, pa v nosečnosti seveda lahko tudi aktivno iščeš zaposlitev, sama sem jo celo našla.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.6.2011 16:20:31   
mika

Glej, da ne boš primorana nekega dne sama sebi postaviti takšno vprašanje.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.6.2011 20:51:54   
*mačka*

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Glej, da ne boš primorana nekega dne sama sebi postaviti takšno vprašanje.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.6.2011 21:27:09   
Marčevka2010

Poročeni in zaposleni s povprečno plačo imamo od te države otroške doklade za paket plenic in vrtca za eno tretjino plače.

Nezaposleni in samski imajo vse možne doklade in zastonj vrtec in na koncu še to ni dovolj in samo jamrajo. Žal.

Edina simpatija, ki jo lahko gojim do konkretnega primera, je do otrok, ki so se ali se bodo rodili, ker njihovi starši nimajo pospravljeno po podstrešju.

Edini, ki smo odgovorni za svoje otroke, smo starši sami tako finančno kot vse ostalo in če se tega ne zavedamo nastradajo, tako ali drugače, nedolžni otroci. Žal.

Pa če to kdo razume ali ne in se strinja z mano ali ne mi je prav vseeno. Naši državljani se vse preveč zanašajo na državo in solidarnostno pomoč in ne na svoje roke in možgane. Žalostno. Je pa v zadnjih letih postal slovenski šport JAMRANJE.

Podpis.user posted image Sama ne bi mogla bolje napisat.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.6.2011 10:50:34   
s.
Dokler ne nastopiš porodniške, lahko prejemaš DSP, potem pa samo še porodniško... razen, če je ta tolk nizka, da z razliko DSP pokrivajo celoten znesek DSP.
Ko se otrok rodi, pa še otroške dodatke in preživnino, ki si jo moraš urediti.

Po novem zakonu bo to kar pestro... po prvem januarju...ker se bo ugotavljalo čisto vse...

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.6.2011 11:33:53   
suzolinka
Pa še neki ... v času nosečnosti lahko zahtevaš neke vrste preživnino od bivšega, torej očeta še nerojenega otroka.

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.6.2011 21:52:07   
Sanija13
Ali si v resnici samohranilka, ali ne...ni važno. Znajdi se, če si upaš.
Če lahko tisti (jih nekaj poznam!), ki imajo že itak milijone, goljufajo in kradejo na veliko brez posledic (večinoma).......
LP

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.6.2011 16:23:07   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljeni!

Jaz bi pa prosila za pomoč  vse ki se na to spoznate oziroma že imate izkušnje z tem..In sicer situacija je takšna..Imam že enega otroka,sem brezposelna oseba prijavlena na zavodu ker sem do sedaj res zelo aktivno iskala zaposlitev...Sedaj sem pa spet noseča in z partnerjem nisva skupaj,kar bova po rojstvu kasneje tudi na sodišču uredila za preživnino.Zanima me kaj vse mi pripada med porodniško za oba otroka?starševski dodatek,otroški dodatek ali tudi socialna pomoč?

Najlepša hvala za vse odgovore ze v naprej.

Ja kako pa da tega ne veš? Postopek je isti kot pri prvem otroku, ki si ga, če prav razumem, tudi imela "sama" in bila nezaposlena.
Larifari in to dobro veš. Vsak par, četudi uradno živi skupaj, si lahko uredi preživnino in še ne pomeni, da si v resnici sama.
Če boš imela drugega otroka z istim partnerjem, bi te kar opozorila, da socialna zelo rada nenapovedano potrka na vrata in preverja, če ženska resnično živi sama z otroci. In potem izgubiš vso "državno denarno podporo".

Pa da še ti odgovorim...ja, upravičena si do otroškega dodatka za oba otroka (upam,da ga za prvega že dobivaš), porodniške, ki če je preveč nizka razliko doplačuje socialna in še marsičesa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.6.2011 20:10:30   
liliana
No, poleg vseh "lažnih samohranilk" obstajajo tudi resnične ženske, ki ostanejo same z otrokom......

In ni treba takoj vsako popljuvati, če vpraša kako naprej, do vsega je upravičena, ko jo je partner zapustil, sama pa nima službe.....

In če bi že pri prvem otroku bila dejansko sama, bi verjetno že te stvari vedela....

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?